Το TikTok εγκαινιάζει το «TikTok Music», μία music streaming υπηρεσία

Το TikTok έχει ήδη κυριαρχήσει στην short-video και social media αγορά και τώρα με την τελευταία του επέκταση προσπαθεί να ανταγωνιστεί το Spotify και το Apple Music. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει μια νέα subscription-only music streaming service στη Βραζιλία και την Ινδονησία. Το «TikTok Music», όπως ονομάστηκε, επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν την υπηρεσία με τους υπάρχοντες λογαριασμούς τους στο TikTok και να ακούν, να κατεβάζουν και να μοιράζονται τραγούδια. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι κατάλογοι μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music Group, Warner Music Group και Sony Music.

Με το TikTok Music μπορείς να αναπαράγεις πλήρεις εκδόσεις viral τραγουδιών στο TikTok, να ανακαλύπτεις εξατομικευμένες μουσικές προτάσεις, να έχεις πρόσβαση σε στίχους σε πραγματικό χρόνο, να δημιουργείς συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής με φίλους, να εισάγεις τη μουσική σου βιβλιοθήκη και να βρίσκεις τραγούδια μέσω αναζήτησης στίχων. Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που μοιάζει με Shazam που μπορεί να αναγνωρίσει τη μουσική που ακούς. Όπως το Spotify Premium, το TikTok Music επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν τραγούδια για ακρόαση εκτός σύνδεσης, ενώ περιλαμβάνει επίσης social features, καθώς οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσω σχολίων και να συνδεθούν με άλλους λάτρεις της μουσικής.

Μια συνδρομή στο TikTok Music κοστίζει 3,49 $ το μήνα στη Βραζιλία και 3,25 $ για χρήστες iOS στην Ινδονησία. Οι χρήστες Android στην Ινδονησία θα πληρώνουν 2,96 $ το μήνα για τον πρώτο χρόνο και μετά 3,25 $. Το TikTok Music δεν περιλαμβάνει επιλογή δωρεάν συνδρομής, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμή ενός μήνα.

Όταν το TikTok ρωτήθηκε από δημοσιογράφους του Tech Crunch εάν σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε μέσω email ότι η εταιρεία δεν έχει τίποτα να μοιραστεί αυτήν τη στιγμή, «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που προσφέρει το TikTok Music, για τους λάτρεις της μουσικής, τους καλλιτέχνες και τη βιομηχανία, αλλά δεν έχουμε άλλα νέα να μοιραστούμε για μελλοντικά σχέδια».

Tέλος, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα streaming service της ByteDance, Resso, η οποία θα κλείσει στις 5 Σεπτεμβρίου στη Βραζιλία και την Ινδονησία. Το Resso δραστηριοποιείται επίσης στην Ινδία, αλλά το TikTok δεν έχει πει εάν το TikTok Music θα κυκλοφορήσει στη χώρα.

Το TikTok δοκιμάζει ένα νέο Shop feed με επιλεγμένους users

Το TikTok συνεχίζει να πειραματίζεται με νέους τρόπους ενσωμάτωσης αγορών στην εφαρμογή, αυτή τη φορά μέσω μιας νέας καρτέλας «Shop» που εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες, κάνοντας side swipe από την κύρια οθόνη.

Όπως μπορείς να δεις στο στιγμιότυπο οθόνης, που μοιράστηκε ο ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Matt Navarra, ορισμένοι χρήστες βλέπουν τώρα μια τρίτη καρτέλα «Shop» στην εφαρμογή, μαζί με τις «Following» και «For You».

Το TikTok δοκίμασε αρκετές παραλλαγές για αυτήν την τρίτη καρτέλα, συμπεριλαμβανομένου του «Nearby» feed του, στο οποίο επισήμανε σε ορισμένους χρήστες local content. Τώρα, όμως, δοκιμάζει το εάν μια λίστα καταστημάτων θα μπορούσε να λειτουργήσει με την καρτέλα που σε συνδέει απευθείας στο TikTok Shop display. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο πείραμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην εφαρμογή, το οποίο εργάζεται για να βρει τον καλύτερο τρόπο να προτρέψει τους χρήστες σε αγορές, βασισμένο στο πώς οι Ασιάτες χρήστες έχουν αγκαλιάσει τις in-stream shopping options της πλατφόρμας.

Το in-stream εμπόριο είναι πλέον η βασική ροή εσόδων για την κινεζική έκδοση της εφαρμογής, ενώ το TikTok βλέπει επίσης σταθερή χρήση του σε άλλες ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Ωστόσο, οι δυτικοί χρήστες παραμένουν διστακτικοί μέχρι στιγμής να συνδυάσουν τις εμπειρίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αγορές τους, προτιμώντας είτε φυσικές αγορές είτε dedicated εφαρμογές.

Το TikTok υιοθετεί, λοιπόν, τώρα μια πιο προσεγμένη προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει μια καρτέλα Shop σε ορισμένα προφίλ πωλητών λιανικής και μία νέα in-app product showcase που ονομάζεται «Trendy Beat» και εκθέτει προϊόντα που αναδεικνύονται από το ίδιο το TikTok.

TikTok: Δοκιμή της δυνατότητας λήψης βίντεο χωρίς υδατογράφημα

Μετά από ηχηρή απαίτηση των χρηστών το TikTok κυκλοφορεί δοκιμαστικά μια νέα δυνατότητα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε λήψη των TikTok βίντεο κλιπ χωρίς υδατογράφημα, ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για εναλλακτικό σκοπό.

Όπως μπορείς να δεις σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης, που κοινοποιήθηκε από τον Jonah Manzano, η νέα επιλογή εμφανίζεται για ορισμένους χρήστες στο μενού «More options» κατά τη διαδικασία του upload ενός βίντεο.

Οι χρήστες είχαν πάντα διαθέσιμη την επιλογή «Save to device», η οποία δημιουργεί στη συσκευή ένα αντίγραφο του βίντεο με προσαρτημένο το watermark του TikTok. Τώρα, όμως, θα μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε το κλιπ μας, με οποιεσδήποτε βελτιώσεις και τροποποιήσεις έχουν προστεθεί μέσω της πλατφόρμας, χωρίς το υδατογράφημα του brand. Κάτι που θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλουμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα κλιπ μας, δεδομένου ότι το Instagram, για παράδειγμα, περιορίζει ενεργά την εμβέλεια ενός βίντεο όταν ανιχνεύει υδατογραφήματα ή λογότυπα, ως μέσο αποτροπής των αναδημοσιεύσεων TikTok περιεχομένου.

Passkeys στα iPhones: Kάνε sign στο TikTok μέσω Touch ή Face ID

Η επόμενη τάση του TikTok είναι τα passkeys στα iPhones. Η εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την υποστήριξη συνδέσεων που προσπαθούν να καταστήσουν αδύνατες τις επιθέσεις phishing με στόχο την κλοπή passwords, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν είτε με Touch ID είτε με Face ID αντί να εισάγουν κωδικούς πρόσβασης. Η αρχική κυκλοφορία περιλαμβάνει μόνο iOS και χρησιμοποιεί την εγγενή εφαρμογή κλειδιών πρόσβασης της Apple, η οποία τα αποθηκεύει στο iCloud Keychain, ώστε να λειτουργούν και σε άλλες Apple συσκευές του χρήστη.

Μόλις η λειτουργία είναι διαθέσιμη, οι χρήστες του TikTok μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα passkey για το λογαριασμό τους μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και επιλέγοντας το νέα αυτή επιλογή από το μενού. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα, πατώντας Set up και Continue on the iOS system, για να το αποθηκεύσουν.

Το σύστημα διατηρεί τα βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τους κωδικούς πρόσβασης στη συσκευή, επομένως ακόμη και το TikTok δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του δακτυλικού αποτυπώματος και του Face ID εάν τα χρησιμοποιήσεις για να συνδεθείς.

Το TikTok δεν υποστηρίζει ακόμη passkey support για Android και άλλες συσκευές, αλλά θα επεκταθεί σε άλλα λειτουργικά συστήματα «με την πάροδο του χρόνου». Και ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο, καθώς η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία αυτή ξεκινώντας από την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική.

Το νέο πρόγραμμα του TikTok στοχεύει στον εντοπισμό ανερχόμενων καλλιτεχνών στη μουσική βιομηχανία

To TikTok εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίσει το επόμενο κύμα ανερχόμενων καλλιτεχνών στη μουσική βιομηχανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η πλατφόρμα αποκάλυψε επίσης ότι υπέγραψε ένα licensing deal με τη Warner Music Group.

Το νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται Elevate, έχει σκοπό να βοηθήσει τους μουσικούς να δημιουργήσουν μια δια βίου καριέρα στη μουσική βιομηχανία, πέρα από το να είναι shooting stars της μίας επιτυχίας. Η πλατφόρμα δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς επέλεξε το pool των καλλιτεχνών της για το πρόγραμμα, αλλά σημείωσε ότι εξέτασε «τόσο ταλέντα με δισκογραφικά συμβόλαια όσο και χωρίς για να δημιουργήσει ένα ρόστερ καλλιτεχνών που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο και σε πολλά είδη μουσικής».

Μέσω του Elevate, το TikTok συνεργάζεται με ανερχόμενους καλλιτέχνες για να τους παρέχει πόρους τόσο στην εφαρμογή όσο και στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης πρόσβασης σε νέες δυνατότητες, την ενίσχυση του περιεχομένου τους και την υποστήριξη από τα επίσημα social handles του TikTok.

Το πρόγραμμα θα οργανώνει επίσης αποκλειστικές εμφανίσεις για κάθε καλλιτέχνη στην πόλη του και σε τοποθεσίες που ενέπνευσαν τη μουσική του. Το TikTok δήλωσε στο TechCrunch ότι οι συναυλίες θα είναι ανοιχτές σε φίλους, θαυμαστές και οικογένεια, αλλά θα γυριστούν και ως μέρος μιας σειράς πρωτότυπου περιεχομένου που θα διατίθεται στο TikTok, ώστε οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να μπορούν να τις παρακολουθήσουν.

Η εναρκτήρια τάξη του προγράμματος περιλαμβάνει τους CHINCHILLA, Sam Barber, Omar Courtz, Isabel La Rosa, Kali και LU KALA. Αυτοί οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στις πόλεις τους σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου του Canada, της Georgia, του Maryland, του Missouri, του Puerto Rico και του U.K.

To TikTok προσθέτει text-based posts

Το TikTok έχει προσθέσει τη δυνατότητα δημιουργίας αναρτήσεων που βασίζονται σε κείμενο παράλληλα με την κεντρική μορφή των short βίντεο. Η κίνηση αυτή αφορά περισσότερο την παροχή στους χρήστες μιας νέας επιλογής για κοινή χρήση περιεχομένου, αντί να αντιπροσωπεύει απάντηση στο Twitter του Elon Musk (το οποίο έχει μετονομαστεί σε X) ή στο Threads του Instagram.

Οι νέες αναρτήσεις κειμένου του TikTok έχουν όριο 1.000 χαρακτήρων και οι χρήστες μπορούν να τις προσαρμόσουν προσθέτοντας ήχο (για παράδειγμα αποσπάσματα τραγουδιών), ετικέτες τοποθεσίας, ενεργοποιώντας σχόλια και επιτρέποντας τα Duets, μεταξύ άλλων features. Σε αντίθεση με το Twitter ή το Threads, στο TikTok, οι αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο δεν έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν μια συνομιλία, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν περισσότερο σαν αναρτήσεις στο Instagram, τις οποίες οι ακόλουθοι μπορούν να σχολιάσουν, χωρίς όμως αυτό να είναι το κύριο σημείο.

Το TikTok λέει ότι οι αναρτήσεις κειμένου στην εφαρμογή είναι «μια νέα μορφή για τη δημιουργία περιεχομένου βασισμένου σε κείμενο που διευρύνει τις επιλογές για τους δημιουργούς να μοιραστούν τις ιδέες τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Με τις αναρτήσεις κειμένου, επεκτείνουμε τα όρια δημιουργίας περιεχομένου για όλους στο TikTok, δίνοντας στη γραπτή δημιουργικότητα που έχουμε δει στα σχόλια, τους υπότιτλους και τα βίντεο ένα ειδικό χώρο για να λάμψει».

Οι αναρτήσεις κειμένου στο TikTok μπορούν να περιλαμβάνουν αυτοκόλλητα, ετικέτες και hashtags και διαφορετικά χρώματα φόντου. Όπως και με τις αναρτήσεις βίντεο ή φωτογραφιών, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν text drafts και να τα αποθηκεύσουν με άλλες μη δημοσιευμένες αναρτήσεις για μεταγενέστερη επεξεργασία (ή να τα απορρίψουν εντελώς).

Προτεινόμενα Άρθρα

TikTok Updates: Περιορισμός των Livestreams στους Ανηλίκους & Νέα Εργαλεία Προστασίας των Χρηστών και Προσβασιμότητας

Κάντε σκρολ και ενημερωθείτε για τα νέα εργαλεία και τις δυνατότητες περιορισμού που ανακοίνωσε η πλατφόρμα της TikTok. Το TikTok Δοκιμάζει τη Δυνατότητα Περιορισμού των