TikTok Updates: Περιορισμός των Livestreams στους Ανηλίκους & Νέα Εργαλεία Προστασίας των Χρηστών και Προσβασιμότητας

Κάντε σκρολ και ενημερωθείτε για τα νέα εργαλεία και τις δυνατότητες περιορισμού που ανακοίνωσε η πλατφόρμα της TikTok.

Το TikTok Δοκιμάζει τη Δυνατότητα Περιορισμού των Livestreams στους Users που Είναι Κάτω των 18 Ετών

Το TikTok δοκιμάζει μια νέα ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να περιορίζουν τα livestreams τους σε θεατές που είναι 18 ετών και κάτω. Η νέα ρύθμιση βρίσκεται προς το παρόν σε περιορισμένη δοκιμή με επιλεγμένους χρήστες.

Στιγμιότυπα της νέας ρύθμισης που μοιράστηκε η εταιρεία πληροφοριών προϊόντων Watchful.ai δείχνουν ότι οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο νέο feature μπορούν να πλοηγηθούν στις ρυθμίσεις τους και να ενεργοποιήσουν το κουμπί “mature themes” για να περιορίσουν το LIVE τους σε ενήλικες. Η εφαρμογή θα εμφανίζει το μήνυμα «Mόνο θεατές 18 ετών και άνω μπορούν να δουν το LIVE σας». Μόλις ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, το TikTok θα σας ενημερώσει ότι τα LIVE βίντεο με tag 18+ θα εξακολουθούν να αφαιρούνται, εάν παραβιάζουν τα community guidelines σχετικά με το γυμνό, τη σεξουαλική δραστηριότητα και τη βία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση περιορισμού 18+ του TikTok για livestreams είναι ένας τρόπος για τους creators να αποτρέψουν τους ανηλίκους από το να δουν content που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό ή μπορεί να μην τους ενδιαφέρει.

Νέα Εργαλεία για την Προστασία των Χρηστών από Δυνητικά Προσβλητικό και Επιβλαβές Περιεχόμενο

Το TikTok ανακοίνωσε ένα νέο σύνολο φίλτρων και επιλογών δίνοντας περισσότερες δυνατότητες περιορισμού της ανεπιθύμητης έκθεσης στην εφαρμογή.

Πρώτα απ’ όλα, το TikTok εγκαινίασε έναν νέο τρόπο για τους χρήστες να φιλτράρουν αυτόματα τα βίντεο που περιλαμβάνουν λέξεις ή hashtags που δεν θέλουν να βλέπουν στο feed τους.

Πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε συγκεκριμένα hashtags μέσω του tab “Details”. Έτσι, αν δεν θέλετε να βλέπετε άλλα βίντεο με συγκεκριμένο hashtag, για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορείτε να το δηλώσετε στις ρυθμίσεις σας, ενώ μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε περιεχόμενο που περιέχει συγκεκριμένα keywords μέσα στην περιγραφή.

Αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το TikTok επεκτείνει επίσης τα όρια στην έκθεση περιεχομένου που σχετίζεται με δυνητικά επιβλαβή θέματα, όπως η δίαιτα, η ακραία γυμναστική και η θλίψη, μεταξύ άλλων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το TikTok ξεκίνησε μια νέα σειρά δοκιμών για να δει πώς θα μπορούσε να μειώσει τις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις του αλγορίθμου, περιορίζοντας την ποσότητα των βίντεο σε ορισμένες, ευαίσθητες κατηγορίες που προβάλλονται στο “For You”. Τώρα προχωράει στο επόμενο στάδιο.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα: «Ως αποτέλεσμα των δοκιμών μας, βελτιώσαμε την εμπειρία προβολής έτσι ώστε οι θεατές να βλέπουν πλέον λιγότερα βίντεο για αυτά τα θέματα κάθε φορά… Για παράδειγμα, ορισμένα content types μπορεί να έχουν τόσο ενθαρρυντικά όσο και θλιβερά θέματα, όπως το content για την αποκατάσταση των διατροφικών διαταραχών».

Τέλος, το TikTok μελετάει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης περιεχομένου, όπως οι ταξινομήσεις ταινιών για τα TikTok clips.

Σύμφωνα πάλι με την πλατφόρμα: «Θα αρχίσουμε να εισάγουμε μια πρώιμη έκδοση για να βοηθήσουμε να αποτραπεί το περιεχόμενο με εμφανώς ενήλικη απεύθυνση από το να φτάσει σε κοινό ηλικίας 13-17 ετών. Όταν εντοπίζουμε ότι ένα βίντεο περιέχει ενήλικό content – για παράδειγμα, σκηνές μυθοπλασίας που μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές για νεαρότερα ακροατήρια – μια βαθμολογία θα αποδίδεται στο βίντεο για να βοηθήσει να αποτραπεί η προβολή του από άτομα κάτω των 18 ετών».

Το TikTok έχει επίσης εισαγάγει νέα brand safety ratings για να βοηθήσει τους διαφημιστές να αποφύγουν την τοποθέτηση των προωθητικών τους ενεργειών μαζί με δυνητικά αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.

Νέα Εργαλεία Προσβασιμότητας και Μετάφρασης

Το TikTok παρουσίασε νέα εργαλεία για τα captions και τη μετάφραση με την ελπίδα να μειώσει το γλωσσικό εμπόδιο και να φέρει το entertaining content σε περισσότερους χρήστες. Αυτές οι ενημερώσεις θα υποστηρίζουν αρχικά τις παρακάτω γλώσσες: Αγγλικά, Πορτογαλικά, Γερμανικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά, Κορεάτικα, Μανδαρινικά, Ισπανικά, Τούρκικα.

Αναλυτικά, τα εργαλεία θα περιλαμβάνουν:

  • Auto-generated captions: Με τα auto-generated captions, εκτός από τους creators, οι users έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα closed captions για τα βίντεο, συμβάλλοντας στο να γίνει το ψυχαγωγικό περιεχόμενο πιο προσιτό.

  • Μεταφράσεις για captions και video descriptions: Με τις μεταφράσεις για τα captions και τα descriptions, η πλατφόρμα θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να απολαμβάνουν τα βίντεο του TikTok και χωρίς να γνωρίζουν την αρχική γλώσσα στην οποία έχουν δημιουργηθεί.

  • Μετάφραση για text stickers: Η μετάφραση στα text stickers των βίντεο στοχεύει οι χρήστες να μη χάνουν κανένα διασκεδαστικό περιεχόμενο.

Μέσω αυτών των προσπαθειών, το παγκόσμιο περιεχόμενο θα γίνει πιο προσιτό, ανεξάρτητα από τη γλώσσα (ή τις γλώσσες) που μιλάει κάποιος χρήστης και από το πού βρίσκεται στον κόσμο. Προς το παρόν, τα εργαλεία αυτά είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα βίντεο.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το LinkedIn εργάζεται ώστε κάνει τη δημιουργία άρθρων και Newsletter πιο λειτουργική

Η δημοφιλής πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει τη δυνατότητα δημιουργίας και δημοσίευσης άρθρων και ενημερωτικών δελτίων, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα μέλη να