Instagram: 4 Νέα Features για Creators, Γονείς, Εφήβους και Reels

Το Instagram θέτει σε λειτουργία το Creators Marketplace, εγκαινίασε τη λειτουργία AMBER Alerts για την εύρεση εξαφανισμένων παιδιών, ανακοίνωσε νέα features για γονείς και εφήβους, αλλά και νέα εργαλεία για τα Instagram Reels. Ας τα δούμε ένα ένα.

Τι είναι το Creators Marketplace;

Αυτό το feature θα επιτρέπει στους creators να συνδέονται με brands για branded content partnerships, απευθείας μέσα από την πλατφόρμα.

Στόχος του marketplace είναι να βοηθήσει τους creators να επιλέξουν τα brands με τα οποία ενδιαφέρονται να συνεργαστούν. Παράλληλα, θα βοηθήσει και τα brands να ανακαλύψουν εύκολα, να συνδεθούν και να συνεργαστούν με τους creators της επιλογής τους.

Επιπλέον, το marketplace θα επιτρέπει στα brands να πληρώνουν με ασφάλεια τους creators για τα branded content partnerships που θα δημιουργούν μαζί τους.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει:

 • Οι creators θα μπορούν να καθορίζουν τα ενδιαφέροντά τους: Οι creators θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους και να επιλέξουν έως και 10 στοιχεία που χαρακτηρίζουν το προφίλ τους. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα θα μπορεί να αντιστοιχεί πιο εύκολα τον τύπο των creators που αναζητά ένα συγκεκριμένο brand.
 • Collaboration projects: Τα brands θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν projects σε επιλεγμένους creators, μέσα από την εφαρμογή και με ένα απλό μήνυμα. Ο creator μπορεί να δει όλες τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού πληρωμής, και να επιλέξει να αποδεχτεί ή να απορρίψει το project.
 • Λήψη των προτάσεων στο Partnerships folder: Αφού ένα brand εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία με έναν συγκεκριμένο creator, μπορεί να επικοινωνήσει το project και ο creator θα το λάβει στο tab “Partnerships” στο inbox του.
 • Πληρωμές: Και φυσικά, το Instagram θα διεκπεραιώνει τις πληρωμές για ένα project, πράγμα που σημαίνει ότι οι creators θα μπορούν να λαμβάνουν την πληρωμή τους μέσα από την εφαρμογή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

Τα AMBER Alerts Διαθέσιμα και στην Ελλάδα

Το Instagram εγκαινίασε τον Ιούνιο το AMBER Alert σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα. Έτσι, αν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου ένα παιδί αγνοείται, θα δείτε ένα AMBER Alert.

Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι σπάνιες και συγκεκριμένες για την περιοχή αναζήτησης. Εάν λάβετε μια τέτοια ειδοποίηση, σημαίνει ότι υπάρχει ενεργή αναζήτηση για ένα εξαφανισμένο παιδί σε κοντινή απόσταση. Προκειμένου να γνωρίζει η πλατφόρμα σε ποιον πρέπει να εμφανίσει αυτές τις ειδοποιήσεις, χρησιμοποιεί διάφορα σήματα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που αναφέρεται στο προφίλ κάθε χρήστη, της διεύθυνσης IP και των υπηρεσιών τοποθεσίας (αν τις έχουμε ενεργοποιήσει).

Η ειδοποίηση περιλαμβάνει:

 • Μια φωτογραφία του εξαφανισμένου παιδιού
 • Λεπτομέρειες σχετικά με το εξαφανισμένο παιδί
 • Στοιχεία επικοινωνίας για να αναφέρετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το παιδί

Νέα Features για Γονείς και Εφήβους

Στο Instagram, οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν τώρα:

 • Να στέλνουν προσκλήσεις στους εφήβους τους για να εγκαταστήσουν εργαλεία εποπτείας. Αρχικά, μόνο οι έφηβοι μπορούσαν να στείλουν προσκλήσεις.
 • Να ορίζουν συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας κατά τις οποίες θα ήθελαν να περιορίσουν τη χρήση του Instagram από τον έφηβό τους.
 • Να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες όταν ο έφηβός τους αναφέρει έναν λογαριασμό ή μια ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρθηκε και του τύπου της αναφοράς.

Ήδη από τον Ιούνιο, τα εργαλεία αυτά έχουν ξεκινήσει να επεκτείνονται, τα εργαλεία αυτά θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, εκτός των ΗΠΑ, με στόχο την παγκόσμια εξάπλωση πριν από το τέλος του έτους. 

Το Teens’ Time Έρχεται στο Instagram με Nudges και “Take a Break” Feature

Στο Instagram, οι έφηβοι έχουν αρχίσει ήδη να βλέπουν νέα nudges. Πιο συγκεκριμένα, οι έφηβοι σε ορισμένες χώρες θα βλέπουν ένα notification που θα τους ενθαρρύνει να μεταβούν σε ένα διαφορετικό θέμα, αν βλέπουν επανειλημμένα τον ίδιο τύπο content στο Explore. Αυτό το nudge έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους εφήβους να ανακαλύψουν κάτι νέο και να αποκλείει content που μπορεί να συνδέεται με θέματα εξωτερικής εμφάνισης.

Το Instagram σχεδίασε αυτή τη νέα λειτουργία επειδή οι έρευνες δείχνουν ότι τα nudges μπορούν να είναι αποτελεσματικά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους – ειδικά τους εφήβους – να προσέχουν περισσότερο πώς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σε μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις των nudges στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 58,2% των ερωτηθέντων συμφώνησε ή συμφώνησε απόλυτα ότι τα nudges βελτίωσαν την εμπειρία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βοηθώντας τους να είναι πιο προσεκτικοί με το χρόνο τους στην πλατφόρμα.

nudge prompt

“Take a Break” 

Επιπλέον, η λειτουργία του “Take a Break” σχεδιάστηκε για να υπενθυμίζει η πλατφόρμα στους users να κάνουν ένα διάλειμμα από το Instagram. Σύντομα, θα λανσάρει και νέα reminders για τους εφήβους, ώστε να ενεργοποιήσουν το “Take a Break”, όταν έχουν κάνει scroll στο Reels για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτά τα reminders θα περιλαμβάνουν Reels που έχουν αναπτυχθεί από νεαρούς δημιουργούς, όπως οι @foodwithsoy, @abraxaxs και @mayasideas, οι οποίοι μοιράζονται τις δικές τους συμβουλές για να… “Take a Break” και γιατί είναι καλή ιδέα να απομακρυνθούμε για λίγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αυτό το feature δοκιμάζεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και θα κυκλοφορήσει σε αυτές και σε επιπλέον χώρες αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

break reminders

Νέα Εργαλεία  Έρχονται στο Instagram Reels

Δείτε τα νέα εργαλεία που παρουσίασε η πλατφόρμα και αντλήστε έμπνευση για τη στιγμή που θα έρθουν και στην Ελλάδα! 

 • Επέκταση του βίντεό σας έως και 90 δευτερόλεπτα. Η πλατφόρμα δίνει στους χρήστες ακόμα περισσότερο χρόνο για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, επεκτείνοντας τη διάρκεια των Instagram Reels έως και 90 δευτερόλεπτα.
 • Αλληλεπίδραση με το κοινό χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα. Η πλατφόρμα φέρνει μερικά από τα αγαπημένα αυτοκόλλητα των Instagram Stories στα Reels: με αυτοκόλλητα για quiz, poll και emoji, θα έχετε νέους τρόπους να συνδεθείτε με το κοινό σας μέσω των reels σας.
 • Εισαγωγή του δικού σας ήχου. Μπορείτε να εισάγετε το δικό σας ήχο απευθείας μέσα στο Instagram Reels. Χρησιμοποιήστε το feature “Import Audio” για να προσθέσετε commentary ή background sound από οποιοδήποτε βίντεο διάρκειας τουλάχιστον 5 δευτερολέπτων στην κάμερά σας.
 • Templates γεμάτα έμπνευση. Τα Templates σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας reel χρησιμοποιώντας την ίδια δομή με ένα reel που έχετε παρακολουθήσει. Όταν βλέπετε ένα reel που θα θέλατε να αναδημιουργήσετε, πατήστε “Use Template” για να εισαγάγετε τον ήχο και την ακολουθία των clip. Στη συνέχεια, μπορείτε να το προσαρμόσετε με το δικό σας περιεχόμενο προσθέτοντας και περικόπτοντας ό,τι χρειάζεστε.

3 screenshots showing Reels features

Προτεινόμενα Άρθρα

To Instagram επιτρέπει επιτέλους την προσθήκη μουσικής στα καρουζέλ φωτογραφιών και αυξάνει τους co-authors στα posts του

  Εάν κυκλοφορήσει επίσημα, το βίντεο διευρυμένου μήκους θα έδινε στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο και ευελιξία όταν γυρίζουν πράγματα όπως demos μαγειρικής, μαθήματα beauty, εκπαιδευτικό

Τι Αλλάζει στα Posts στο LinkedIn; 

Τώρα το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο LinkedIn μπορεί να γίνει πιο engaging και να αποκτήσει περισσότερο visibility χάρη στα δύο νέα updates που ανακοίνωσε η