Το YouTube Δοκιμάζει Νέα Emojis, Notifications και Βίντεο σε Πολλές Γλώσσες

Με αλλαγές στα Live Streams, το λανσάρισμα notifications για την προστασία των χρηστών και τη δυνατότητα θέασης βίντεο σε πολλές γλώσσες, επιλέγει το YouTube να ξαφνιάσει ευχάριστα τους χρήστες του.

Δοκιμάζει Νέα Emojis στα Live Streams

Το YouTube προσθέτει άλλη μια επιλογή για επιπλέον διάδραση του κοινού με τον creator στα Live Streams.

Σύμφωνα με το YouTube: «Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο συμμετοχής του κοινού σε όσα συμβαίνουν στα Live Streams. Αν συμμετέχετε σε αυτό το πείραμα, θα δείτε ότι μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα live-stream ροή με τα ❤️, 😀, 🎉, 😯 και 💯emojis. Η συμμετοχή σας θα είναι ανώνυμη και οι άλλοι θεατές στο chat δεν θα μπορούν να δουν ποιος χρησιμοποίησε τα συγκεκριμένα emojis».

Το συγκεκριμένο πείραμα έχει ήδη ξεκινήσει με έναν περιορισμένο αριθμό καναλιών.

Θα Στέλνει Notification στους Χρήστες για Προσβλητικά Σχόλια

Η πλατφόρμα εισάγει μια νέα λειτουργία για να αντιμετωπίσει με πιο δραστικό τρόπο τους χρήστες που γράφουν επιθετικά και προσβλητικά σχόλια.

Πλέον, θα στέλνει notification σε άτομα των οποίων τα προσβλητικά σχόλια έχουν αφαιρεθεί για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας. Εάν, παρά τη λήψη του notification, ένας χρήστης συνεχίσει να δημοσιεύει προσβλητικά σχόλια, η πλατφόρμα θα του απαγορεύσει να δημοσιεύει άλλα σχόλια για 24 ώρες.

Προς το παρόν, η ανίχνευση προσβλητικών σχολίων είναι διαθέσιμη μόνο για σχόλια στην αγγλική γλώσσα, αλλά η πλατφόρμα σκοπεύει να συμπεριλάβει περισσότερες γλώσσες στο μέλλον.

Θα Επιτρέπει στους Χρήστες να Παρακολουθούν Ένα Βίντεο σε Πολλές Γλώσσες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Google for India” τον περασμένο μήνα, η εταιρεία έκανε αρκετές ανακοινώσεις που επικεντρώνονται στο υγειονομικό περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, δοκιμάζει ένα feature που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν βίντεο σε διαφορετικές γλώσσες. Προς το παρόν, η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στην Ινδία και μόνο για συγκεκριμένα βίντεο υγειονομικού περιεχομένου με γλωσσική υποστήριξη για τα αγγλικά, τα χίντι, τα μαράτι και τα παντζάμπι.

Πώς θα λειτουργεί το multilingual audio;

Τα βίντεο με multilingual audio θα έχουν μια επιλογή με την ονομασία “Audio track” κάτω από το κουμπί ρυθμίσεων, η οποία θα περιέχει μια λίστα με τις διαθέσιμες γλώσσες για το κλιπ.

Τεχνικά, αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να επεκταθεί και σε κατηγορίες εκτός της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά το YouTube περιορίζει προς το παρόν αυτή τη λειτουργία σε επιλεγμένα βίντεο.

Προτεινόμενα Άρθρα

LinkedIn: Tι Είναι τα Collaborative Articles;

Πολλά από τα  feature του LinkedIn εμφανίζονται στα ξαφνικά, χωρίς καμία μεγάλη ανακοίνωση ή αξιοπρόσεκτη εισαγωγή. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τα collaborative