Το YouTube πρόκειται να καταργήσει ορισμένα ad controls για τους creators

Το YouTube πραγματοποιεί ορισμένες αξιοσημείωτες αλλαγές στα στοιχεία ελέγχου διαφημίσεων που είναι διαθέσιμα στους δημιουργούς. Από τον Νοέμβριο, το YouTube καταρρίπτει μεμονωμένα ad controls στο YouTube Studio για pre-roll, post-roll, skippable και non-skippable διαφημίσεις.

Οι δημιουργοί θα μπορούν να επιλέξουν μόνο μεταξύ ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης διαφημίσεων πριν ή μετά από ένα βίντεο. Εάν επιλέξουν να εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις, το YouTube θα επιλέξει εάν θα εμφανίζει διαφημίσεις πριν από το βίντεο, μετά το βίντεο, με δυνατότητα παράβλεψης ή χωρίς δυνατότητα παράβλεψης «όταν χρειάζεται».

Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι δημιουργοί δεν θα παρατηρήσουν καμία αλλαγή, καθώς έχουν ήδη ενεργοποιημένες πολλές από αυτές τις μορφές διαφήμισης ως προεπιλογή. Τον τελευταίο χρόνο, πάνω από το 90% των βίντεο μεγάλης διάρκειας που είχαν ενεργοποιημένο το monetization τη στιγμή της δημοσίευσης, είχαν ενεργοποιημένες και τις pre-roll, post-roll, skippable και non-skippable διαφημίσεις. Ωστόσο, για τους δημιουργούς που θέλουν να έχουν καλύτερο έλεγχο στους τύπους διαφημίσεων που μπορεί να βλέπουν οι θεατές τους, αυτή η επερχόμενη αλλαγή θα μπορούσε να είναι απογοητευτική.

Το YouTube ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη με νέα audio και video tools για creators 

Τον περασμένο μήνα στο Made on YouTube event στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε μια σειρά από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργούς περιεχομένου που αναμένονται στην πλατφόρμα.

Αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να ικανοποιήσουν μία ευρεία γκάμα αναγκών των δημιουργών περιεχομένου, από AI video generators έως insights που βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη. Τα εργαλεία εισάγονται προκειμένου να γίνει η δημιουργία ευκολότερη για όλους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Dream Screen

Η πρώτη ανακοίνωση του YouTube, και φαινομενικά η μεγαλύτερη, είναι το Dream Screen, το οποίο η εταιρεία λέει ότι θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Το Dream Screen θα επιτρέψει στους δημιουργούς να πληκτρολογήσουν απλώς μια ιδέα για ένα visual και, σε λιγότερο από ένα λεπτό, το εργαλείο AI θα δημιουργήσει βίντεο ή φόντο βίντεο.

Στην εκδήλωση, το YouTube παρουσίασε μερικά demo του Dream Screen in action και είναι πιο καθαρό από κάποια άλλα εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα μοναδικό design σε όλο το κλιπ. Ωστόσο, εξακολουθεί να φαίνεται έντονα ότι τα γραφικά έχουν δημιουργηθεί με AI. Το εργαλείο φαίνεται να είναι εξαιρετικά βοηθητικό στο να δημιουργεί backgrounds για ορισμένους δημιουργούς, όπως για παράδειγμα εκείνους που χρησιμοποιούν green screens, οπότε το να δούμε το Dream Screen στα χέρια μιας ομάδας YouTubers θα είναι η πραγματική δοκιμασία.

YouTube Create

Το YouTube ανακοίνωσε επίσης τέσσερα ακόμη εργαλεία που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη: Τρία θα έρθουν στο YouTube Studio τον επόμενο χρόνο και ένα ολοκαίνουργιο creator app είναι ήδη διαθέσιμο σε beta.

Η νέα εφαρμογή, YouTube Create, θα είναι διαθέσιμη στο Google Play store για χρήστες Android σε 8 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, για να ξεκινήσουν οι δοκιμές σήμερα. (Σύμφωνα με το YouTube, μια έκδοση iOS θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.) Είναι βασικά η απάντηση του YouTube στο CapCut, το δημοφιλές εργαλείο επεξεργασίας βίντεο για κινητά από έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του TikTok.

Σύμφωνα με το YouTube, η νέα εφαρμογή επεξεργασίας δεν είναι μόνο για βίντεο σύντομης μορφής στο YouTube Shorts, τα οποία, παρεμπιπτόντως, έφτασαν τις 70 δισεκατομμύρια προβολές καθημερινά, από 50 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το YouTube Create είναι για βίντεο μεγάλης διάρκειας. Και με αυτό, οι δημιουργοί όχι μόνο μπορούν να επεξεργάζονται βίντεο μέσω της κινητής συσκευής τους, αλλά και να καθαρίζουν αυτόματα το θόρυβο του φόντου, να δημιουργούν υπότιτλους και να βρίσκουν και να προσθέτουν τραγούδια χωρίς δικαιώματα στο timeline. Tέλος, οι creators μπορούν στη συνέχεια να ανεβάσουν απευθείας στο YouTube από την εφαρμογή όταν ολοκληρώσουν την επεξεργασία.

Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης που κοινοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν το «Find Beats», το οποίο επισημαίνει αυτόματα «ενδιαφέροντα» σημεία σε ένα τραγούδι στο timeline για να βοηθήσει τους δημιουργούς να επεξεργαστούν μουσική και βίντεο.

Εύρεση μουσικής με AI

Μιλώντας για μουσική και δημιουργούς, άλλο ένα νέο ΑΙ εργαλείο YouTube θα βοηθήσει τους creators να βρουν τα τέλεια κομμάτια για το περιεχόμενό τους. Από τον επόμενο χρόνο, οι δημιουργοί θα μπορούν να αναζητούν μουσική στο YouTube Studio περιγράφοντας το βίντεό τους ή τον τύπο μουσικής που αναζητούν. Μπορούν ακόμη και να καθορίσουν τη διάρκεια ενός τραγουδιού. Οι δημιουργοί θα μπορούν να αναζητούν έναν καλλιτέχνη ή ένα είδος μουσικής, όπως τώρα, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουν. Στη συνέχεια, το εργαλείο AI θα προτείνει τη σωστή διαδρομή στη σωστή τιμή. 

Τεχνητή νοημοσύνη και μεταγλώττιση

Ένα νέο ΑΙ χαρακτηριστικό που πολλοί δημιουργοί πιθανότατα θα χαρούν να ακούσουν είναι το επερχόμενο AI Insights feature που θα κυκλοφορήσει επίσης το επόμενο έτος. Οι χρήστες του YouTube που βρίσκονται στο YouTube Studio θα μπορούν να αναλύουν το περιεχόμενό τους και την απόδοσή του, προκειμένου να δημιουργήσουν ιδέες για μελλοντικά βίντεο. Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα παρέχει ακόμη και μια ανάλυση με κουκκίδες ορισμένων πιθανών σημείων που μπορούν να κάνουν hit μέσα στο βίντεο, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοσή του.

Άλλο ένα νέο εργαλείο για τους δημιουργούς που θα έρθουν στο YouTube το επόμενο έτος είναι η μεταγλώττιση που δημιουργείται από AI και υποστηρίζεται από το Aloud. Το Mashable είχε προηγουμένως αναφερθεί σε αυτήν τη λειτουργία, καθώς το YouTube δοκιμάζει το εργαλείο μεταγλώττισης με τεχνητή νοημοσύνη με ορισμένους δημιουργούς εδώ και μήνες.

Με ένα κλικ, το εργαλείο μεταφράζει αυτόματα το βίντεο ενός δημιουργού σε πολλές γλώσσες. Στη συνέχεια, οι επιλογές γλώσσας ενσωματώνονται απευθείας στις ρυθμίσεις ενός βίντεο, αντί ο θεατής να πρέπει να βρει μια εντελώς διαφορετική μεταφόρτωση του ίδιου βίντεο με την κατάλληλη μετάφραση. Σύμφωνα με το YouTube, τουλάχιστον προς το παρόν, η δυνατότητα μεταγλώττισης με τεχνητή νοημοσύνη δεν θα περιλαμβάνει κλωνοποίηση φωνής του δημιουργού, ούτε θα αλλάζει το βίντεο ώστε να συγχρονίζονται τα χείλη με τη φωνή.

Προτεινόμενα Άρθρα

To Instagram επιτρέπει επιτέλους την προσθήκη μουσικής στα καρουζέλ φωτογραφιών και αυξάνει τους co-authors στα posts του

  Εάν κυκλοφορήσει επίσημα, το βίντεο διευρυμένου μήκους θα έδινε στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο και ευελιξία όταν γυρίζουν πράγματα όπως demos μαγειρικής, μαθήματα beauty, εκπαιδευτικό