Το TikTok Επενδύει σε Νέα Features για τους Gamers και τους Marketers

Το TikTok συνεχίζει να επενδύει σε νέες λειτουργίες και συνεργασίες όπως το Gaming και το Linktree, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση του performance και του marketing.

Σχεδιάζει να Προσθέσει Gaming στο App του

Το TikTok φέρεται να εγκαινιάζει ένα αποκλειστικό κανάλι παιχνιδιών μέσα στην εφαρμογή του, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τι Είναι το TikTok Gaming;

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει ένα dedicated gaming tab στην εφαρμογή της, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε διάφορα παιχνίδια για κινητά. Τα παιχνίδια θα υποστηρίζονται από διαφημίσεις, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τους διαφημιζόμενους. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν πρόσθετο περιεχόμενο, όπως ζωές κ.λπ.

Θα Μπορούσε το Gaming να Είναι το Next Big Thing για το TikTok;

Η TikTok δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δοκιμάζει να προσθέσει mobile games. Το Snapchat είχε κάνει το ίδιο το 2019, αλλά σταμάτησε αυτή τη λειτουργία τον Αύγουστο του 2022. Ομοίως, το Facebook έκλεισε πρόσφατα την πλατφόρμα παιχνιδιών του. Το αν η Tiktok μπορεί να πετύχει εκεί που άλλοι δεν κατάφεραν, μένει να το δούμε, καθώς η αγορά του mobile gaming γνώρισε επιβράδυνση 6,3% σε player spending το 2022.

TikTok Made Me Play It

Βελτιώνει τη LIVE Εμπειρία της Κοινότητας με Νέα Features και Updates

Μέσω του Multi-Guest, οι users μπορούν πλέον να κάνουν LIVE με έως και 5 καλεσμένους χρησιμοποιώντας ένα grid ή ένα panel layout, διατηρώντας το κοινό τους καθηλωμένο, καθώς απαντούν σε ερωτήσεις, κάνουν βίντεο με οδηγίες χρήσης ή απλά μοιράζονται μια στιγμή μαζί με την κοινότητα.

Και μόλις βγουν LIVE, οι creators μπορούν να πατήσουν τις τρεις τελείες για να αλλάξουν διάφορες ρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να γυρίσουν την κάμερα, να προσθέσουν εφέ και αυτοκόλλητα, να φιλτράρουν τα σχόλια και να προσθέσουν συντονιστές, αν δεν έχουν ήδη οριστεί.

@tiktoklive_creator Go LIVE together via Multi-guest | Enjoy going LIVE with 5 guests; try it and#golivenow #multiguest ♬ original sound – TikTok LIVE Creator

Προς το παρόν, κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών για να φιλοξενήσει ένα Live. Από τις 23 Νοεμβρίου, η ελάχιστη ηλικία θα αυξηθεί από τα 16 στα 18 έτη.

Οι δημιουργοί του LIVE μπορούν να χρησιμοποιούν το φιλτράρισμα των keywords για να περιορίσουν τα σχόλια που θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία ασφαλείας του TikTok LIVE μπορείτε να βρείτε εδώ και επισκεφθείτε το Κέντρο Ασφάλειας του TikTok για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και τα εργαλεία ασφαλείας.

Συνεργάζεται με την Linktree για την ενσωμάτωση του Profile Kit

Σίγουρα δεν θα εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι το TikTok είναι μία από τις πιο Linked-to πλατφόρμες στα σχεδόν 30 εκατομμύρια Linktree που υπάρχουν. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Linktree, πραγματοποιούνται περισσότερες από 5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok από προφίλ του Linktree κάθε μέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργάστηκαν οι δύο εταιρείες ώστε να παρουσιάσουν το νέο TikTok Profile Kit.

Τι Είναι το Νέο TikTok Profile Kit στο Linktree

Το Profile Kit αποτελεί μέρος του προγράμματος TikTok for Developers, το οποίο περιλαμβάνει και άλλα εργαλεία, όπως το δημοφιλές SDK Login Kit, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με ασφάλεια σε πλατφόρμες τρίτων μέσω των credentials τους στο TikTok και να μοιράζονται βίντεο από τα προφίλ τους.

Με την ενσωμάτωση του νέου Profile Kit, το Linktree παρέχει πλέον μια πιο πλούσια εμπειρία TikTok για όλους τους creators στο Linktree:

  • Επιτρέπει στους creators να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους στο TikTok μέσω του Linktree για να αναδείξουν το προφίλ τους και να εμφανίσουν έως και έξι βίντεο.
  • Οι creators μπορούν να επιλέξουν να προβάλλουν τα πιο πρόσφατα ή τα πιο δημοφιλή βίντεό τους ή να επιλέξουν manually τα βίντεο που θέλουν να προβάλλουν μέσα στο link-in-bio.
  • Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στο προφίλ TikTok ενός creator και να αναπαράγουν τα βίντεό του μέσα στο Linktree χωρίς να απομακρυνθούν από την εφαρμογή, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη σημείο επαφής μεταξύ των creators και της κοινότητάς τους.

Δοκιμάστε το νέο σύνδεσμο προφίλ TikTok στο Linktree σας εδώ και λάβετε οδηγίες για τη ρύθμιση εδώ.

Λανσάρει το Smart Performance Campaign

Το Smart Performance Campaign είναι η πρώτη end to end automation solution που αξιοποιεί το machine learning για τη βελτιστοποίηση του performance και του marketing. Έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί performance campaigns at scale, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των manual steps για την επίτευξη αποτελεσμάτων.

Είναι εντελώς hands off, με το minimum input που απαιτείται από τους advertisers για να ξεκινήσουν. Μέσω της αξιοποίησης του machine learning, το Smart Performance Campaign είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι το marketing objective, το budget, η χώρα και τα creative assets για να ξεκινήσετε.

Το Smart Performance Campaign αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους advertisers που είναι:

  • Νέοι στο TikTok για να δοκιμάσουν τη γενική απόδοση με το λιγότερο δυνατό χρόνο και προσπάθεια που απαιτείται
  • Advertisers επιχειρήσεων ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν hands-on campaign management resources
  • Highly performance-oriented advertisers που αναζητούν περαιτέρω βελτιστοποιήσεις στην απόδοση των διαφημίσεών τους
  • Gaming advertisers που λανσάρουν νέους τίτλους παιχνιδιών

Το Smart Performance Campaign είναι παγκοσμίως διαθέσιμο για Android App Promotion campaigns από το τέλος Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες iOS and Website Campaigns αργότερα μέσα στο έτος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: TikTok World 2022: Smart Performance Campaign

Προτεινόμενα Άρθρα

To Instagram επιτρέπει επιτέλους την προσθήκη μουσικής στα καρουζέλ φωτογραφιών και αυξάνει τους co-authors στα posts του

  Εάν κυκλοφορήσει επίσημα, το βίντεο διευρυμένου μήκους θα έδινε στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο και ευελιξία όταν γυρίζουν πράγματα όπως demos μαγειρικής, μαθήματα beauty, εκπαιδευτικό

4 TikTok Updates για Creators & Marketers

Ως Marketing Partners της πλατφόρμας TikTok, η Digital Minds παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε brand αλλά και creator που θέλει να αναπτυχθεί στην πλατφόρμα. Δείτε