Τώρα περισσότερα άτομα πληρώνουν για podcasts στην πατρίδα του Spotify

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, το podcasting ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα δωρεάν μέσο που υποστηριζόταν από διαφημίσεις.Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, οι ακροατές είχαν διαθέσιμους όλο και περισσότερους τρόπους να ενισχύσουν οικονομικά τους αγαπημένα τους podcasters: από Patreons και προγράμματα δωρεών μέχρι show-level συνδρομές σε υπηρεσίες όπως το Spotify και το Apple Podcasts.

Τώρα η εταιρεία ερευνών Mediavision έχει ορισμένα δεδομένα για το πώς αναπτύσσεται αυτή η τάση στην πατρίδα του Spotify: τη Σουηδία. Ισχυρίζεται ότι 530.000 νοικοκυριά πλήρωσαν για podcast το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 305.000 πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για άτομα που είτε πληρώνουν για μεμονωμένα podcasts είτε για υπηρεσίες podcast που βασίζονται σε συνδρομές – χωρίς να περιλαμβάνει συνδρομές στο Spotify.

Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης ότι σχεδόν ότι κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύριο άτομα ηλικίας 15-74 ετών στη Σουηδία ακούν podcasts. Κάτι που είναι λίγο λιγότερο από το 15% του συνολικού πληθυσμού.

Προτεινόμενα Άρθρα