Το TikTok Εγκαινιάζει 2 Νέα Features Για Εφήβους και Οικογένειες

Περιορισμός του χρόνου οθόνης σε ανήλικους χρήστες

Αν και δεν υπάρχει συλλογικά αποδεκτή θέση σχετικά με τη «σωστή» διάρκεια του χρόνου οθόνης ή τον αντίκτυπο αυτού σε παιδιά και εφήβους, η πλατφόρμα συμβουλεύτηκε την τρέχουσα ακαδημαϊκή έρευνα και ειδικούς από το Digital Wellness Lab στο Boston Children’s Hospital και κατέληξε σε ένα νέο feature για τους ανήλικους χρήστες. 

Τις επόμενες εβδομάδες, σε κάθε λογαριασμό που ανήκει σε χρήστη κάτω των 18 ετών θα τεθεί αυτόματα ένα ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης 60 λεπτών. Εάν συμπληρωθεί το όριο των 60 λεπτών, οι έφηβοι θα κληθούν να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να παρακολουθούν βίντεο, ζητώντας τους να λάβουν μία συνειδητή απόφαση για παράταση αυτού του χρόνου. Ενώ για τα άτομα κάτω των 13 ετών, θα πρέπει ένας γονέας ή κηδεμόνας να ορίσει ή να εισαγάγει έναν κωδικό πρόσβασης για να ενεργοποιήσει 30 λεπτά επιπλέον χρόνο παρακολούθησης. Η έρευνα δείχνει ότι το να έχουμε περισσότερη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο περνάμε τον χρόνο μας μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε πιο σκόπιμοι στις αποφάσεις που παίρνουμε. 

Βοηθώντας τις οικογένειες να ανοίξουν τη συζήτηση του digital well-being

Το TikTok συνεχίζοντας να καινοτομεί στον τρόπο με τον οποίο ενδυναμώνει τις οικογένειες, προσθέτει τρεις νέες δυνατότητες στο Family Pairing:

  • Προσαρμοσμένα ημερήσια όρια χρόνου οθόνης: Οι κηδεμόνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Pairing για να προσαρμόσουν το ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης για τον έφηβο τους – συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διαφορετικών χρονικών ορίων ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.
  • Πίνακας ελέγχου χρόνου οθόνης: Η πλατφόρμα μεταφέρει το screen time dashboard στο Family Pairing, το οποίο παρέχει σύνοψη του χρόνου στην εφαρμογή, τον αριθμό των φορών που άνοιξε το TikTok και μια ανάλυση του συνολικού χρόνου που αφιερώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. 

Σίγαση ειδοποιήσεων: Οι ειδοποιήσεις μας βοηθούν να παραμείνουμε συνδεδεμένοι, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι σημαντικό να είμαστε αναπόσπαστοι. Για το λόγο αυτό τo ΤikTok παρουσιάζει μια νέα ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ορίσουν ένα πρόγραμμα για τη σίγαση των ειδοποιήσεων. Οι λογαριασμοί χρηστών ηλικίας 13-15 ετών, λοιπόν, δεν θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις push από τις 21:00 και μετά και οι λογαριασμοί χρηστών ηλικίας 16-17 ετών από τις 22:00 και μετά.

Τι Αλλάζει στην Πλατφόρμα του TikTok για Creators και Χρήστες

Βοηθώντας τους creators να κατανοήσουν τους κανόνες της κοινότητας

Το TikTok ανανεώνει τα Community Guidelines, δηλαδή στους κανόνες και τα πρότυπα που πρέπει να τηρεί κάποιος για να είναι μέλος της κοινότητας του, η οποία σήμερα αριθμεί περισσότερους από 150 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.Οι αρχές αυτές αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο το TikTok εργάζεται για να κρατήσει την πλατφόρμα ασφαλή, προστατεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκοντας μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης και της πρόληψης βλάβης.

Για το σκοπό αυτό συμβουλεύτηκε περισσότερους από 100 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Μερικές από τις βασικές αλλαγές είναι:

  • Αναβάθμιση των κανόνων για τον τρόπο με τον οποίο το TikTok διαχειρίζεται τα  synthetic media, τα οποία είναι περιεχόμενο που δημιουργείται ή τροποποιείται από την τεχνολογία AI.
  • Εισαγωγή της λέξη “tribe (= φυλή)” ως προστατευόμενο ιδιοχαρακτηριστικό στις πολιτικές για ρητορική μίσους και συμπεριφορά μίσους.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο της πλατφόρμας για την προστασία της αστικής και εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισής της σε κυβερνητικούς, πολιτικούς και κομματικούς λογαριασμούς.

Τα νέα Community Guidelines θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Απριλίου.

Ένα νέος τρόπος να μοιράζονται οι creators premium περιεχόμενο

Το “Series” είναι ένας νέος τρόπος για τους δημιουργούς να μοιράζονται τις ιστορίες, τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους ως περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω τη σύνδεσή τους με την κοινότητα του TikTok.

Πώς γίνεται αυτό; Το νέο αυτό feature επιτρέπει στους δημιουργούς να δημοσιεύουν Collections premium περιεχομένου πίσω από ένα paywall. Ένα Series μπορεί να περιλαμβάνει έως και 80 βίντεο, το καθένα διάρκειας έως και 20 λεπτών. Οι creators μπορούν να επιλέξουν πόσο θα κοστίζει η πρόσβαση στη «σειρά» τους, η οποία μπορεί να αγοραστεί από το κοινό μέσω απευθείας συνδέσμων σε βίντεο ή μέσω του προφίλ ενός creator. Το Series είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένους δημιουργούς με τις αιτήσεις συμμετοχής να ανοίγουν τους επόμενους μήνες.

@tiktoknewsroom

Introducing TikTok Series 🥁 Our new premium feature enables creators to post Collections of up to 80 videos, each up to 20 minutes long 🙌

♬ original sound – TikTok Newsroom – TikTok Newsroom

Ένας νέος τρόπος ανανέωσης του For You feed στο TikTok

Μια νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να ανανεώσουν το For You feed τους εάν θεωρούν ότι οι προτάσεις του δεν θεωρούνται πλέον σχετικές με τα ενδιαφέροντα του. Στο TikTok, τα For You feeds βοηθούν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν μια ποικιλία περιεχομένου, δημιουργών, κοινοτήτων και προϊόντων. Όμως, υπάρχουν φορές που οι συστάσεις δεν είναι πλέον στοχευμένες ή δεν παρέχουν αρκετή ποικιλία. Για το λόγο αυτό, η πλατφόρμα παρουσιάζει έναν τρόπο ανανέωσης του For You feed σου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε κάποιον να βλέπει περιεχόμενο στο For You feed του σαν να έχει μόλις εγγραφεί στο TikTok. Στη συνέχεια, το σύστημα προτάσεων θα αρχίσει να εμφανίζει περισσότερο περιεχόμενο με βάση νέες αλληλεπιδράσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το Spotify Βάζει Έναν AI DJ στην Τσέπη σας!

To Spotify συνεχίζει να επενδύει στη δημιουργία εξατομικευμένων μουσικών εμπειριών-οι playlists “Discover Weekly” και “Wrapped” είναι κάποιες από αυτές- λανσάροντας ένα νέο feature που αξιοποιεί