TikTok: 4 Νέα Updates που Κάνουν Ακόμα Πιο Εύκολη τη Χρήση του

Dislike button, TikTok Now, νέα editing tools και αύξηση των χαρακτήρων στο description θα δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιούν με ακόμα καλύτερο τρόπο την εφαρμογή του TikTok και να να απευθυνθούν στους followers τους.

TikTok Now

Το TikTok Now είναι ο νέος τρόπος για να ψυχαγωγείστε και να συνδέεστε με άλλους στο TikTok – μια καθημερινή εμπειρία φωτογραφιών και βίντεο για να μοιράζεστε τις πιο αυθεντικές στιγμές σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Το TikTok Now προσκαλεί τους χρήστες να απαθανατίσουν αυτό που κάνουν μια συγκεκριμένη στιγμή χρησιμοποιώντας την μπροστινή και την πίσω κάμερα της συσκευής τους. Οι χρήστες θα λαμβάνουν καθημερινά μια προτροπή για να τραβήξουν ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων ή μια στατική φωτογραφία για να μοιραστούν εύκολα αυτό που κάνουν.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, το TikTok Now σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια και το απόρρητο της κοινότητάς. Οι creators έχουν τον έλεγχο για το ποιος μπορεί να βλέπει ή να συμμετέχει στο περιεχόμενό τους. Μπορούν να μπλοκάρουν άλλους και να επιλέξουν ποια σχόλια εμφανίζονται. Και αν κάποιος συναντήσει συμπεριφορά που πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις Οδηγίες της κοινότητάς, μπορεί να την αναφέρει.

Όσοι είναι 18 ετών και άνω έχουν επιπλέον επιλογές κοινής χρήσης. Εκτός από την κοινή χρήση με κοινούς φίλους, μπορούν να επιλέξουν να μοιράζονται τις δημοσιεύσεις τους με την ευρύτερη κοινότητα του TikTok Now βάσει των ρυθμίσεων απορρήτου που έχουν επιλέξει. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι “Friends can view”.

 

Διαθέσιμο το Dislike Button στα Σχόλια σε Όλους τους Χρήστες Παγκοσμίως

Το TikTok λανσάρει το κουμπί “Dislike” στα σχόλια παγκοσμίως, σε όλους τους χρήστες. Η πλατφόρμα άρχισε να δοκιμάζει το κουμπί “Dislike” τον Απρίλιο ως έναν τρόπο για τους χρήστες να εντοπίζουν τα σχόλια που θεωρούν άσχετα ή ακατάλληλα.

Εάν πατήσετε το κουμπί “Dislike” σε ένα σχόλιο, το dislike σας δεν θα είναι δημόσιο και οι σχολιαστές δεν θα ειδοποιηθούν ότι το σχόλιό τους έχει λάβει αρνητικό feedback. Οι σχολιαστές και οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν επίσης να δουν πόσες φορές ένα σχόλιο έχει γίνει dislike. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε το dislike πατώντας ξανά το κουμπί.

Σε αυτό το σημείο, πιθανό να αναρωτιέστε ποιος είναι ο σκοπός αυτού του feature.

Το TikTok αναφέρει ότι η κύρια προτεραιότητά του με αυτό το χαρακτηριστικό είναι να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες. Όταν το TikTok άρχισε να δοκιμάζει για πρώτη φορά το κουμπί, εξήγησε ότι βλέπει το κουμπί dislike ως έναν τρόπο επισήμανσης των σχολίων που μπορεί να είναι spam ή που δεν έχουν νόημα στο πλαίσιο του βίντεο κάτω από το οποίο έχουν αναρτηθεί. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το κουμπί dislike δεν θεωρείται ως τρόπος αναφοράς σχολίων και ότι οι χρήστες θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την τυπική διαδικασία αναφοράς σχολίων για παρενόχληση, ρητορική μίσους, εκφοβισμό κ.λπ.

TikTok's new dislike button

 

Το Description Ενός Βίντεο στο TikTok Μπορεί Πλέον να Παίρνει έως και 2.200 Χαρακτήρες

Το TikTok έχει πλέον αυξήσει την έκταση των περιγραφών στο βίντεο από 300 χαρακτήρες σε 2.200, σύμφωνα με μια ενημέρωση που μοιράστηκε για πρώτη φορά ο Matt Navara.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι ο πρόσθετος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «εκφράσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δημιουργίες σας, περιγράφοντας τι δείχνουν τα βίντεο σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στο κοινό σας, να αυξήσετε το engagement, ενώ οι creators γίνονται πιο εύκολα αναζητήσιμοι και η πλατφόρμα τους προτείνει πιο εύκολα σε άλλους χρήστες».

Αυτή η ενημέρωση έρχεται να επιβεβαιώσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα που δείχνουν ότι το TikTok, και όχι η Google, έχει γίνει η μηχανή αναζήτησης που επιλέγει η Gen Z.

Έτσι, η επέκταση του μήκους των περιγραφών βίντεο σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερες λεπτομέρειες και keywords που θα βελτιώσουν την εύρεση του περιεχομένου σας στην αναζήτηση. Αυτό, σε συνδυασμό με τον ισχυρό αλγόριθμο του TikTok, θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να παρέχει εξαιρετικά συναφή και εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το TikTok Εισάγει Νέα Εργαλεία Επεξεργασίας για την Προσαρμογή των Clips, των Ήχων, των Εικόνων και του Κειμένου

Με τα νέα εργαλεία, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν stack, trim & split τα βίντεό τους, καθώς και να τα επιταχύνουν ή να τα επιβραδύνουν. Εκτός από τα νέα εργαλεία βίντεο, το TikTok προσθέτει, επίσης, νέα εργαλεία για τους ήχους, καθώς οι χρήστες μπορούν πλέον να κόβουν, να περικόπτουν και να ορίζουν τη διάρκεια των ήχων που χρησιμοποιούν στα βίντεο. Μπορούν ακόμα να προσθέσουν και sound effects.

Επιπλέον, το TikTok δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργάζονται ευκολότερα, να τοποθετούν και να ορίζουν τη έκταση του κειμένου. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν photos & video overlays για picture-in-picture ή video-in-video stacking. Τέλος, μπορούν πλέον να περιστρέφουν ή να κάνουν ζουμ μέσα και έξω από τα καρέ μεμονωμένων κλιπ.

TikTok new editing tools

Photo Mode

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια νέα λειτουργία Photo Mode που σας επιτρέπει να μοιράζεστε carousel με εικόνες που εμφανίζονται αυτόματα η μία μετά την άλλη. Μπορείτε να προσθέσετε μουσική στις εικόνες, τις οποίες οι θεατές μπορούν να ξεφυλλίσουν με το δικό τους ρυθμό. Μάλιστα, η πλατφόρμα αναφέρει ότι η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει τη δυνατότητα να μοιράζετε εικόνες υψηλής ποιότητας στην εφαρμογή.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι διαθέσιμες στους χρήστες στις ΗΠΑ και στις περισσότερες περιοχές παγκοσμίως.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το LinkedIn εργάζεται ώστε κάνει τη δημιουργία άρθρων και Newsletter πιο λειτουργική

Η δημοφιλής πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει τη δυνατότητα δημιουργίας και δημοσίευσης άρθρων και ενημερωτικών δελτίων, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα μέλη να