TikTok: Νέες δυνατότητες εσόδων για τους creators

Η πλατφόρμα προσπαθεί συνεχώς να παρέχει στους δημιουργούς της νέες ευκαιρίες εξέλιξης, είτε δημιουργικής είτε εμπορικής. Στο πλαίσιο αυτό επεκτείνει το «Series» paywall, επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη και δοκιμάζει ένα νέο monetization feature.

Το TikTok επεκτείνει το «Series» paywall για να περιλαμβάνει περισσότερους creators

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στους δημιουργούς να κλειδώνουν μια «σειρά» αποκλειστικού περιεχομένου πίσω από ένα paywall. Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένους δημιουργούς περιεχομένου, αλλά πλέον γίνεται διαθέσιμη σε χρήστες σε 94 χώρες. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν αίτηση στο Series μεταβαίνοντας στο Κέντρο δημιουργών στην εφαρμογή TikTok.

Η σειρά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο, επιτρέποντας στους χρήστες να κερδίζουν έως και 190 $ από τη συλλογή των videos τους. Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να κάνουν μεγαλύτερα βίντεο, διάρκειας έως και 20 λεπτών, με τα κανονικά TikTok video να έχουν όριο τα 10 λεπτά. Όμως θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να είναι 18 ετών και άνω, να ζουν σε μία από τις επιλεγμένες περιοχές, να έχουν 10.000 ακόλουθους και να έχουν λογαριασμό τουλάχιστον για 30 ημέρες. Επιπλέον, πρέπει να έχουν δημοσιεύσει τρία δημόσια videos και να έχουν φτάσει τις 1.000 προβολές τις τελευταίες 30 ημέρες. Τέλος, αν ο χρήστης έχει παραβιάσει επανειλημμένα τις Οδηγίες κοινότητας του TikTok, αποκλείεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι creators του TikTok μπορούν να προσπεράσουν το ελάχιστο όριο των 10.000 ακολούθων. Οι δημιουργοί με 1.000 ακόλουθους μπορούν ακόμα να υποβάλουν αίτηση, ωστόσο, πρέπει να μοιραστούν έναν σύνδεσμο προς το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που έχουν πουλήσει μέσω άλλων πλατφορμών. Να σημειώσουμε, όμως, ότι αυτό δεν εγγυάται την έγκριση

Σε μια updated ανάρτηση χθες, το TikTok είπε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι δημιουργοί κερδίζουν έσοδα από την εφαρμογή. Η εταιρεία έγραψε: «Το Series βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία για την κοινότητα των δημιουργών μας και τον τρόπο με τον οποίο επιβραβεύονται οι ίδιοι οι creators. Ανυπομονούμε να ακούσουμε σχόλια από την κοινότητά μας!»

Nέο AI Ad Script Generator Tool στο Creative Center

Το TikTok πρόσθεσε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε καλύτερα TikTok video clips. Tο «Script Generator» που βρίσκεται στο  Creative Center είναι σε θέση να χαρτογραφήσει video concepts με βάση αυτό που θα του ζητήσουμε.

Όπως μπορούμε να δούμε σε αυτό το παράδειγμα, στο εργαλείο δημιουργίας σεναρίων του TikTok, μπορούμε να εισάγουμε το industry vertical, το όνομα του προϊόντος, μια περιγραφή του αντικειμένου και τυχόν σχετικές λέξεις-κλειδιά που θέλουμε να επισημάνουμε ή να συμπεριλάβουμε. Στη συνέχεια, μπορούμε επίσης να επιλέξουμε εάν θέλουμε διάρκεια βίντεο 15-30 δευτερολέπτων ή 31-60 δευτερολέπτων και, στη συνέχεια, να πατήσουμε «Δημιουργία σεναρίων». Με τις πληροφορίες που παρείχαμε, το σύστημα θα δημιουργήσει μια επιλογή από δείγματα σεναρίων video που πρέπει να λάβουμε υπόψη, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα δόλωμα, μια σκηνή και ένα a call to action, με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις που μπορούμε να συμπεριλάβουμε. Θα μπορούσε να είναι ένας εύκολος τρόπος για να βρούμε καλύτερα content concepts για το TikTok και ακόμα κι αν νομίζουμε ότι όλα είναι χάλια, μπορούμε να το εκτελέσουμε ξανά και να δούμε τι άλλο θα βρει.

Το TikTok προειδοποιεί ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο που δημιουργείται από AI μπορεί να μην είναι ακριβές και ότι το ίδιο το TikTok:

«…δεν παρέχει καμία υπόσχεση ή εγγύηση σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργείται από το Script Generator. Είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση εάν θα χρησιμοποιήσετε και/ή θα δημοσιεύσετε περιεχόμενο που δημιουργήθηκε με τη χρήση του Script Generator σε οποιαδήποτε διαφήμιση ή άλλο υλικό. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιοδήποτε περιεχόμενο που δημιουργείται χρησιμοποιώντας το Script Generator, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι το περιεχόμενο αυτό είναι ακριβές και συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και ότι αυτό το περιεχόμενο δεν υποστηρίζεται, χορηγείται ή εγκρίνεται από την TikTok».

TikTok Creative Challenge: Τo νέο feature που μπορεί να αυξήσει τις ανταμοιβές των creators

Η πλατφόρμα παρουσιάζει έναν νέο τρόπο να κερδίζουν χρήματα οι creators. Ανακοίνωσε, λοιπόν, το λανσάρισμα του «TikTok Creative Challenge», μια νέας δυνατότητας δημιουργίας εσόδων που επιτρέπει στους δημιουργούς να υποβάλλουν video ads σε brand challenges και να λαμβάνουν χρήματα με βάση την απόδοση τους. Το TikTok Creative Challenge βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή με επιλεγμένα brands.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το νέο monetization feature, οι δημιουργοί πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν λογαριασμό στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 50.000 ακόλουθους. Μόλις εγγραφούν στο TikTok Creative Challenge, οι creators θα μπορούν να περιηγηθούν σε μια λίστα challenges και να δουν το reward pool, πρόσθετες λεπτομέρειες και απαιτήσεις.

«Οι υποβολές θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, καλά επεξεργασμένες και με πρωτότυπο περιεχόμενο», εξήγησε το TikTok σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Μόλις υποβληθούν και εγκριθούν, οι δημιουργοί μπορούν να δουν την κατάσταση των υποβολών τους, να δουν την απόδοση και να ελέγξουν τα μηνιαία κέρδη. Οι ανταμοιβές επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αναγνωρισμένων προβολών video, των κλικ και των μετατροπών. Οι δημιουργοί θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις υποβολές τους, εάν απαιτούνται αναθεωρήσεις, με την επιλογή αναθεώρησης ή επανεξέτασης».

Τα βίντεο που υποβάλλουν οι δημιουργοί δεν θα εμφανίζονται στα προφίλ τους. Εάν το βίντεό τους εγκριθεί, θα προβληθεί ως διαφήμιση στο For You Feed της εφαρμογής. Το TikTok λέει ότι οι δημιουργοί που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε resources, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού Creator Community group και του προγράμματος Mentor για να συνδεθούν με άλλους δημιουργούς.

Αποχαιρετούμε το TikTok Now και υποδεχόμαστε το youth council της πλατφόρμας

Τον μήνα που μας πέρασε η δημοφιλής εφαρμογή αποφάσισε να βάλει τέλος στον κύκλο ζωής του TikTok Now. Όμως μαζί με κάθε τέλος έρχεται πάντα και μια νέα αρχή και για την πλατφόρμα αυτή είχε να κάνει με νέα εργαλεία για την προστασία της ανήλικης κοινότητα της. Με ποιον τρόπο; Με τις οδηγίες και το feedback ενός συμβουλίου εφήβων.

TikTok Now: Καταργήθηκε ο κλώνος του BeReal

Το TikTok έχει ειδοποιήσει τους χρήστες της εφαρμογής του ότι θα διακόψει το TikTok Now, προτρέποντας τους να βλέπουν τις προηγούμενες αναρτήσεις τους στην ενότητα «Now memories» από εδώ και στο εξής. «Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να μοιράζεστε τη δημιουργικότητά σας στο TikTok μέσα από συναρπαστικά βίντεο, φωτογραφίες και ιστορίες», έγραψε η εταιρεία. Οι λόγοι για την απόφαση να καταργηθεί σταδιακά η δημοφιλής εφαρμογή είναι μέχρι στιγμής άγνωστοι.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε το TikTok Now το 2022, με στόχο να ανταγωνιστεί τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικών μέσων BeReal, στην οποία οι χρήστες λαμβάνουν μια τυχαία καθημερινή ειδοποίηση ταυτόχρονα με τους φίλους τους, δίνοντάς τους ένα παράθυρο 3 λεπτών για να τραβήξουν ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων ή μια φωτογραφία σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα.

To TikTok ανακοίνωσε την ίδρυση ενός youth council με την ελπίδα να δημιουργήσει μια καλύτερη πλατφόρμα για τους εφήβους

Tο TikTok ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα youth council, αποτελούμενο από εφήβους, το οποίο θα επιφορτιστεί με τη δημιουργία εργαλείων ασφαλείας που είναι πιο αποτελεσματικά για τους νεότερους χρήστες του. Η global head of product policy του TikTok, Julie de Bailliencourt, είπε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να ξεκινήσει το συμβούλιο τους επόμενους μήνες, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Είναι ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια, αλλά, και πάλι, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε πραγματικά αποτελεσματικά προϊόντα και πολιτικές που προστατεύουν τους νέους αλλά και τους επιτρέπουν να βρουν μια φωνή», είπε η de Bailliencourt. «Και πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε με προσήλωση τι έχουν να πουν οι νέοι για αυτό».

Σύμφωνα με την ίδια, το συμβούλιο είναι το πνευματικό παιδί του Cormac Keenan, του head of trust and safety του TikTok, ο οποίος το πρότεινε πριν από μερικούς μήνες. «Σκεφτήκαμε: «Αυτή είναι μια λαμπρή ιδέα». Είναι πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά πιστεύουμε ότι θα κάνει μια σημαντική διαφορά στην προσέγγισή μας», δήλωσε η de Bailliencourt.

Εκτός από εργαλεία που μπορεί να βρουν χρήσιμα, το TikTok ελπίζει να συζητήσει με το συμβούλιο νέων και θέματα όπως το well-being, ο ψηφιακός γραμματισμός και η ασφάλεια. Η De Bailliencourt είπε ότι ορισμένες από τις λεπτομέρειες θα συγκεντρωθούν τις επόμενες εβδομάδες και ότι το TikTok διαβουλεύεται με ειδικούς σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας των εφήβων που θα συμμετέχουν στο συμβούλιο. Σημείωσε δε, ότι η εταιρεία αναμένει να εκπροσωπούνται διάφορες χώρες και κοινότητες σε αυτό.

Προτεινόμενα Άρθρα

To Instagram επιτρέπει επιτέλους την προσθήκη μουσικής στα καρουζέλ φωτογραφιών και αυξάνει τους co-authors στα posts του

  Εάν κυκλοφορήσει επίσημα, το βίντεο διευρυμένου μήκους θα έδινε στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο και ευελιξία όταν γυρίζουν πράγματα όπως demos μαγειρικής, μαθήματα beauty, εκπαιδευτικό