Instagram: 4 Νέα Updates που θα Κάνουν την Πλατφόρμα Ακόμα πιο Εύχρηστη

Νιώθοντας ότι πρέπει συνεχώς να καινοτομεί και να δημιουργεί εξελίξεις πριν τις δημιουργήσει το TikTok, το Instagram ανακοίνωσε αρκετά νέα updates που θα βελτιστοποιήσουν το user experience στην πλατφόρμα και θα ανοίξουν νέους δρόμους για τους creators.

1. Επιτρέπει Πλέον στους Χρήστες να Κοινοποιούν Posts, Reels και Locations μέσω QR Codes

Το Instagram επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κοινοποιούν τα posts ή τα Reels οποιουδήποτε χρήστη μέσω ενός QR code. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν την τοποθεσία τους ή γενικά μια τοποθεσία με ένα QR code χρησιμοποιώντας τις αναβαθμισμένες δυνατότητες του searchable Map experience της πλατφόρμας.

Πώς δημιουργείται το QR Code;

Ανοίγοντας ένα οποιοδήποτε Reel, post ή location μέσω της εφαρμογής και πατώντας τις τρεις κουκίδες που εμφανίζονται επάνω δεξιά μπορείτε να βρείτε την επιλογή για τη δημιουργία QR code. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε το Instagram από υπολογιστή, μπορείτε να προσθέσετε και το χαρακτηριστικό “/qr” στο URL μιας ανάρτησης και να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR.

Αυτό το feature μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες μπορούν να δημοσιεύσουν ένα QR code για να κατευθύνουν το κοινό τους σε ένα Reel με το teaser του επόμενου τραγουδιού τους. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες μπορούν με ένα QR code να γνωστοποιούν στους δυνητικούς πελάτες τους το menu, τις υπηρεσίες που παρέχουν και φωτογραφίες των καταστημάτων.

2. Θα Εισαγάγει το “Repost” Feature

Το Instagram σύντομα θα εισαγάγει το repost feature, κάτι που δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο στο app, αλλά γινόταν μέσω thrid party εργαλείων. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα θα αποκτήσει ένα βασικό feature που ήδη υπάρχει στο Facebook, το Twitter και πρόσφατα το LinkedIn.

«Διερευνούμε τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να κάνει reshare ένα post στο Feed, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται ό,τι τους αρέσει, και έτσι οι αρχικοί creators να απολαμβάνουν όλα τα credits», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Meta στο TechCrunch. «Σκοπεύουμε να το δοκιμάσουμε σύντομα με μικρό αριθμό ανθρώπων».

Τα feed reposts θα «εμφανίζονται σε ξεχωριστή καρτέλα στο προφίλ σας» μαζί με τα Posts, τα Reels και τις Tagged Photos και θα είναι ορατά στους followers σας.

3. Δοκιμάζει Νέο, Προαιρετικό Full-Screen Feed Display

Ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Instagram να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στο TikTok, ξεκίνησε πρόσφατα η δοκιμή ενός full-screen main feed.

Όμως, στους περισσότερους χρήστες δεν άρεσε – τουλάχιστον, αυτό υπαινίχθηκε ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, όταν ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η εταιρεία είχε ολοκληρώσει αυτό το τεστ, και ότι δεν θα εισήγαγε αυτό το format σύντομα.

Αλλά, πώς θα σας φαινόταν αν, αντί για ένα full-screen Instagram feed, είχατε την επιλογή να διαλέξετε μεταξύ αυτού και του ήδη υπάρχοντος feed;

Φαίνεται πως αυτό ακριβώς δοκιμάζει τώρα η πλατφόρμα εμφανίζοντας την επιλογή σε ορισμένους χρήστες, με τον ερευνητή εφαρμογών Radu Oncescu να μοιράζεται αυτήν την εικόνα:

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το screenshot, η νέα επιλογή θα προστεθεί στο μενού που είναι προσβάσιμο μέσω του Instagram logo drop down, μαζί με τις επιλογές ‘Following’ ή ‘Favorites’.

4. Φέρνει τα NFTs στην Πλατφόρμα

Νωρίτερα φέτος, το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει τη λειτουργία των NFTs στην πλατφόρμα και κατέληξε πως είναι μια δραστηριότητα που αξίζει να την εντάξει στη στρατηγική του και να δώσει τη δυνατότητα σε users, creators, brands και collectors να μοιράζονται τα NFTs που δημιούργησαν ή έχουν.

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει ήδη η διεθνής επέκταση αυτής της λειτουργίας σε 100 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και του Ειρηνικού, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Πώς γίνεται η δημοσίευση των NFTs;

Για να δημοσιεύσει κάποιος ένα NFT, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδέσει το ψηφιακό πορτοφόλι του με το Instagram. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει third-party wallets, όπως τα Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet και Dapper Wallet. Τα υποστηριζόμενα blockchains αυτή τη στιγμή είναι τα Ethereum, Polygon και Flow.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχουν fees που να σχετίζονται με το post ή το share ενός NFT στο Instagram.

 

Προτεινόμενα Άρθρα