Το TikTok Εξηγεί Πώς Ένα Βίντεο Γίνεται “For You”, Ενώ Δοκιμάζει το Full Screen Mode για Οριζόντια Βίντεο

Νέα και πολύ σημαντικά features δοκιμάζει η δημοφιλής πλατφόρμα στην προσπάθειά της να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εμπειρία στους χρήστες της.

Full Screen Mode για Οριζόντια Βίντεο

Το TikTok δοκιμάζει μια νέα horizontal full screen mode με επιλεγμένους χρήστες παγκοσμίως. Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στη δοκιμαστική λειτουργία θα δουν ένα νέο κουμπί “full screen” να εμφανίζεται σε τετράγωνα ή ορθογώνια βίντεο στο feed τους. Μόλις κάνουν κλικ στο κουμπί, το βίντεο θα μετατοπιστεί σε horizontal full screen mode. Αυτή η δοκιμαστική λειτουργία σηματοδοτεί έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο το TikTok εισέρχεται σταθερά στα χωράφια του YouTube.

Δείτε πώς μοιάζει αυτό το βίντεο, όταν γείρετε την οθόνη σας:

Πώς Ένα Βίντεο Γίνεται “For You”

Τα “For You” feeds επιτρέπουν στους χρήστες να ανακαλύψουν μια απίστευτη ποικιλία ιδεών, creators, προϊόντων και περιεχομένου ψυχαγωγίας. Το σύστημα της πλατφόρμας σας συστήνει περιεχόμενο κατατάσσοντας τα βίντεο βάσει ενός συνδυασμού παραγόντων που βασίζονται στη δραστηριότητά σας στην εφαρμογή.

Για να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν γιατί τους έχει προταθεί ένα συγκεκριμένο βίντεο, το TikTok θα παρουσιάσει ένα νέο εργαλείο τις επόμενες εβδομάδες, το οποίο θα λειτουργεί ως εξής:

  • Στο “For You” feed σας, πατήστε στο Share Panel.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το ερωτηματικό που ονομάζεται “Why this video”.

  • Από εκεί, μπορείτε να δείτε τους λόγους για τους οποίους σας προτάθηκε ένα συγκεκριμένο βίντεο.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το recommendation system της πλατφόρμας, αυτό βασίζεται σε τεχνικά μοντέλα και αναλύει πράγματα όπως:

  • Οι αλληλεπιδράσεις του χρήστη, όπως περιεχόμενο που παρακολουθείτε, κάνετε like ή share, σχόλια που δημοσιεύετε και αναζητήσεις
  • Οι λογαριασμοί που ακολουθείτε ή προτεινόμενοι λογαριασμοί για εσάς
  • Το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην περιοχή σας
  • Το δημοφιλές περιεχόμενο στην περιοχή σας

Οι Short-Form Content Creators θα Μπορούν να Περιορίσουν το Κοινό τους σε Άτομα Άνω των 18 Ετών

Το TikTok ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το audience controls feature, δίνοντας στους creators τη δυνατότητα να περιορίζουν τα βίντεό τους σε ενήλικες θεατές. Πριν από αυτή την επέκταση, το audience controls feature για ενήλικες ήταν διαθέσιμο μόνο για το TikTok Live.

Τώρα η εταιρεία φέρνει το feature και στα βίντεο μικρής διάρκειας!

Σύμφωνα με το TikTok: «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους creators να κατευθύνουν το περιεχόμενό τους στο καταλληλότερο κοινό. Γι’ αυτό και θέσαμε, νωρίτερα φέτος, σε εφαρμογή τα audience controls ως έναν τρόπο για τους creators να περιορίζουν το content τους σε χρήστες άνω των 18 ετών στο LIVE. Ξεκινήσαμε να φέρνουμε το audience controls feature στους short-form content creators και θα επεκτείνουμε τη λειτουργία παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες».

Προτεινόμενα Άρθρα