Instagram Updates: Περισσότερα Pinned Posts και Full-Screen Feed

Το Instagram επενδύει συνεχώς σε εργαλεία που ευνοούν τους creators και το original περιεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο feature που αφορά τον αριθμό των pinned posts ανά προφίλ, αλλά και το σταδιακό λανσάρισμα του full-screen feed με στόχο να γίνει το video κυρίαρχο format στην πλατφόρμα. 

To Instagram Επιτρέπει στους Χρήστες να Κάνουν Pin Μέχρι και 3 Posts 

Η πλατφόρμα του Instagram επιτρέπει πλέον στους χρήστες να «καρφιτσώσουν» μέχρι και 3 posts ή reels στην κορυφή του feed τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα brands και οι creators θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν highlight συγκεκριμένες ανακοινώσεις και συνεργασίες (collabs) εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο visibility στα συγκεκριμένα posts.

Πώς λειτουργεί;

Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγοντας ένα post ή reel κάνετε κλικ στις τρεις τελείες που εμφανίζονται πάνω δεξιά στο post. Στη συνέχεια επιλέγετε το “Pin to Your Profile” και το post/reel έρχεται αυτόματα σε πρώτο πλάνο. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί έως τρεις φορές. 

Νέο Full-screen Feed στα Χνάρια του TikTok

Σε άλλα νέα, η πλατφόρμα του Instagram πειραματίζεται με τα full-screen vertical home feeds (σε κάθετο format) συνεχίζοντας να μιμείται το TikTok. Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκε ότι σύντομα ορισμένοι χρήστες της εφαρμογής θα βλέπουν vertical content σε μια προσπάθεια της πλατφόρμας να κάνει το video το κυρίαρχο format. 

Σύμφωνα με δημοσίευση του Mark Zuckerberg, στόχος τους είναι να διευκολύνουν την ανακάλυψη περιεχομένου και τη σύνδεση με φίλους:

Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες και τα video posts θα ενσωματωθούν στο full-screen feed δημιουργώντας μια εντελώς νέα εμπειρία για τον χρήστη και παρέχοντας σε creators και brands νέα formats για να πειραματιστούν με original περιεχόμενο.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το TikTok δοκιμάζει δύο νέα εντυπωσιακά features και ανακοινώνει μία νέα κυκλοφορία εν μέσω επιβολής προστίμου από τη Μεγάλη Βρετανία

Δοκιμή μιας νέας καρτέλας εξερεύνησης για πιθανή αντικατάσταση της ενότητας «Φίλοι» Σε αντίθεση με το Facebook, το TikTok έγινε δημοφιλές συνδέοντας τους χρήστες με τα