Meta: Θα επιτρέψει σε χρήστες στην ΕΕ να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω του Facebook

Η Meta σχεδιάζει να επιτρέψει σε χρήστες στην ΕΕ να κατεβάζουν απευθείας εφαρμογές μέσω διαφημίσεων στο Facebook, κάνοντας την εταιρεία ανταγωνιστική στα καταστήματα εφαρμογών της Google και της Apple.

Ο νέος τύπος διαφήμισης πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά με Android app developers αργότερα μέσα στη χρονιά. Η Meta είδε ένα άνοιγμα για αυτή τη δοκιμή χάρη στον νέο κανονισμό της ΕΕ που ονομάζεται Digital Markets Act (DMA) που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη άνοιξη. Αυτός θεωρεί την Apple και την Google «gatekeepers» και απαιτεί να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους για κινητές συσκευές σε εναλλακτικές μεθόδους λήψης εφαρμογών.

Το Android τεχνικά επιτρέπει ήδη το sideloading , αν και η Google το κάνει δύσκολο συνδέοντας τη χρέωση εντός εφαρμογής και την αδειοδότηση με το Play Store, σε συνδυασμό και με τις τρομακτικές προειδοποιήσεις που δείχνει όταν κάποιος προσπαθεί να κατεβάσει μια εφαρμογή Android από άλλη πηγή. Παρόλα αυτά, η Meta πιστεύει ξεκάθαρα ότι είναι πιο ασφαλές να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη δοκιμή πρώτα σε Android παρά στο iOS της Apple.

Η πρόταση της Meta προς τους προγραμματιστές που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι ότι, φιλοξενώντας τιςAndroid εφαρμογές τους και αφήνοντας τους χρήστες του Facebook να τις κατεβάσουν απευθείας χωρίς να μεταφερθούν στο Play Store, θα βλέπουν υψηλότερα  conversion rates για τις διαφημίσεις εγκατάστασης εφαρμογών τους. Τουλάχιστον αρχικά, η Meta δεν σκοπεύει να περικόψει τα έσοδα εντός εφαρμογής από τις συμμετέχουσες εφαρμογές, επομένως οι προγραμματιστές στο πιλοτικό πρόγραμμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ό,τι συστήματα χρέωσης θέλουν.

Ένας εκπρόσωπος της Meta, ο Tom Channick, επιβεβαίωσε το πλάνο αυτό σε μια δήλωση που εστάλη στο The Verge μέσω email: «Πάντα μας ενδιέφερε να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να διανείμουν τις εφαρμογές τους και οι νέες επιλογές θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον χώρο. Οι προγραμματιστές αξίζουν περισσότερους τρόπους για να διαθέσουν εύκολα τις εφαρμογές τους στα άτομα που τις θέλουν».

NIL Empower 3.0: Ένα φυτώριο για αθλήτριες κολεγίων από τη Meta

Η Meta ανακοίνωσε το NIL Empower 3.0: «ένα πρόγραμμα με στόχο να ενδυναμώσει τις αθλήτριες κολεγίων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις NIL (name, image, likeness) ευκαιρίες τους και να προετοιμαστούν για τη ζωή μετά τον αθλητισμό». Αυτό έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Livvy Dunne του LSU για τη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα βοηθά τις αθλήτριες κολεγίων του LSU να επιτύχουν Name, Image και Likeness deals.

Το Instagram αναζητά 30 αθλήτριες για να περάσουν από αυτό το πεντάμηνο πρόγραμμα. Αυτές θα «συνεργαστούν με την ομάδα Meta Sports Partnerships, τους ηγέτες της βιομηχανίας και μερικά από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο για να αποκτήσουν εκπαίδευση, καθοδήγηση και ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στην NIL εποχή».

Το πρόγραμμα έχει τρεις πυλώνες:

  • Education

«Μάθετε τι χρειάζεται για να χτίσετε μια επωνυμία, να αναπτύξετε ένα κοινό και να δημιουργήσετε έσοδα στην εποχή του NIL συμμετέχοντας σε πέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια με επικεφαλής την ομάδα αθλητικών συνεργασιών Meta και επαγγελματίες του κλάδου».

  • Incentives

«Οι αθλήτριες θα λαμβάνουν χορηγίες, θα ξεκλειδώσουν ευκαιρίες ώστε να κλείσουν τουλάχιστον μία συμφωνία NIL, θα έχουν προτεραιότητα σε προγράμματα κινήτρων της Meta, και δυνατότητα επέκτασης με τους συνεργάτες της εταιρείας».

  • Career Development

«Χτίστε το δίκτυό σας, συνδεθείτε με συναθλήτριες και προετοιμαστείτε για τη ζωή μετά τον αθλητισμό ακούγοντας εμπνευσμένους προσκεκλημένους ομιλητές και έχοντας την ευκαιρία να θέσετε εαυτό ισχυρό υποψήφιο για micro-internships».

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έκλεισαν στις 23 Ιουλίου. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ακόμα και οι αθλήτριες που δεν θα επιλεγούν θα λάβουν εκπαιδευτικούς NIL πόρους και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε ένα ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πόρους, συνδέσεις και ευκαιρίες για αθλήτριες κολεγίων.

Τα HDR βίντεο έρχονται στα Reels

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι ομάδες Video Infrastructure στο Facebook και το Instagram είδαν σημαντική αύξηση στην ποσότητα περιεχομένου HDR που μεταφορτώνεται στις εφαρμογές της Meta, με εκατομμύρια HDR βίντεο να ανεβαίνουν καθημερινά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εργαστούν πιο εντατικά για να προσφέρουν υποστήριξη HDR βίντεο στην οικογένεια των εφαρμογών τους, ξεκινώντας από τα Reels. Σήμερα, οι άνθρωποι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο HDR από το camera roll του τηλεφώνου τους στα Reels και να αναπαράγουν αυτό το βίντεο σε full HDR. Για να γίνει αυτό δυνατό, έπρεπε να ξεπεραστούν μερικές τεχνικές προκλήσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε βίντεο HDR σε όλη τη μεγάλη γκάμα παλαιών και νέων συσκευών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αλληλεπιδρούν με τις υπηρεσίες Meta καθημερινά. Οι πιο σημαντικές από αυτές ήταν το διαφορετικό device support για HDR, η ακριβής χαρτογράφηση τόνου, η χαρτογράφηση τόνου στον πελάτη, η χαρτογράφηση τόνου στον διακομιστή και η διαχείριση της φωτεινότητας.

Σε αντίθεση με το SDR βίντεο, το HDR έχει μεγαλύτερο εύρος φωτεινότητας και χρωμάτων, με αποτέλεσμα πιο φωτεινά λευκά, πιο σκούρα μαύρα και μεγαλύτερο δυνητικό αριθμό ορατών χρωμάτων για πιο ζωντανές και αληθινές εικόνες. Η αυξανόμενη υιοθέτηση καμερών και οθονών HDR, ειδικά σε κινητές συσκευές, επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να βιώσει τα οφέλη της, οπότε και η Meta δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτήν την σημαντική μεταβατική εποχή για το βίντεο.

Το Facebook έγινε το πρώτο social platform που ξεπέρασε τα 3 δισεκατομμύρια χρήστες

Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουλίου από τη μητρική του εταιρεία Meta για τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του έτους.

Τους τελευταίους μήνες, η Meta έχει δώσει έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, τα έργα εικονικής πραγματικότητας και το metaverse, και την πιο πρόσφατη εφαρμογή της, το Threads, μια text-based υπηρεσία που λειτουργικά είναι αντιγραφή του Twitter. Αλλά το κατόρθωμα των 3 δισεκατομμυρίων χρηστών από το Facebook είναι ένα επίτευγμα ορόσημο για την πρωτογενή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε χαρίσει το όνομα της σε ολόκληρο το σύμπαν του brand.

Η αύξηση των χρηστών έχει επιταχυνθεί για το Facebook τα τελευταία χρόνια, με τη μηνιαία βάση χρηστών του να αυξάνεται κατά 3% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτός βέβαια είναι περίπου ο μισός ρυθμός ανάπτυξης της «οικογένειας εφαρμογών» της Meta – συμπεριλαμβανομένων των Instagram, WhatsApp και Messenger – που αυξήθηκε κατά 6% από έτος σε έτος σε 3,88 δισεκατομμύρια, καλύπτοντας σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Προτεινόμενα Άρθρα