To TikTok επιβεβαιώνει τη δοκιμή ad-free συνδρομής εκτός Η.Π.Α

Σύντομα, ίσως μπορείς να παρακολουθείς TikTok χωρίς διαφημίσεις. Ως επί το πλείστον. Και με κάποιο αντίτιμο. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Android Authority, ο κώδικας στην εφαρμογή TikTok υποδεικνύει ότι η πλατφόρμα ενδέχεται να αρχίσει να δοκιμάζει μία συνδρομή χωρίς διαφημίσεις για χρήστες. Ο ιστότοπος ανέφερε ότι για 4,99 $, οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν μια ad-free εμπειρία στο TikTok.

Η εφαρμογή επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι δοκιμάζει αυτό το προϊόν αλλά μόνο σε μια ενιαία, αγγλόφωνη αγορά εκτός των Η.Π.Α και αμφισβήτησε το ρεπορτάζ του Android Authority που έλεγε ότι θα ερχόταν και στις Η.Π.Α, καθώς οι δοκιμές μικρής κλίμακας δεν υποδεικνύουν και την ευρεία κυκλοφορία του προϊόντος.

Ωστόσο,  η συνδρομή φαίνεται να καλύπτει μόνο διαφημίσεις που προβάλλονται από το TikTok και όχι μεμονωμένες διαφημίσεις ή καμπάνιες μάρκετινγκ με influencers. Εξάλλου το TikTok βγάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του από διαφημίσεις και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ανθεκτικό στην ευρύτερη μείωση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

TikTok x Raydiant: Το περιεχόμενο του TikTok εισβάλει σε φυσικούς χώρους

Η κορυφαία digital experience πλατφόρμα στον κόσμο, η Raydiant, συνεργάζεται με το TikTok, για να φέρει την καλύτερη εμπειρία περιεχομένου σε χιλιάδες public establishments, αξιοποιώντας τη νέα «Out Of Phone» λειτουργία της πλατφόρμας.

Αυτή η συνεργασία TikTok και Raydiant πρόκειται να φέρει το εξαιρετικά συναρπαστικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο του TikTok πέρα ​​από το κινητό τηλέφωνο στο δίκτυο χιλιάδων πελατών της Raydiant σε όλες τις ΗΠΑ. Αυτό το νέο κανάλι TikTok όχι μόνο θα διασκεδάσει τους θαμώνες, αλλά θα προσφέρει επίσης στις επιχειρήσεις μια ισχυρή ευκαιρία να προβάλλουν διαφημίσεις παράλληλα με τη συναρπαστική ροή του TikTok, η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για  public setting και προβολή σε οθόνες σε καταστήματα λιανικής, εστιατόρια, ξενοδοχεία, τράπεζες και άλλα. 

«Αυτή η συνεργασία με το TikTok αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό άλμα προς τα εμπρός στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι επωνυμίες αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους», δήλωσε ο Bobby Marhamat, Διευθύνων Σύμβουλος της Raydiant. «Με την απρόσκοπτη εισχώρηση του δυναμικού περιεχομένου του TikTok σε φυσικούς χώρους, ξεκλειδώνουμε ένα ισχυρό κανάλι για τις επιχειρήσεις. Η Raydiant βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επανάστασης στις ψηφιακές εμπειρίες των καταστημάτων και αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή». 

«Η επέκταση της εμπειρίας TikTok πέρα ​​από το κινητό τηλέφωνο και σε φυσικές τοποθεσίες με τη Raydiant, μας επιτρέπει να φέρουμε τη χαρά και τη δημιουργικότητα του TikTok στους θαμώνες των τοποθεσιών των πελατών της Raydiant», δήλωσε ο Dan Page, Global Head of Distribution, New Screens στο TikTok. «Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει επίσης στους ψηφιακούς διαφημιστές ένα ισχυρό και μοναδικό νέο διαφημιστικό κανάλι, συνδυάζοντας τη δύναμη του σαγηνευτικού περιεχομένου του TikTok με τις τοποθεσίες υψηλής ορατότητας της Raydiant».

Το TikTok ανακοίνωσε ότι όλα τα βίντεο θα έχουν προεπιλεγμένους αυτόματους υπότιτλους

Το TikTok προσπαθεί να βελτιώσει την προσβασιμότητα στην εφαρμογή, εφαρμόζοντας αυτόματους υπότιτλους από προεπιλογή σε όλα τα βίντεο, από αυτόν τον μήνα. 

Όπως μπορείς να δεις σε αυτό το notification, που κοινοποιήθηκε από τον Jonah Manzano, η πλατφόρμα ειδοποιεί τώρα τους χρήστες για την αλλαγή.

Το TikTok επιτρέπει ήδη στους users να ενεργοποιούν τους αυτόματους υπότιτλους για να διασφαλίσουν ότι περισσότεροι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό τους. Τώρα, όμως, θα είναι ενεργοποιημένοι σε κάθε κλιπ, με την επιλογή «Allow auto-captions» να καταργείται από τη διαδικασία μεταφόρτωσης.

Σύμφωνα με το TikTok:

«Μπορείτε να τροποποιήσετε την κατάσταση εξουσιοδότησης υπότιτλων για κάθε βίντεο που έχει ήδη δημοσιευτεί πριν από τον Νοέμβριο. Μετά από αυτό, όλα τα βίντεο σε υποστηριζόμενες γλώσσες θα έχουν υπότιτλους από προεπιλογή. Αυτό διασφαλίζει ότι το TikTok είναι συμπεριληπτικό και όλοι μπορούν να απολαμβάνουν την εφαρμογή χωρίς γλωσσικούς περιορισμούς». 

Το TikTok σημειώνει ακόμα ότι οι δημιουργοί θα εξακολουθούν να μπορούν να επεξεργάζονται και να διαγράφουν υπότιτλους μετά τη δημοσίευση. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να εξαιρεθούν, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά περισσότερα TikTok κλιπς θα έχουν πλέον διαθέσιμους υπότιτλους κειμένου. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα προς την προσβασιμότητα, τόσο για χρήστες με προβλήματα ακοής όσο και για τακτικούς χρήστες που παρακολουθούν TikToks σε καταστάσεις χωρίς ήχο.

Το TikTok τώρα υποστηρίζει την άμεση δημοσίευση από editing apps

Το TikTok εισάγει σήμερα μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες του να δημοσιεύουν βίντεο απευθείας στην πλατφόρμα από μια σειρά δημοφιλών εφαρμογών επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού επεξεργασίας βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη της Adobe, Premiere Pro, της εφαρμογής δημιουργικότητας AI Adobe Express, καθώς και άλλων, συμπεριλαμβανομένων των Twitch, SocialPilot και CapCut της ByteDance. Η νέα επιλογή, Direct Post, απευθύνεται στην πραγματικότητα στους προγραμματιστές third-party apps που θέλουν να ενσωματωθούν στο TikTok και βασίζεται στο υπάρχων «Κοινή χρήση σε» της εφαρμογής που επέτρεπε σε third-party apps να δημοσιεύουν στο TikTok με τα δικά τους hashtags.

Ωστόσο, με το Direct Post, οι εφαρμογές όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν περιεχόμενο βίντεο απευθείας στην πλατφόρμα του TikTok, αλλά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από άλλες επιλογές, όπως η δυνατότητα να ορίζουν υπότιτλους, audience settings κ.α. και στη συνέχεια να στέλνουν πληροφορίες μέσω TikTok με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, η δυνατότητα επιτρέπει στους δημιουργούς βίντεο μεγάλης διάρκειας να προγραμματίσουν το περιεχόμενό τους για δημοσίευση στο TikTok μέσω πλατφορμών διαχείρισης social media. 

Η προσθήκη θα επιτρέψει στο TikTok να επωφεληθεί από τις εξελίξεις στο ευρύτερο τοπίο των εφαρμογών δημιουργικότητας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εφαρμογών που αξιοποιούν την τεχνολογία AI ως μέρος της διαδικασίας επεξεργασίας βίντεο.

To TikTok δοκιμάζει βίντεο 15 λεπτών με επιλεγμένους users

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το YouTube, η κινεζική εφαρμογή δημιουργίας βίντεο μικρού μήκους, TikTok, δοκιμάζει τη δυνατότητα upload βίντεο διάρκειας 15 λεπτών. 

Ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης Matt Navarra δημοσίευσε για πρώτη φορά ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος που εμφανίζεται στους χρήστες που έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία. «Το TikTok δοκιμάζει το όριο μεταφόρτωσης βίντεο 15 λεπτών. Το προηγούμενο μέγιστο μήκος βίντεο ήταν 10 λεπτά», δημοσίευσε στο Threads του Instagram.

Σύμφωνα με το screenshot, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν μεγαλύτερα βίντεο στην πλατφόρμα τόσο από την εφαρμογή TikTok όσο και από επιτραπέζιους υπολογιστές. Το TikTok είπε στο TechCrunch ότι το νέο όριο μεταφόρτωσης δοκιμάζεται σε επιλεγμένες περιοχές με περιορισμένη ομάδα χρηστών.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επέκτεινε τη μέγιστη διάρκεια βίντεο της σε 10 από 3 λεπτά, τον Φεβρουάριο του 2022. Πριν από αυτό, το όριο ήταν 60 δευτερόλεπτα μετά την αρχική επέκταση από 15 δευτερόλεπτα. Η διευρυμένη διάρκεια βίντεο θα δώσει στους δημιουργούς ακόμη περισσότερο χρόνο, χώρο και ευελιξία. 

 

Προτεινόμενα Άρθρα