Το Instagram σχεδιάζει να επαναφέρει τα cash bonuses των creators στις Η.Π.Α

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri σχεδιάζει να φέρει πίσω τα cash bonuses για τους δημιουργούς, τα οποία πλήρωνε προηγουμένως με βάση τις προβολές των short-form Reels. Η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα το 2021, αλλά τον περασμένο Μάρτιο αποφάσισε να το παγώσει προς απογοήτευση των creators.

«Εμείς, εκείνη την εποχή, ήμασταν πολύ πίσω από το TikTok», είπε ο Mosseri σε ένα event με δημιουργούς στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο. Συνέχισε λέγοντας ότι η εταιρεία ξόδευε με τρόπο που «έκαιγε μετρητά», επειδή τα χρήματα που πήγαιναν στο Reels bonus program από όσα έβγαιναν από αυτό. «Είμαστε μια επιχείρηση στο τέλος της ημέρας».

Η μητρική εταιρεία του Instagram, Meta Platforms, περνούσε επίσης μία περίοδο απολύσεων και περικοπών προϋπολογισμού, επομένως δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την εκτέλεση του προγράμματος στις ΗΠΑ, μια ακριβή αγορά, όπως εξήγησε ο Mosseri.

Έκτοτε, το Instagram μετέφερε το πρόγραμμα μπόνους στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, όπου επιβραβεύει τους δημιουργούς για Reels και άλλα formats, όπως αναρτήσεις φωτογραφιών. «Έχουμε φτάσει αυτό το πρόγραμμα σε ένα μέρος όπου είναι, νομίζω, πιο βιώσιμο. Τώρα αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να το φέρουμε πίσω είτε στις ΗΠΑ είτε σε άλλες χώρες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εμάς», συμπεριλαμβανομένων της Βραζιλίας και της Ινδίας, είπε ο Mosseri. «Ευελπιστώ όμως να το φέρω πίσω στις ΗΠΑ».

Instagram: Τώρα θα μπορείς να ανεβάζεις Feed posts μόνο στους στενούς σου φίλους

Το Instagram λανσάρει μια νέα επιλογή για την ανάρτηση Feed posts μόνο στους στενούς φίλους, παρέχοντας έναν άλλο τρόπο για τη διευκόλυνση του engagement σε μια πιο κλειστή ομάδα ανθρώπων.

Όπως μπορείς να δεις σε αυτό το παράδειγμα, που δημοσιεύτηκε από την  influencer marketing expert Lia Haberman (μέσω του creator Jordan Shalhoub), ορισμένοι χρήστες βλέπουν τώρα μια νέα επιλογή «Audience» κατά τη δημιουργία posts, η οποία τους επιτρέπει να μοιράζονται τη δημοσίευση ροής τους μόνο με στενούς φίλους και όχι με όλους τους ακολούθους τους, κάτι που αποτελεί επέκταση της επιλογής Close Friends που το Instagram πρόσθεσε για τις ιστορίες το 2018.

Από τότε έχουν προστεθεί σε αυτήν τόσο τα Notes όσο και τα Reels, αλλά μέχρι στιγμής, δεν είχες  τη δυνατότητα να δημιουργήσεις αναρτήσεις ροής μόνο για Close Friends.

Το Instagram έχει πειραματιστεί με πολλές άλλες παραλλαγές ιδιωτικής κοινής χρήσης, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν τρόπους κοινής χρήσης αναρτήσεων με επιλεγμένους χρήστες, ενώ μπορείς επίσης να αλλάξεις το προφίλ σου  σε ιδιωτικό για να αποτρέψεις τη δημόσια προβολή των posts σου. Αλλά αυτή η νέα επιλογή διευκολύνει τον περιορισμό των ατόμων που μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σου, με μια άμεση προτροπή εντός της ροής δημιουργίας τους, γεγονός που σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις αυτήν τη ρύθμιση σε βάση post-by-post.

Δεν είναι μια σημαντική αλλαγή, και λειτουργικά, δεν είναι μια μεγάλη αλλαγή. Αλλά θα παρέχει μια ακόμα επιλογή για τη διευκόλυνση μιας πιο κλειστής ομαδικής συζήτησης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει το IG να συμμετέχει στις τελευταίες συμπεριφορικές τάσεις.

Birthday’s: Το νέο feature του Instagram για να γιορτάζεις τα γενέθλια σου

Το instagram λανσάρει ένα νέο feature για τους GenZ users: το Birthday’s. H πλατφόρμα επιτρέπει ήδη στους χρήστες να γιορτάζουν τα γενέθλια των αγαπημένων τους. Με τη νέα λειτουργία όμως, η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βοηθούν τους φίλους τους να θυμούνται τα γενέθλιά τους. Μπορούν να το κάνουν αυτό προσθέτοντας νέες εικόνες ή εφέ, όπως κομφετί, στην εικόνα προφίλ τους.

Feed για posts μόνο από Verified users; Να τι ετοιμάζει το instagram

Το Instagram δοκιμάζει ένα feed που θα εμφανίζει μόνο αναρτήσεις από Meta Verified και παλαιούς επαληθευμένους χρήστες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri. Η νέα αυτή επιλογή θα είναι διαθέσιμη κάτω από τις επιλογές «Ακολουθώ» και «Αγαπημένα» που εμφανίζονται όταν κάνεις κλικ στο λογότυπο του Instagram στην εφαρμογή.

«Δοκιμάζουμε έναν τρόπο ώστε οι χρήστες να εξερευνούν Instagram feed και reels μόνο ανθρώπων με Meta Verified λογαριασμούς», έγραψε ο Mosseri στο broadcast κανάλι του στο Instagram. «Αυτό γιατί θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους μία νέα επιλογή ελέγχου και έναν τρόπο ανακάλυψης επιχειρήσεων και δημιουργών».

Το Instagram πιθανώς βλέπει αυτό το feature ως έναν τρόπο για να προωθήσει τις Meta Verified συνδρομές και να κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται να εγγραφούν, καθώς τώρα τους προσφέρει μια ευκαιρία για αυξημένη προβολή. Το Meta Verified, το οποίο κοστίζει 11,99 $ το μήνα στο web και 14,99 $ το μήνα στο κινητό, δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε ένα μπλε checkmark, βελτιωμένη υποστήριξη πελατών, αυξημένη ορατότητα και απήχηση στην αναζήτηση και τα σχόλια, αποκλειστικά αυτοκόλλητα και πολλά άλλα.

To Instagram προσθέτει looping video clips στα Notes

Το Instagram δοκιμάζει άλλη μια νέα προσθήκη για τη λειτουργία DM Notes, η οποία έχει αποδειχθεί τρομερά επιτυχημένη μεταξύ των νεότερων χρηστών της εφαρμογής. Τώρα, για να βελτιώσει τη σύνδεση των Notes, το Instagram πειραματίζεται με βίντεο selfie στο Notes, παρέχοντας ένα κινούμενο, ενεργό στοιχείο στις ενημερώσεις σου. Δες το εδώ!

Όπως μπορείς να δεις σε αυτό το παράδειγμα, με τα video Notes, η φωτογραφία σου μπορεί να ζωντανέψει, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τα Notes σου να ξεχωρίζουν και να εμπνεύσουν περισσότερη αλληλεπίδραση.

Είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη και δεδομένης της δημοτικότητας των Notes στο νεότερο κοινό, το οποίο είναι επίσης πιο ευθυγραμμισμένο με βίντεο σύντομης μορφής, θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσεις το engagement.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Instagram η επιλογή είναι σε περιορισμένη δοκιμή προς το παρόν, με περαιτέρω επέκταση στο μέλλον.

Collaborative carousels: Τι νέο δοκιμάζει το Instagram για σένα και τους φίλους σου;

Το Instagram δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους φίλους σου να προσθέτουν στις αναρτήσεις σου. Όταν πρόκειται να δημοσιεύσεις ένα καρουζέλ, το Instagram θα σου δώσει την επιλογή να αφήσεις τους ακόλουθους σου να υποβάλουν τις δικές τους φωτογραφίες και βίντεο που θέλουν να συμπεριλάβουν.

Οι υποβολές δεν θα προστεθούν στην ανάρτησή σου από προεπιλογή, καθώς θα πρέπει να εγκρίνεις κάθε φωτογραφία και βίντεο πριν προστεθεί. Σε ένα στιγμιότυπο οθόνης της δυνατότητας που μοιράζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri, τα collaborative carousels θα έχουν ένα κουμπί «προσθήκη στη δημοσίευση» στην κάτω αριστερή γωνία.

Αυτή η λειτουργία φαίνεται σαν ένας ωραίος τρόπος για να προσκαλέσεις φίλους να μοιραστούν αναμνήσεις από πρόσφατες εξόδους ή εκδηλώσεις που παρακολουθήσατε μαζί. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες δημιουργικές ιδέες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από αυτή τη λειτουργία, όπως το να ζητήσεις από τους φίλους και τους ακόλουθούς σου να υποβάλουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων.

Το Instagram σου επιτρέπει ήδη να συνεργάζεσαι με άλλους δημιουργούς στην πλατφόρμα για τη δημιουργία κοινών αναρτήσεων feed ή reels. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα μια λειτουργία συνεργατικών συλλογών, η οποία σου επιτρέπει να μοιράζεσαι και να αποθηκεύεις εικόνες με έως και 250 άτομα.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το TikTok Δοκιμάζει το In-App Shopping

Το TikTok άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία αγορών στις ΗΠΑ που επιτρέπει στους 94 εκατομμύρια χρήστες του να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από την εφαρμογή, σύμφωνα