6 Νέα YouTube Updates για να Επαναπροσδιορίσετε τη Στρατηγική σας

Το YouTube συνεχίζει να ανανεώνεται συνεχώς και να προσφέρει νέα features και insights στους creators της πλατφόρμας, ώστε να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους και να απευθυνθούν στο κατάλληλο κοινό.

1. Προσθέτει Υδατογραφήματα στα Shorts, Όταν τα Κάνουμε Download

Μετά το TikTok και τα Reels, ήρθε και η σειρά του YouTube να λάβει μέτρα για να σταματήσει τους χρήστες από το να αναδημοσιεύουν Shorts σε άλλες πλατφόρμες.

Όπως εξηγεί το YouTube: «Εάν είστε δημιουργός που κάνετε download τα Shorts σας από το YouTube Studio για να τα κάνετε share σε άλλες πλατφόρμες, θα δείτε ότι πάνω τους θα έχουν ένα υδατογράφημα. Προσθέσαμε το υδατογράφημα, ώστε οι followers σας να βλέπουν ότι το περιεχόμενο που μοιράζεστε σε όλες τις πλατφόρμες μπορεί να βρεθεί στο YouTube Shorts».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το TikTok όσο και τα Reels περιλαμβάνουν επίσης υδατογραφήματα, όταν τα κάνουμε download, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αναπαραγωγή αυτού του content εκτός της πλατφόρμας.

2. Εγκαινιάζει μια Dedicated Homepage για Podcasts

Το YouTube έθεσε σε λειτουργία, προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, μία dedicated homepage για podcasts, την οποία οι χρήστες μπορούν να βρουν στην Explore page της πλατφόρμας μαζί με άλλα κορυφαία dedicated homepages, όπως Gaming, Sports, Learning, Fashion κ.λπ.

Η προσθήκη μιας dedicated homepage για podcasts είναι μια αρκετά σημαντική κίνηση για την πλατφόρμα μιας και αποδεικνύει τη δυναμική και τη δημοφιλία του συγκεκριμένου format, ενώ παράλληλα εντείνει την πίεση και προς το Spotify.

3. Επεκτείνει την Πρόσβαση σε Audience Behavior Insights

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους YouTube creators, καθώς η πλατφόρμα επεκτείνει την πρόσβαση στο “Other Videos Your Audience Watched” ακόμα και για μικρότερα κανάλια.

Το “Other Videos Your Audience Watched”, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 2020, παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο που το κοινό σας καταναλώνει περιεχόμενο, δείχνοντάς σας μια λίστα με τα βίντεο που παρακολούθησαν – εκτός από το περιεχόμενό σας – τις προηγούμενες επτά ημέρες. Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε βασικά trends και να βελτιώσετε τη στρατηγική σας γύρω από τα interests του κοινού σας.

Μέχρι τώρα, η λειτουργία αυτή ήταν διαθέσιμη μόνο σε κανάλια που πληρούσαν ορισμένα κριτήρια επισκεψιμότητας, αλλά τώρα, το YouTube μειώνει αυτές τις παραμέτρους για να δώσει σε περισσότερους creators πρόσβαση στα δεδομένα.

Όπως εξηγεί το YouTube: «Έχουμε μιλήσει με creators και έχουμε ακούσει ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν κάποια analytics features του YouTube δεν είναι διαθέσιμα λόγω ανεπαρκών δεδομένων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε τη λειτουργία “Other Videos Your Audience Watched” σε περισσότερους creators, ακόμα και αν δεν πληρούν τα κριτήρια που ίσχυαν μέχρι τώρα».

4. Προσθέτει Νέα Creative Tools για τα Community Posts

Το YouTube δοκιμάζει και ορισμένα νέα elements για τα community posts, όπως text filters και stickers για τις ενημερώσεις του καναλιού σας.

Αυτή η αλλαγή, όπως αντιλαμβανόμαστε, θα κάνει το YouTube να μοιάζει πολύ με κάθε άλλο social medium, αλλά η πλατφόρμα θέλει να δημιουργήσει και μοναδικά elements για τους creators και τους subscribers, όπως πολύχρωμα YouTube-specific stickers για συγκεκριμένα features.

Σύμφωνα με το YouTube, μία τυχαία επιλεγμένη ομάδα από creators είναι πλέον σε θέση να δοκιμάσουν αυτά τα νέα εργαλεία στο Android, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι χρήστες του iOS.

5. Προσθέτει Νέες Οδηγίες για τα Shorts και Νέα Editing Tools

Το YouTube προσθέτει άλλον έναν τρόπο για να απαντούν οι creators στις ερωτήσεις των viewers, με ένα νέο comment sticker για τα Shorts.

Όπως εξηγείται από το YouTube: «Θα κάνουμε ένα μικρό πείραμα για τους creators που χρησιμοποιούν iOS και το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να απαντούν σε σχόλια σε VOD και Shorts βίντεο με ένα sticker στο Shorts βίντεό τους».

Πρακτικά, αυτό είναι παρόμοιο με το question sticker που μπορούν να προσθέσουν οι χρήστες του TikTok και των Reels, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ένα σχόλιο ως βάση για την απάντηση του βίντεό τους.

6. Επεκτείνει, επίσης, τα Google Maps display links σε βίντεο που αναφέρουν μια τοποθεσία

Η επιλογή “Maps” προσθέτει ένα map display μέσα στην περιγραφή του βίντεο, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους viewers να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία.

Αρχικά, αυτά τα map links ήταν διαθέσιμα μόνο για mentions καταστημάτων εστίασης, αλλά το YouTube επεκτείνει τώρα αυτά τα links και στους κλάδους των ταξιδιών, της αναψυχής και των επιχειρήσεων.

Προσθέτει και νέα editing tools για το mobile app

Η πλατφόρμα δίνει πλέον τη δυνατότητα επεξεργασίας του ονόματος του καναλιού, του banner, του avatar και της περιγραφής στο YouTube Studio για κινητά, παρέχοντας μεγαλύτερη και πιο εύχρηστη δυνατότητα διαχείρισης του καναλιού σας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτές τις ενημερώσεις εδώ.

Προτεινόμενα Άρθρα