TikTok: 3 Νέα Features Βελτιώνουν την Εμπειρία στην Πλατφόρμα

Το TikTok συστήνει νέα εργαλεία στους χρήστες για να διαχειρίζονται το χρόνο που περνούν στην εφαρμογή, δοκιμάζει το “clear mode” για μια distraction-free scrolling εμπειρία και εγκαινίασε εξατομικευμένα avatars. Ας τα δούμε όλα ένα-ένα.

Νέα Εργαλεία για να Παρακολουθείτε το Χρόνο που Περνάτε στην Εφαρμογή

Το TikTok έχει προσθέσει μερικά νέα εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το χρόνο που περνούν στην εφαρμογή, με break reminders για τον περιορισμό του ατελείωτου scrolling και ένα νέο dashboard για την παρακολούθηση του screen time.

Εφαρμόζει επίσης υποχρεωτικά reminders για τους νεότερους χρήστες μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην εφαρμογή.

Scheduled Breaks

Πρώτα απ’ όλα, τα “Scheduled Breaks” θα προτρέπουν τους χρήστες να εφαρμόζουν break reminders σε διαστήματα 10, 20 ή 30 λεπτών, προκειμένου να αποφεύγουν να περνούν πολύ χρόνο στην εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε manual break reminders, τα οποία θα διασφαλίσουν ότι αντιλαμβάνεστε πόσο χρόνο περνάτε στην εφαρμογή.

Νέο Screen Time Summary Dashboard

Το νέο screen time summary dashboard θα παρέχει επίσης στην κοινότητα δεδομένα σχετικά με το πόσο χρόνο ξοδεύει στο TikTok, με περιλήψεις του ημερήσιου χρόνου που καταναλώνει στην εφαρμογή, τον αριθμό των φορών που άνοιξε την εφαρμογή και μια ανάλυση της ημερήσιας και νυχτερινής χρήσης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις για να επανεξετάσουν το dashboard τους.

Επιπλέον, το TikTok στην προσπάθεια να υποστηρίξει την κοινότητα να σκεφτεί τις ψηφιακές της συνήθειες, δημοσίευσε έναν νέο οδηγό: How can I reflect on my digital well-being with my family and friends?. Ο οδηγός ενθαρρύνει την κοινότητα του TikTok να προβληματιστεί πιο ολιστικά σχετικά με το πώς περνάει το χρόνο της στο διαδίκτυο – είτε στο TikTok είτε αλλού – και πώς την κάνει να αισθάνεται, καθώς θέτει τα όρια που της ταιριάζουν καλύτερα.

Παράλληλα θα εισάγει εβδομαδιαίες προτροπές digital well-being για τα νεότερα μέλη της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, όταν κάποιος ηλικίας μεταξύ 13 και 17 ετών έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για περισσότερα από 100 λεπτά σε μία μόνο ημέρα, θα του υπενθυμίζει το εργαλείο για το όριο του screen time την επόμενη φορά που θα ανοίξει την εφαρμογή.

Το “Clear Mode” σε Testing Mode για μια Distraction-free Scrolling Εμπειρία

Η νέα λειτουργία, η οποία ονομάζεται “Clear Mode”, βρίσκεται προς το παρόν σε περιορισμένη δοκιμή με επιλεγμένους χρήστες. Έχει σχεδιαστεί για να απαλλάσσει τον χρήστη από την πολύ πληροφορία στην οθόνη, όπως captions και buttons, κατά την προβολή των βίντεο στο TikTok μειώνοντας έτσι τους περισπασμούς.

Ήδη κάποιοι χρήστες εντόπισαν τη νέα ρύθμιση, ενώ επισημάνθηκε και από τον Ματ Ναβάρα στο Twitter. Τα screenshots που δημοσίευσαν οι χρήστες δείχνουν ότι μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία Clear Mode, δεν θα υπάρχουν πλέον στοιχεία όπως usernames, captions, audio information και άλλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται ότι μπορεί να απαλλαχθείτε και από τα κουμπιά Like, Comments και Share, προκειμένου να έχετε μια distraction-free scrolling εμπειρία.

Οι χρήστες που συμμετέχουν στην περιορισμένη δοκιμή και έχουν πρόσβαση στο Clear Mode θα δουν την επιλογή όταν πατήσουν και κρατήσουν πατημένη την οθόνη. Μόλις το κάνουν, η ρύθμιση “Clear Mode” θα εμφανιστεί κάτω από το κουμπί “Add to Favorites” στο μενού. Κάνοντας κλικ σε αυτό ενεργοποιείται η distraction-free scrolling εμπειρία.

Τέλος, η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου τα usernames και τα captions καταλήγουν να καλύπτουν σημαντικά τμήματα ενός βίντεο. Επιπλέον, οι θεατές συχνά σχολιάζουν “crop” σε ένα βίντεο, υποδεικνύοντας ότι θέλουν ο χρήστης να ανεβάσει ξανά το βίντεο ώστε να μπορούν να κάνουν screenshot και να το κόψουν χωρίς captions ή buttons να εμποδίζουν το περιεχόμενο. Η ενεργοποίηση του Clear Mode θα μπορούσε να απαλλάξει τους χρήστες από αυτό το πρόβλημα.

Ανακαλύψτε τα Εξατομικευμένα Avatars σαν το Bitmoji και το Memoji

Το TikTok λανσάρει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπονται σε προσαρμοσμένα κινούμενα avatars στο στυλ των Memoji της Apple, των Bitmoji του Snapchat και των Avatars της Meta.

Πώς λειτουργεί;

Το νέο feature έχει ήδη τεθεί σε παγκόσμια κυκλοφορία και είναι προσβάσιμο από την κάμερα της εφαρμογής μαζί με τα διάφορα άλλα εφέ του TikTok. Για να χρησιμοποιήσετε το feature, ανοίξτε την εφαρμογή, γυρίστε την κάμερα στη λειτουργία selfie, πατήστε εφέ και επιλέξτε το εφέ avatar. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια προκαθορισμένη εμφάνιση (preset look) είτε να πατήσετε “new” για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο avatar. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το σχήμα του προσώπου του avatar σας, τον τόνο του δέρματος, το χτένισμα και τα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ και των piercings. Έπειτα, μπορείτε να εγγράψετε ένα βίντεο με το avatar να ακολουθεί τις κινήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Σύμφωνα με το TikTok, ο στόχος είναι να κάνει αυτό το feature όσο το δυνατόν πιο inclusive και θα συνεχίσει να το βελτιώνει και να καινοτομεί για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία είναι πραγματικά αντιπροσωπευτική όλων όσων βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Προτεινόμενα Άρθρα