To Instagram φέρνει νέα εργαλεία στους creators

Οι αλλαγές που έρχονται αφορούν το marketplace, το bio και φυσικά, τα reels!

Επέκταση της πρόσβασης σε τμήματα του creator marketplace μέσω API

Πέρυσι, το Instagram εγκαινίασε το creator marketplace – έναν νέο προορισμό για brands και δημιουργούς για να συνδεθούν και να δημιουργήσουν συνεργασίες επώνυμου περιεχομένου. Από τότε, έχουν εισαγάγει νέα εργαλεία και έχουν ενσωματώσει χιλιάδες επωνυμίες και δημιουργούς στην πλατφόρμα. Σήμερα, ανακοινώνουν νέους τρόπους για την ανακάλυψη και την προσέγγιση δημιουργων του Instagram επεκτείνοντας την πρόσβαση σε brand agencies και δοκιμάζοντας την ενσωμάτωση κορυφαίων creator marketing platforms μέσω API. Με αυτές τις ενημερώσεις, στόχος είναι να να ενισχυθεί  η εξέλιξη του οικοσυστήματος των εταιρειών και των πλατφορμών που ήδη λειτουργούν ως διαμεσολαβητές και βοηθούν τους δημιουργούς και τις επωνυμίες να συνάψουν συνεργασίες.

Οι δημιουργοί προτιμούν να επικοινωνούν μέσω DM. Τα brands θα μπορούν πλέον να προσεγγίζουν εύκολα τους creators σε ένα priority inbox στο creator marketplace, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την προτιμώμενη πλατφόρμα creator marketing. Επίσης, οι επωνυμίες μπορούν πλέον να δημοσιεύουν συνοπτικά project briefs στο creator marketplace απευθείας από τρίτο μέρος, επωφελούμενοι από τις δυνατότητες αντιστοίχισης του Instagram για να ανακαλύψουν τους κατάλληλους δημιουργούς για συνεργασία.

Το Instagram υποστηρίζει πλέον έως και 5 “links in bio”

Το Instagram παρουσίασε τον περασμένο μήνα μια νέα δυνατότητα για την προσθήκη συνδέσμων σε προφίλ χρηστών απαντώντας στο Linktree, το Beacons και πολλούς άλλους παρόχους «link in bio» λύσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να προσθέτουν έως και πέντε συνδέσμους στο bio τους στο Instagram, το οποίο μπορεί να κατευθύνει τους ακολούθους τους σε άλλο περιεχόμενο – όπως τις διαδικτυακές τους επιχειρήσεις, τις επωνυμίες που θέλουν να προωθήσουν, σκοπούς που τους ενδιαφέρουν ή ακόμα και προφίλ σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία λέει ότι η λειτουργία αυτή ήταν ένα κορυφαίο αίτημα μεταξύ των δημιουργών, αλλά στην πραγματικότητα, είναι επίσης ένα παράδειγμα του πώς η αποτυχία του Instagram να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κοινότητας του επέτρεψε να ευδοκιμήσουν εναλλακτικές λύσεις. Το Linktree και άλλοι δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιορισμών της πλατφόρμας, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπόδιζε τους χρήστες να προσθέσουν πολλαπλούς συνδέσμους σε άλλους ιστότοπους, φοβούμενη ότι θα βοηθούσε να κατευθυνθούν οι χρήστες σε περιεχόμενο εκτός εφαρμογής.

Νέες δυνατότητες στα Instagram Reels: Τάσεις, επεξεργασία και gifts

Reels Trends page 

Οι δημιουργοί αναζητούν πάντα νέες ιδέες περιεχομένου, για το λόγο αυτό το Instagram προσθέτει έναν αποκλειστικό προορισμό για τις τελευταίες τάσεις. Τώρα θα μπορούν να δουν τα top trending τραγούδια στα Reels, πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί ο ήχος, να πατήσουν για να τον χρησιμοποιήσουν ή να τον αποθηκεύσουν. Θα μπορούν, επίσης να δουν ποια είναι τα κορυφαία trending θέματα και hashtags στο Reels για να ενημερώσουν ανάλογα το δικό τους περιεχόμενο.

Ευκολότερη επεξεργασία των Reels

To Instagram κάνει τώρα ευκολότερη την επεξεργασία των reels, συγκεντρώνοντας βίντεο κλιπ, ήχο, αυτοκόλλητα και κείμενο σε μια ενοποιημένη οθόνη επεξεργασίας. Αυτό διευκολύνει την ευθυγράμμιση και τον χρονισμό των στοιχείων του reel στις σωστές στιγμές με πιο οπτικό τρόπο. Tο εργαλείο αυτό είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε συσκευές Android.

Ενημερώσεις στο Reels Insights

Η πλατφόρμα αναβαθμίζει τα Reels insights προκειμένου να βοηθήσει τους δημιουργούς να κατανοήσουν καλύτερα την απόδοση του περιεχομένου τους. Προσθέτει, λοιπόν, δύο νέες μετρήσεις: συνολικό χρόνο παρακολούθησης και μέσο χρόνο παρακολούθησης, ενώ επιτρέπει  την προβολή των στατιστικών κατά την απευθείας παρακολούθηση των reels τους. 

Ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης καταγράφει το συνολικό χρονικό διάστημα που παίχτηκε το reel τους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που αφιερώθηκε για την επανάληψη του. Ο μέσος χρόνος παρακολούθησης καταγράφει το μέσο χρόνο που αφιερώθηκε για την αναπαραγωγή του reel, ο οποίος υπολογίζεται διαιρώντας τον χρόνο παρακολούθησης με τον αριθμό της συνολικής αναπαραγωγής. Αυτό θα βοηθήσει τους creators να κατανοήσουν καλύτερα τι ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό ή πού μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο δόλωμα για να παραμείνουν οι θεατές περισσότερο.

Προστίθεται ακόμη, ένας νέος τρόπο για να δουν πώς τα reels τους συμβάλλουν στην ανάπτυξή του λογαριασμού τους, καθώς θα λαμβάνουν τώρα μια ειδοποίηση για νέους ακόλουθους που προήλθαν από αυτά.

Βελτίωση και επέκταση των gifts σε reels

Τέλος, το Instagram ανακοίνωση το σχέδιό του να φέρει gifts σε ακόμη περισσότερους δημιουργούς με επερχόμενες επεκτάσεις σε περισσότερες αγορές, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τις επόμενες εβδομάδες.

Προσθέτουν, επίσης μια νέα λειτουργία που δείχνει στους δημιουργούς ποιοι θαυμαστές τους έχουν στείλει gift, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τους υποστηρικτές τους. Εάν, λοιπόν, πατήσουν το εικονίδιο της καρδιάς δίπλα από το όνομα τους, εκείνοι θα λάβουν μια ειδοποίηση ότι ο creator έχει δει και αναγνωρίσει το δώρο τους, παρέχοντας μια ακόμα πιο ισχυρή αίσθηση σύνδεσης ανάμεσα τους.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

Το TikTok Δοκιμάζει το In-App Shopping

Το TikTok άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία αγορών στις ΗΠΑ που επιτρέπει στους 94 εκατομμύρια χρήστες του να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από την εφαρμογή, σύμφωνα