To YouTube Κλείνει την Ινδική Εφαρμογή Simsim και Παρουσιάζει Έναν Νέο Τρόπο Για Να Βρίσκουμε τα Αγαπημένα μας Κανάλια

Το YouTube κλείνει τo live social commerce app Simsim, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την εξαγορά της ινδικής startup, η οποία προσπάθησε να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην Ινδία να μεταβούν στο καθεστώς του ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας την αυξανόμενη δημοτικότητα του βίντεο και των creators. Η ομώνυμη εφαρμογή λειτούργησε ως πλατφόρμα για τη σύνδεση τοπικών επιχειρήσεων, influencers και πελατών.

Ωστόσο, το YouTube δεν απομακρύνεται εντελώς από την κατεύθυνση αυτή. Ένας εκπρόσωπος είπε την Πέμπτη ότι η εταιρεία θα «συνεργαστεί με δημιουργούς για να εισαγάγει περισσότερες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων για τους creators μέσω ενός προγράμματος συνεργατών και περισσότερων δυνατοτήτων αγορών σε βίντεο μεγάλης διάρκειας, Shorts και livestreams στο YouTube το 2023».

Πώς η επανασχεδίαση των εικονιδίων μας βοηθά να βρίσκουμε τα αγαπημένα μας κανάλια

Από τη στιγμή που ανοίγεις την εφαρμογή YouTube, αλληλεπιδράς με τα εικονίδια της. Αυτά τα μικρά σημάδια χρησιμεύουν ως ένα είδος οπτικού εντοπισμού του μονοπατιού που πρέπει να ακολουθήσεις μέσα στην εφαρμογή, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις περιεχόμενο ή να βρεις πράγματα που θέλεις να παρακολουθήσεις. 

Kι ενώ τα εικονίδια λειτουργούν ως οπτική έκφραση των προϊόντων, των υπηρεσιών και των εργαλείων της πλατφόρμας, αποτελούν επίσης πρόκληση. Πρέπει να είναι ευανάγνωστα, συνεπή και σαφώς κατανοητά, κάτι που φυσικά πρέπει να προσαρμοστεί και στο περιορισμένο τους μέγεθός. Έχοντας κατά νου αυτούς τους στόχους, το YouTube επανασχεδίασε πάνω από 450 εικονίδια διεπαφής χρήστη συστήματος που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την πλατφόρμα. Επίσης, επανασχεδίασε τα εικονίδια avatar των topic channel για τα κύρια επίσημα κανάλια του, κάνοντας τα χρώματά τους πιο ζωντανά και τη χρήση τους πιο συνεπή.

Προτεινόμενα Άρθρα

BOX: Νέες Πρωτότυπες Παραγωγές

Δύο νέες παραγωγές της Digital Minds προβάλλονται αποκλειστικά στο YouTube κανάλι του BΟΧ με πρωταγωνιστές δημοφιλείς creators! «Αλάτι & Πιπέρι: Ultimate Food Fight» Η νέα