Instagram: 5 Νέα Updates για να «Πείσει» τους Creators να Δημιουργούν Αποκλειστικό Content

Το Instagram έχει κατανοήσει πλήρως ότι οι creators θέλουν πλέον να νιώθουν πως η οποιαδήποτε εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν original content, να συνδέονται άμεσα με τους followers τους και ιδανικά να έχουν έσοδα από τη δραστηριότητά τους στην πλατφόρμα. Για αυτό και οι νέες αλλαγές που κάνει στοχεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα Instagram Stories Κάτω των 60 Δευτερολέπτων Είναι Πλέον Ένα Ενιαίο Story

Πλέον, όπως θα έχετε ήδη δει, όταν δημοσιεύετε ένα Story που έχει διάρκεια κάτω των 60 δευτερολέπτων, δεν θα χωρίζεται σε τμήματα. Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει την αλλαγή με επιλεγμένους χρήστες στα τέλη του περασμένου έτους και τώρα την επέκτεινε σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Η νέα αλλαγή είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην εφαρμογή, τόσο για τους users όσο και για τους viewers. Οι χρήστες θα μπορούν τώρα να δημοσιεύουν Stories που δεν θα διακόπτονται, και από την άλλη πλευρά, οι θεατές δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν συνεχώς tap για να προσπεράσουν ένα βίντεο κομμένο σε πολλά stories που δεν θέλουν να δουν.

Βέβαια, η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να ξενίσει όσους χρήστες τους άρεσε η απλότητα των σύντομων Stories και όχι ενός μεγάλου βίντεο. Τώρα, η δυνατότητα ανάρτησης μεγαλύτερων Stories θολώνει κάπως τα όρια μεταξύ των Stories και των Reels, καθώς o χρήστης έχει δύο επιλογές για να δημοσιεύσει ένα βίντεο μικρότερο των 60 δευτερολέπτων.

Δοκιμές για “Gifts”, Ένα Νέο Monetization Feature για τους Creators

Αυτό το νέο feature είναι μια νέα λειτουργία tipping που θα επιτρέψει στους creators να κερδίζουν χρήματα από την πλατφόρμα μέσω Reels.

Το feature εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον app researcher Alessandro Paluzzi τον Ιούλιο, όταν το Instagram ανέπτυσσε τη λειτουργία με την ονομασία “content appreciation”. Σύμφωνα με screenshots που δημοσίευσε ο Paluzzi, το feature θα επέτρεπε στους creators να ενεργοποιήσουν μια επιλογή που θα έδινε τη δυνατότητα στους θαυμαστές τους να τους στέλνουν “Gifts”. Οι creators θα μπορούν, επίσης, να ελέγχουν αν είναι επιλέξιμοι για το feature αυτό στο νέο “Gifts” tab στα Settings τους. Τα screenshots υποδηλώνουν, ακόμα, ότι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν Gifts μέσω ενός κουμπιού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος των Reels.

Δοκιμές για Ένα Home Feed Χωρίς Shopping Tab

Το Instagram δοκιμάζει home feed χωρίς shopping tab, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα αντιμετωπίζει το e-commerce.

Ορισμένοι χρήστες του Instagram παρατήρησαν τις τελευταίες ημέρες ότι το shopping feed, που προηγουμένως βρισκόταν στο κάτω μέρος του navigation bar, έχει αντικατασταθεί από ένα notifications tab. Το shopping tab έχει μεταφερθεί σε ένα δεύτερο μενού, «θαμμένο» ανάμεσα σε επιλογές όπως τα Settings και τα Saved Posts.

Η εκπρόσωπος της Meta, Anne Yeh, επιβεβαίωσε στο The Verge τις αλλαγές ως μέρος μιας περιορισμένης δοκιμής. «Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να απλοποιήσουμε την εμπειρία σας στο Instagram, δοκιμάζουμε μερικές αλλαγές στην κύριο navigation bar στο κάτω μέρος της εφαρμογής με έναν μικρό αριθμό ατόμων», αναφέρει η Yeh.

Ωστόσο, η μετακίνηση του tab είναι μια συνειδητή απόφαση εκ μέρους του Instagram, καθώς η εταιρεία απομακρύνεται από τα shopping features. Πιο συγκεκριμένα, το “The Information” ανέφερε ότι το Instagram αλλάζει πορεία όσον αφορά την προσέγγισή του στο e-commerce, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης του κουμπιού που οδηγεί στο shopping page έως τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα. Αντ’ αυτού, το Instagram shopping θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ενίσχυση των διαφημιστικών εσόδων της Meta, σύμφωνα πάλι με το “The Information”, και η πλατφόρμα θα δοκιμάσει μια λιγότερο εξατομικευμένη σελίδα αγορών με την ονομασία “Tab Lite”.

Επεκτείνεται η Δοκιμή Πολλαπλών Links στα Bios των Χρηστών

Βρισκόταν σε δοκιμαστικό στάδιο εδώ και λίγο καιρό, αλλά τελικά, το Instagram επέκτεινε την πρόσβαση σε μια νέα επιλογή που επιτρέπει σε ορισμένους creators να προσθέσουν πολλαπλά links στο bio τους.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το παράδειγμα, μέσω της hair stylist Sarah Page, η νέα επιλογή πολλαπλών links δοκιμάζεται προς το παρόν με επιλεγμένους creators στην εφαρμογή.

Instagram multiple links on bio

Στο bio του προφίλ, υπάρχει μια ένδειξη “and 2 thers” στα δεξιά του main link, που δείχνει τα πρόσθετα links που παρατίθενται. Πατώντας εκεί θα εμφανιστεί αυτό το pop-up με τις πολλαπλά links, παρέχοντας τη δυνατότητα να κατευθυνθεί ο χρήστης σε περισσότερα links απευθείας μέσω της εφαρμογής.

Όπως φαίνεται σε αυτά τα παραδείγματα, ανάμεσα στις διάφορες δοκιμές και προσθήκες, που μοιράστηκε ο app researcher Alessandro Paluzzi, είναι και μια επιλογή για την προσθήκη ενός link για Facebook Group, μαζί με μια σχεδόν ατελείωτη σειρά άλλων links για όποια websites θέλετε.

Δεν είναι σαφές ακόμα, πόσα links θα μπορούν να προσθέσουν επίσημα οι χρήστες, αλλά ο στόχος είναι προφανώς να μην χρειάζονται πια third-party tools όπως το Linktree, το οποίο πολλοί χρήστες του Instagram χρησιμοποιούν τώρα για να προσθέσουν πολλά links στο bio τους.

Προχωρά στο Επόμενο Στάδιο Ανάπτυξης με την επιλογή “Media Kit” για τους Creators

Το Instagram συνεχίζει να προωθεί τα σχέδιά του για μια νέα επιλογή δημιουργίας Media Kit εντός της εφαρμογής, η οποία θα καθοδηγεί τους creators κατά τη διαδικασία δημιουργίας του δικού τους pitch προς τα brands, με σκοπό την εξασφάλιση περισσότερων influencer marketing deals.

Αρχικά, αυτή η επιλογή εντοπίστηκε σε δοκιμή τον περασμένο μήνα, αλλά τώρα, το Instagram φαίνεται να έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής της, με ένα νέο welcome screen και ένα overview του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η διαδικασία.

Τι είναι το Creator Portfolio;

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το screenshot, που δημοσιεύτηκε από τον app researcher Alessandro Paluzzi, το Instagram έχει πλέον προσθέσει μια νέα intro flash screen για το Media Kit, το οποίο τώρα ονομάζει “Creator Portfolio”.

Όπως σημειώνει το Instagram, το πλεονέκτημα του Creator Portfolio, σε σχέση με μια καταχώριση στο Creator Marketplace, είναι ότι στη συνέχεια θα επιτρέπει στους creators να μοιράζονται το προφίλ τους απευθείας με πιθανούς συνεργάτες εντός της εφαρμογής.

Το Instagram έχει επίσης προσθέσει αυτή τη νέα οθόνη επισκόπησης:

Τέλος, η πλατφόρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι πειραματίζεται με αυτή την επιλογή, αν και παραμένει σε πρωτόλειο στάδιο προς το παρόν. Ωστόσο, είναι σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπουμε πως το Instagram προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσεγγίσει ταλαντούχους creators για να τους πείσει να δημοσιεύουν στην πλατφόρμα, αντί να μεταφέρονται στο TikTok ή στο YouTube.

Προτεινόμενα Άρθρα