4 TikTok Updates για Creators & Marketers

Ως Marketing Partners της πλατφόρμας TikTok, η Digital Minds παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε brand αλλά και creator που θέλει να αναπτυχθεί στην πλατφόρμα. Δείτε παρακάτω τα 4 σημαντικότερα updates της πλατφόρμας ΤikTok που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα.

1. Τεστάρει Live Συνδρομές για τους Creators

Μιμούμενο το Twitch, το YouTube και άλλες πλατφόρμες, το TikTok δοκιμάζει και αυτό με τη σειρά του τις live συνδρομές. 

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους creators να δημιουργούν επαναλαμβανόμενα έσοδα μέσω πληρωμών από τους top fans τους. Η νέα υπηρεσία θα προσφέρει στους συνδρομητές μια σειρά από προνόμια, όπως συνομιλία μόνο για συνδρομητές, προσαρμοσμένα emoticons, badges και άλλα. 

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει σε beta έκδοση από τις 26 Μαΐου, αρχικά με έναν επιλεγμένο αριθμό creators που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο λογαριασμό @TikTokLIVE_creator. 

2. Αντικαθιστά Σταδιακά το Tab “Discover” με το Tab “Friends” 

Το TikTok προχωρά σταδιακά στην αντικατάσταση του tab “Discover” με το tab “Friends” στο κάτω μέρος του μενού της εφαρμογής. 

Ο στόχος αυτού του feature είναι να επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να βρίσκουν και να απολαμβάνουν content από ανθρώπους με τους οποίους έχουν συνδεθεί

Πλέον, οι χρήστες πατώντας στο tab “Friends”   θα βλέπουν ένα banner που λέει «Παρακολουθήστε τα βίντεο των φίλων σας». 

Η απόφαση του TikTok να απομακρυνθεί από το tab “Discover” είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και δείχνει ότι επιδιώκει να προσφέρει έναν νέο τρόπο να προτείνει content με βάση τους φίλους που έχει ο κάθε χρήστης. Αυτό όμως ίσως δημιουργήσει προβλήματα ως προς την εύρεση των trending hashtags & videos που μέχρι πρόσφατα μπορούσε κάποιος να βρει εύκολα μέσω του tab “Discover”.

3. Παρουσιάζει το 1ο Διαφημιστικό Προϊόν που Προσφέρει Revenue Share με τους Creators

Το TikTok εισάγει έναν νέο τρόπο για να προσελκύσει διαφημιστές στην πλατφόρμα του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προβάλλουν το περιεχόμενο του brand τους δίπλα στα καλύτερα βίντεο της πλατφόρμας. 

Τι είναι το TikTok Pulse;

Το TikTok Pulse, είναι μία νέα διαφημιστική λύση που εξασφαλίζει ότι οι διαφημίσεις των brands θα τοποθετούνται δίπλα στο top 4% όλων των video στο TikTok. Αξίζει να σημειωθεί ότι το TikTok Pulse θα είναι, επίσης, το πρώτο διαφημιστικό προϊόν στην πλατφόρμα που περιλαμβάνει μερίδιο εσόδων για τους δημιουργούς. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι creators και οι publishers με τουλάχιστον 100.000 followers στο TikTok θα είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα διαμοιρασμού εσόδων κατά το αρχικό στάδιο του προγράμματος TikTok Pulse. Επιπλέον, θα υπάρξει διαμοιρασμός των διαφημιστικών εσόδων με τους creators σε ποσοστό 50/50.

Πότε μπαίνει σε εφαρμογή;

Το πρόγραμμα TikTok Pulse θα μπει σε ισχύ για τους διαφημιζόμενους στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές το φθινόπωρο. Μακροπρόθεσμα, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει το TikTok να προσελκύσει περισσότερους creators στην εφαρμογή. 

Πώς επωφελούνται creators και brands;

Το νέο πρόγραμμα δεν προσφέρει μόνο βοήθεια προς τους creators, αλλά παρέχει και στους διαφημιζόμενους ένα πιο «ασφαλές» περιβάλλον για το περιεχόμενό τους, παρόμοιο με το YouTube Partner Program. 

Επιπλέον, η πλατφόρμα αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα TikTok Pulse θα εστιάζει στο να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο των creators είναι «κατάλληλο» για διαφημίσεις, ενώ θα παρέχει στα brands έναν τρόπο να στοχεύουν τις διαφημίσεις τους σε συγκεκριμένο audience με συγκεκριμένα interests. Πιο αναλυτικά μέσω του TikTok Pulse, τα brands μπορούν να τοποθετούν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε video από 12 κατηγορίες περιεχομένου, όπως beauty, fashion, pets, gaming, TV & movies, auto, Spanish language, sports and recreation κλπ.

4. Συστήνει το “TikTok Insights”, Ένα Νέο Εργαλείο με Χρήσιμες Πληροφορίες για τους Marketers

Το TikTok παρουσιάζει ένα νέο interactive εργαλείο με insights από την αγορά, εξαιρετικά χρήσιμο στους marketers που θέλουν να στοχεύσουν σε διαφορετικές δημογραφικές ομάδες, οπουδήποτε στον κόσμο.

Μέσω του TikTok Insights, οι marketers μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά του κοινού τους, τα ενδιαφέροντά του και το γενικότερο συναίσθημά του απέναντι στις μάρκες. Διαθέτοντας δεκάδες φίλτρα, το TikTok Insights επιτρέπει στους marketers να διαχωρίζουν τα δεδομένα που δεν έχουν σχέση με την επιχείρησή τους και να λαμβάνουν μόνο τις πληροφορίες που έχουν σημασία. Το TikTok Insights είναι δωρεάν στη χρήση, γεγονός που το καθιστά ιδανική προσθήκη στην εργαλειοθήκη κάθε marketer. Μπορείτε να πειραματιστείτε και εσείς με όλα τα features εδώ.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το Spotify Βάζει Έναν AI DJ στην Τσέπη σας!

To Spotify συνεχίζει να επενδύει στη δημιουργία εξατομικευμένων μουσικών εμπειριών-οι playlists “Discover Weekly” και “Wrapped” είναι κάποιες από αυτές- λανσάροντας ένα νέο feature που αξιοποιεί

TikTok Updates: Περιορισμός των Livestreams στους Ανηλίκους & Νέα Εργαλεία Προστασίας των Χρηστών και Προσβασιμότητας

Κάντε σκρολ και ενημερωθείτε για τα νέα εργαλεία και τις δυνατότητες περιορισμού που ανακοίνωσε η πλατφόρμα της TikTok. Το TikTok Δοκιμάζει τη Δυνατότητα Περιορισμού των