Το Facebook Ανακοίνωσε Δύο Νέους Τρόπους για να Αυξήσουν τα Έσοδά τους οι Creators

Το Facebook συνεχίζει να εφευρίσκει τρόπους για να προσελκύσει τους creators στην πλατφόρμα του για να δημιουργήσουν original content.

Branded Content στα Facebook Reels: Ένας Νέος Τρόπος Συνεργασίας με Brands

Η Meta λανσάρει το Branded Content στα Facebook Reels σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι creators μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή με το Branded Content tag tool (‘Paid Partnerships with’ label) σε Facebook Reels στα organic posts τους και τα brands που έχουν επισημανθεί μπορούν εύκολα να μετατρέψουν αυτά τα Reels σε Branded Content Ads (‘Sponsored with’ label). Μόλις επισημανθεί, ο Business Partner θα ειδοποιηθεί και θα λάβει ορισμένα metrics σχετικά με το post του creator.

Ποιοι Creators Μπορούν να το Κάνουν;

Οι creators που συμμορφώνονται με τις Partner Monetization Policies θα είναι επιλέξιμοι για να χρησιμοποιήσουν το Branded Content tool. Προκειμένου να παραμείνουν επιλέξιμοι για τη χρήση αυτού του εργαλείου, οι creators πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τις Branded Content Policies της Meta, οι οποίες απαγορεύουν την προώθηση ορισμένων τύπων περιεχομένου με τη χρήση του Branded Content tool.

Πώς Μπορεί να Δημιουργήσει Κάποιος Ένα Branded Content Facebook Reel;

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε τον “Branded Content on Facebook Reels Setup Guide” για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες του προϊόντος, όπως η εναλλαγή στο “audience restrictions” που σας επιτρέπει να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει το περιεχόμενό σας ανάλογα με την ηλικία ή την τοποθεσία, πώς να χορηγείτε δικαιώματα σε business partners για τη δημιουργία Branded Content σε Facebook Reels Ads και πολλά άλλα.

Το Music Revenue Sharing Είναι Διαθέσιμο Παγκοσμίως και Αποτελεί Έναν Ακόμη Τρόπο για τους Facebook Creators να Κερδίζουν Χρήματα

Η επέκταση του Music Revenue Sharing στο Facebook, επιτρέπει στους video creators να κερδίζουν χρήματα από τα βίντεό τους που χρησιμοποιούν αδειοδοτημένη μουσική από τον κατάλογό της πλατφόρμας. Αυτό δίνει τόσο στους creators όσο και στους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων έναν νέο τρόπο να κερδίζουν χρήματα από τα βίντεο στο Facebook.

Με το Music Revenue Sharing, κάθε φορά που ένας creator χρησιμοποιεί αδειοδοτημένη μουσική στα βίντεό του στο Facebook που διαρκούν 60 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, μπορεί να κερδίζει χρήματα σε συγκεκριμένα βίντεο μέσω in-stream ads, με ένα μέρος των εσόδων να επιστρέφει στους κατόχους των μουσικών δικαιωμάτων.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους video creators να συμπεριλάβουν στο content που δημιουργούν περισσότερη από την αγαπημένη τους μουσική από δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Post Malone, Tove Lo, Grupo La Cumbia, Leah Kate και Bicep, μεταξύ πολλών άλλων.

Με τα βίντεο να αποτελούν πάνω από το μισό του χρόνου που αφιερώνεται στο Facebook, το Music Revenue Sharing βοηθά τους creators να έχουν πρόσβαση σε περισσότερη δημοφιλή μουσική, εμβαθύνοντας τις σχέσεις με τους fans τους – και τη μουσική βιομηχανία. Η λειτουργία αυτή, που κατέστη δυνατή μέσω των συνεργασιών της Meta με όλη τη μουσική βιομηχανία, είναι η πρώτη του είδους της σε αυτή την κλίμακα, ωφελώντας τους creators, τους συνεργάτες της Meta, τους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων και τους fans.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Τι Είναι το Music Revenue Sharing του Facebook και το Νέο Tab “Feeds”;

Αναπτύσσει Την Επιλογή να Προσκαλέσετε Έναν Co-Author στα Reels σας

Το Facebook συνεχίζει να αναπτύσσει τη λειτουργικότητα των Facebook Reels, αυτή τη φορά μέσω μιας νέας επιλογής συνεργατικών Reels, η οποία θα παρέχει στους χρήστες έναν τρόπο να προσκαλούν έναν άλλο χρήστη σαν co-author ενός Reel.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το παράδειγμα, που δημοσιεύτηκε από τον app researcher Alessandro Paluzzi, το Facebook αναπτύσσει επί του παρόντος μια νέα επιλογή “Invite Collaborator” στα Reels για να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέτουν ένα άλλο προφίλ ως συνδημιουργό του βίντεο.

Προτεινόμενα Άρθρα

To Instagram επιτρέπει επιτέλους την προσθήκη μουσικής στα καρουζέλ φωτογραφιών και αυξάνει τους co-authors στα posts του

  Εάν κυκλοφορήσει επίσημα, το βίντεο διευρυμένου μήκους θα έδινε στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο και ευελιξία όταν γυρίζουν πράγματα όπως demos μαγειρικής, μαθήματα beauty, εκπαιδευτικό