Η ενότητα των DMs αποκτά νέα features προς ανακάλυψη

Το Instagram δοκιμάζει ένα νέο Chatbot AI experience στα DMs

Δεν υπήρξε ποτέ tech trend που να μην άρεσε στη Meta και το generative AI δεν αποτελεί εξαίρεση, με την εταιρεία να αναπτύσσει επί του παρόντος διάφορα νέα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης για Facebook, Instagram και WhatsApp, που έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν τις αναδυόμενες τάσεις χρήσης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η Meta δεν θα μείνει στην απέξω.

Αυτή τη φορά το Instagram αναπτύσσει μια νέα επιλογή συνομιλίας AI, η οποία μοιάζει με το εργαλείο My AI του Snapchat. Όπως μπορούμε να δούμε σε αυτό το παράδειγμα, που κοινοποιήθηκε από τον app researcher Alessandro Paluzzi, το Instagram αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια νέα επιλογή AI chat που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ερωτήσεις σε ένα AI system σε οποιοδήποτε chat thread. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ερωτήσεις για το AI tool in-stream ή θα μπορούσε επίσης να μας δώσει συμβουλές για το πώς να γράφουμε πιο αποτελεσματικά μηνύματα.

Όπως φαίνεται σε αυτό το παράδειγμα, πληκτρολογώντας @ai στο πεδίο συνομιλίας, θα μεταφερθούμε στο chatbot του AI, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ανά πάσα στιγμή. Έτσι, όπως στο My AI, το bot θα ενσωματώσει απαντήσεις AI σε μια συζήτηση, προσθέτοντας ένα διαφορετικό στοιχείο στα DM μας στο Instagram.

Tώρα μπορείς να προσθέσεις μουσική στα Ιnstagram Notes

Το Instagram Notes αποκτά σήμερα το πρώτο του σύνολο νέων λειτουργιών μετά τη δημόσια κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 2022. Προς το παρόν, το Instagram Notes επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν ένα μήνυμα κατάστασης που εμφανίζεται στους στενούς φίλους ή τους mutuals στην κορυφή των εισερχομένων τους. Με τη σημερινή ενημέρωση, τα Notes θα υποστηρίζουν επίσης μουσική και μεταφράσεις, σύμφωνα με μια ανάρτηση που κοινοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, μέσω του καναλιού του στο Instagram Broadcast.

Παλαιότερα, τα Notes μπορούσαν να περιλαμβάνουν μόνο κείμενο και emoji, αλλά τώρα θα μπορούν να έχουν ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων ενός τραγουδιού. Η προσδοκία είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα νέα μουσικά Notes για να μοιραστούν τις διαθέσεις, τα συναισθήματά τους ή απλώς το αγαπημένο τους τραγούδι που ακούν συνέχεια τελευταία. Εκτός από το κοινόχρηστο κλιπ, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν και μια λεζάντα σε μια σημείωση μουσικής για να μοιραστούν τις σκέψεις τους, εάν το επιθυμούν. Η εταιρεία λέει ότι τα κλιπ τραγουδιών θα υποστηρίζονται σε όλες τις αγορές παγκοσμίως όπου το Instagram έχει δικαιώματα άδειας χρήσης μουσικής.

Το άλλο νέο χαρακτηριστικό που έρχεται με το τελευταίο update είναι το Notes Translations. Αυτή η δυνατότητα απλώς επιτρέπει στους χρήστες να πατήσουν έναν σύνδεσμο «Εμφάνιση μετάφρασης» κάτω από μια σημείωση σε διαφορετική γλώσσα, προκειμένου να μεταφραστεί στη δική τους. Το Instagram υποστηρίζει ήδη μεταφράσεις σε άλλους τομείς της εφαρμογής του, όπως στις περιγραφές αναρτήσεων, στα σχόλια και στα Reels, επομένως αυτό απλώς καθιστά την ίδια λειτουργικότητα διαθέσιμη και στα Instagram Notes.

Το Instagram λανσάρει το Channels feature σε παγκόσμιο επίπεδο 

Η Meta ανακοίνωσε ότι διαθέτει το Channels feature του Instagram για το broadcasting μηνυμάτων παγκοσμίως. Μέχρι τώρα, η λειτουργία ήταν διαθέσιμη σε επιλεγμένους δημιουργούς και χρήστες. Ο Mark Zuckerberg έκανε την ανακοίνωση στο κανάλι του και σύστησε μερικά κανάλια όπως το International Cricket Council (ICC), τη σκηνοθέτιδα Karen X. Cheng, τον influencer Michael Le και τον καλλιτέχνη Daniel Arsham.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη λειτουργία αυτή για το Instagram τον Φεβρουάριο για να επιτρέψει στους δημιουργούς να μοιράζονται one-to-many messages με τους θαυμαστές τους. Ενώ, τον Μάιο, το Instagram εισήγαγε το support for collaborators στα Instagram Channels όπου ο Zuckerberg είχε μια συνομιλία με τον Adam Mosseri στο κανάλι του.

Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στα DMs και να δουν την ενότητα «Suggested channels» για να αναζητήσουν τα κανάλια στα οποία μπορούν να συνδεθούν. Το Instagram λέει ότι αυτές οι προτάσεις βασίζονται στα «ενδιαφέροντα, τις αλληλεπιδράσεις τους με τους δημιουργούς και τη δραστηριότητά τους στο Instagram». 

Η Meta είπε ότι δοκιμάζει και question prompts για τους ακόλουθους μαζί με μια καρτέλα αποκλειστικών καναλιών στα εισερχόμενα. Τέλος, η εταιρεία δοκιμάζει επίσης εργαλεία για δημιουργούς, όπως ο ορισμός ημερομηνίας και ώρας λήξης καναλιού, η προσθήκη επόπτη για τη διαχείριση των μελών και η κοινή χρήση συνδέσμου ή προεπισκόπησης για τις Ιστορίες.

Tι νέο φέρνει η Μeta στον κόσμο των Instagram Reels;

Τα Reels ήταν το σημείο εστίασης για την ανάπτυξη και τα έσοδα της Meta τα τελευταία τρίμηνα. Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του πρώτου τριμήνου του 2023, ο Mark Zuckerberg είπε ότι ο χρόνος που αφιερώθηκε στο Instagram αυξήθηκε κατά 24% χάρη στις AI-powered Reels recommendations. Είναι φυσικό ακόλουθο, λοιπόν, να εξελίσει συνεχώς τις δυνατότητες τους. Τον περασμένο μήνα μάθαμε ότι επεκτείνει τα Reels Ads στο Instagram, δοκιμάζει ένα νέo feature για CrossPosting και επιτρέπει επιτέλους το download των public Reels. 

H Meta επεκτείνει τα Reels Ads στο Instagram

Η Meta αποκάλυψε καινοτόμες νέες δυνατότητες για τα Reels. Μία από αυτές είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις μεταξύ των Reels στο Instagram, μια επιλογή που προηγουμένως υπήρχε αποκλειστικά και μόνο στο Facebook. Οι διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν blend in στο Reels experience, χωρίς να διακόπτουν τον χρήστη ή να μοιάζουν παράταιρες.

Επιπλέον, η Meta φέρνει και τις app promotion ads στα Reels, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις εφαρμογές να κερδίσουν περισσότερα downloads. Οι διαφημίσεις προώθησης εφαρμογών επιτρέπουν στις εταιρείες να επεκτείνουν το reach τους και να αυξήσουν το user base τους.

Δεδομένων των πολλών εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σε κινητά τηλέφωνα, οι επιχειρήσεις μπορούν να δυσκολευτούν να αποκτήσουν ορατότητα. Η μεταφορά διαφημίσεων προώθησης εφαρμογών στα Reels μπορεί να βοηθήσει τους διαφημιστές να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και να συνδεθούν με κοινό ανοιχτό σε νέες ιδέες.

Το Facebook δοκιμάζει νέo feature για CrossPosting Instagram Branded Content Reels και Stories

Από τις 14 Ιουνίου 2023, το Facebook πειραματίζεται με μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν CrossPosting τα Reels και τα Stories branded περιεχομένου από το Instagram στο Facebook. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς το Facebook παρέχει ήδη στους χρήστες τη δυνατότητα να αναρτούν διασταυρούμενα τα Instagram stories και Reels τους στο Facebook. Ωστόσο, αυτή η νέα δυνατότητα θα επιτρέψει στις αναρτήσεις να ρέουν και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η λειτουργία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε παγκόσμια δοκιμή και είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγους επιλεγμένους που έχουν τα προφίλ τους στο Facebook συνδεδεμένα με έναν προσωπικό, creator ή επαγγελματικό λογαριασμό στο Instagram. Προς το παρόν, η επιλογή διασταυρούμενης ανάρτησης είναι διαθέσιμη μόνο για posts μεμονωμένων εικόνων και δεν ισχύει για Ιστορίες και αναρτήσεις πολλαπλών εικόνων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί Instagram που έχουν ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων δεν θα επιτρέπουν το CrossPosting.

Το Instagram επιτέλους επιτρέπει στους users να κατεβάζουν public Reels

Το Instagram επιτρέπει επιτέλους στους χρήστες να κατεβάζουν Reels που έχουν δημοσιεύσει άλλοι, ώστε να μπορούν να τα κοινοποιούν εκτός της εφαρμογής. Η αντίπαλη εφαρμογή σύντομων βίντεο, το TikTok, παρέχει αυτή τη δυνατότητα εδώ και χρόνια και κέρδισε μάλιστα και αρκετή δημοτικότητα από τους χρήστες που παρακολουθούν σύντομα video με το υδατογράφημα της εφαρμογής εκτός της πλατφόρμας.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της εταιρείας Adam Mosseri δήλωσε στο κανάλι εκπομπής του στο Instagram ότι οι χρήστες που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα μπορούν να κατεβάζουν Reels στο camera roll τους. Πώς; Πατώντας στο εικονίδιο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, επιλέγοντας «Λήψη».

Ο Mosseri σημείωσε ότι μόνο τα Reels που ανήκουν σε δημόσιους λογαριασμούς είναι κατάλληλα για λήψη. Επιπλέον, οι δημόσιοι λογαριασμοί μπορούν να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα λήψης Reels. Ενώ ο Mosseri δεν διευκρίνισε εάν θα υπάρχει υδατογράφημα στο ληφθέν Reel, η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ίδιο δείχνει ότι στο video που κατέβασε εμφανίζεται ένα λογότυπο Instagram μαζί με το όνομα του λογαριασμού. Να σημειωθεί, ότι και το TikTok χρησιμοποιεί κάτι παρόμοιο, επισυνάπτοντας ένα υδατογράφημα στα downloaded videos.

Προτεινόμενα Άρθρα

Τι Αλλάζει στα Posts στο LinkedIn; 

Τώρα το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο LinkedIn μπορεί να γίνει πιο engaging και να αποκτήσει περισσότερο visibility χάρη στα δύο νέα updates που ανακοίνωσε η