Τo Feature Που Έρχεται να Αναβαθμίσει τα Group Chats μας στο Instagram

Σε μια ανακοίνωση στο Twitter, το Instagram αποκάλυψε ότι μπορείς πλέον να αποθηκεύεις περιεχόμενο με τη μορφή εικόνων σε «collaborative collections» τις οποίες μπορείς να δείς και στις οποίες μπορείς να συνεισφέρεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου. 

Ενώ η πλατφόρμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 τη λειτουργία «συλλογών» που μοιάζουν με το Pinterest και σου επιτρέπουν να αποθηκεύεις και να οργανώνεις αναρτήσεις σε ξεχωριστές κατηγορίες, αυτό το update δίνει ένα twist στα πράγματα επιτρέποντας στους φίλους σου να προσθέτουν δικά τους posts. Σύμφωνα με το κανάλι IG Updates του Διευθύνοντος Συμβούλου του Instagram Adam Mosseri, εσύ και οι φίλοι σου μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτές, αναρτήσεις από το feed του Instagram, τη σελίδα Εξερεύνησης, ακόμη και τα DMs. 

Για να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία, απλώς πάτησε το εικονίδιο του σελιδοδείκτη στην κάτω δεξιά γωνία της ανάρτησης που θέλεις να αποθηκεύσεις, επίλεξε τη δημιουργία μιας νέας συλλογής, δώσε της ένα όνομα και, στη συνέχεια ενεργοποίηση την επιλογή της συνεργατικής συλλογής που γράφει «Να επιτρέπεται στους φίλους η συμμετοχή σε αυτήν τη συλλογή». Σε αυτό το σημείο, μπορείς να προσθέσεις έως και 250 άτομα στη συλλογή σου.

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μία συνεργατική συλλογή μέσα από μια συνομιλία. Μόλις γίνει αυτό, οποιοσδήποτε εντός της συνομιλίας θα μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει εικόνες από την κοινόχρηστη συλλογή, μετατρέποντας την σε έναν διασκεδαστικό τρόπο να συλλάβετε  ιδέες ή να μοιραστείτε αστείες αναρτήσεις με φίλους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν προσθέσεις μια ανάρτηση από έναν ιδιωτικό λογαριασμό σε μια συνεργατική συλλογή, μόνο τα άτομα που ακολουθούν τον λογαριασμό θα μπορούν να δουν την ανάρτηση. Και αν ένας δημιουργός αποφασίσει να διαγράψει μια ανάρτηση που έχεις ήδη βάλει στη συλλογή σου, το Instagram θα την αφαιρέσει από τη συλλογή. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις ιδιωτική μια collaborative collection αφού δημιουργηθεί, ούτε μπορείς να μοιραστείς ιδιωτικές συλλογές που έχεις ήδη δημιουργήσει με άλλους.

Προτεινόμενα Άρθρα