Το TikTok δοκιμάζει δύο νέα εντυπωσιακά features και ανακοινώνει μία νέα κυκλοφορία εν μέσω επιβολής προστίμου από τη Μεγάλη Βρετανία

Δοκιμή μιας νέας καρτέλας εξερεύνησης για πιθανή αντικατάσταση της ενότητας «Φίλοι»

Σε αντίθεση με το Facebook, το TikTok έγινε δημοφιλές συνδέοντας τους χρήστες με τα ενδιαφέροντά τους και όχι με τους real life φίλους και την οικογένειά τους. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι σήμερα αρνούνται το αίτημα της εφαρμογής να συγχρονίσουν τις επαφές τους επειδή το TikTok είναι ένα μέρος όπου δεν θέλουν να αλληλεπιδρούν με άτομα που γνωρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απόφαση της εταιρείας πέρυσι να αντικαταστήσει τη χρήσιμη ενότητα Discover με μια ειδική καρτέλα Friends δεν έτυχε και τόσο καλής αποδοχής. Τώρα, φαίνεται ότι το TikTok επανεξετάζει αυτή την αλλαγή. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εκτελεί μια δοκιμή που ανταλλάσσει την καρτέλα Friends με μια νέα εμπειρία που μοιάζει περισσότερο με τη σελίδα Explore του Instagram.

Η αλλαγή, εάν διαδοθεί ευρύτερα, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αποδοχή από την εταιρεία του ρόλου που διαδραματίζει το TikTok στο οικοσύστημα των κοινωνικών εφαρμογών – ένα οικοσύστημα που αφορά την ανακάλυψη περιεχομένου, όχι την συμβατότητα με τις φιλίες του πραγματικού κόσμου.

Το TikTok δοκιμάζει ένα in-app εργαλείο που δημιουργεί AI avatar

Το TikTok πειραματίζεται με ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν AI avatar. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν είναι ευρέως διαθέσιμο και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε μερικές επιλεγμένες αγορές, όμως, με αυτό το δοκιμαστικό προϊόν, το TikTok ουσιαστικά δημιουργεί μια εφαρμογή παρόμοια με τη Lensa απευθείας στην πλατφόρμα της.

Μόλις οι χρήστες αποκτήσουν πρόσβαση στο εργαλείο, θα τους ζητήσει να επιλέξουν από τρεις έως 10 φωτογραφίες για να δημιουργήσουν avatars, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που δημοσίευσε ο social media consultant Matt Navarra. Θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο μόνο μία φορά την ημέρα και κάθε φορά που χρησιμοποιείται, θα δημιουργεί έως και 30 avatars.

Αφού ανεβάσουμε τις εικόνες μας, θα μπορούμε να επιλέξουμε έως και πέντε διαφορετικά στυλ για χρήση του εργαλείου κατά τη δημιουργία των avatar μας. Ο Navarra σημειώνει ότι χρειάζονται μερικά λεπτά για να δημιουργήσει η εφαρμογή τα AI avatars. Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε να κατεβάσουμε ένα ή περισσότερα από αυτά στις συσκευές μας, να μοιραστούμε ένα avatar στην ιστορία μας στο TikTok ή να το ανεβάσουμε ως φωτογραφία προφίλ μας. Αν και τα στυλ με το εργαλείο του TikTok είναι πιο περιορισμένα από αυτά που μπορούμε να αποκτήσουμε στο Lensa, μία επί πληρωμή εφαρμογή, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Το TikTok επιβεβαίωσε την κυκλοφορία animated video stickers, τα οποία άρχισε να κυκλοφορεί αθόρυβα τον Φεβρουάριο

Το TikTok κυκλοφόρησε «animated video stickers» για direct μηνύματα τον Φεβρουάριο χωρίς όμως να προβεί σε καμία ανακοίνωση. Τα αυτοκόλλητα αυτά λειτουργούν ουσιαστικά σαν GIF και είναι μια επέκταση των αυτοκόλλητων του TikTok, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να ανεβάζουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εικόνες για χρήση στα DM.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε δημοφιλή αυτοκόλλητα βίντεο που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες ή να δημιουργήσουν τα δικά τους. Το χαρακτηριστικό, το οποίο αποκαλύφθηκε από την εταιρεία πληροφοριών προϊόντων Watchful.ai, είναι ένας τρόπος για να γίνουν τα μηνύματα μας πιο διασκεδαστικά και ελκυστικά. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας αυτοκόλλητο, μπορείτε να επιλέξετε «δημιουργία αυτοκόλλητου» σε ένα παράθυρο άμεσου μηνύματος. Από εκεί, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα βίντεο από τα βίντεο που σας αρέσουν, που έχετε δημοσιεύσει ή τα αγαπημένα σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοκόλλητα βίντεο από το δικό σας περιεχόμενο ή από περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από άλλους.

Αφού επιλέξετε ένα βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε video-scrubbing thumbnails για να επιλέξετε πόσο από το βίντεο θέλετε να είναι μέρος του αυτοκόλλητου σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή να προσθέσετε κείμενο ή να περικόψετε το περιεχόμενο. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το sticker στην προσωπική σας βιβλιοθήκη αυτοκόλλητων, όπου μπορείτε να το βρείτε ξανά στην καρτέλα αγαπημένων στα DM για να το στείλετε στους φίλους σας ανά πάσα στιγμή. Ή, μπορείτε να επιλέξετε να το προσθέσετε στο κατάστημα αυτοκόλλητων στο TikTok, πράγμα που σημαίνει ότι άλλοι χρήστες θα μπορούν να το ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν.

Το TikTok σημειώνει ότι εμφανίζει μόνο βίντεο με δικαιώματα αυτοκόλλητων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κακή χρήση του βίντεο ενός δημιουργού χωρίς τη συγκατάθεσή του. Οι δημιουργοί μπορούν να εξαιρεθούν από το να επιτρέπουν σε άλλους να δημιουργούν αυτοκόλλητα βίντεο με βάση το περιεχόμενο τους αλλάζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου τους.

 

Image Credits: Watchful.ai

Το TikTok έλαβε πρόστιμο 12,7 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για παράνομη επεξεργασία δεδομένων παιδιών

Πρόστιμο 12,7 εκατομμυρίων λιρών για την παράνομη επεξεργασία των δεδομένων 1,4 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 13 ετών που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα χωρίς γονική συναίνεση έχει επιβληθεί στο TikTok από τη βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων.

Ο επίτροπος πληροφοριών είπε ότι η εφαρμογή βίντεο που ανήκει στην Κίνα είχε κάνει «πολύ λίγα, αν όχι τίποτα» για να ελέγξει ποιος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και να αφαιρέσει ανήλικους χρήστες, παρά τις εσωτερικές προειδοποιήσεις ότι η εταιρεία αψηφούσε τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις.

«Τα ευρήματά μας ήταν ότι το TikTok δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την πρόσβαση των ατόμων κάτω των 13 ετών στην πλατφόρμα του, δεν έκανε αρκετά όταν αντιλήφθηκε τα άτομα κάτω των 13 ετών για να τα αφαιρέσει από αυτήν και δεν έκαναν αρκετά για να εντοπίσει άτομα κάτω των 13 ετών στην πλατφόρμα», είπε ο John Edwards, Information Commissioner του Ηνωμένου Βασιλείου, στην Guardian. «Μας διαβεβαιώνουν ότι τώρα κάνουν περισσότερα», συμπλήρωσε.

Σε δήλωση, ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε, «Το TikTok είναι μια πλατφόρμα για χρήστες ηλικίας 13 ετών και άνω. Επενδύουμε πολλά για να κρατήσουμε τα άτομα κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας και η ομάδα ασφαλείας μας με 40.000 άτομα εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσει να διατηρήσουμε την πλατφόρμα ασφαλή για την κοινότητά μας. Αν και διαφωνούμε με την απόφαση του Information Commissioner’s Office, η οποία αναφέρεται στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2020, είμαστε ικανοποιημένοι που το πρόστιμο που ανακοινώθηκε σήμερα έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με αυτό που είχε προταθεί πέρυσι. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την απόφαση καθώς και τα επόμενα μας βήματα».

Το TikTok τόνισε ότι έχει αλλάξει τις πρακτικές της από την περίοδο που διερεύνησε το ICO. Τώρα ο ιστότοπος χρησιμοποιεί περισσότερες δικλείδες ασφαλείας από την ηλικία που δηλώνουν οι ίδιοι οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των εποπτών του να αναγνωρίζουν λογαριασμούς ανηλίκων και της παροχής εργαλείων στους γονείς για να ζητήσουν τη διαγραφή των λογαριασμών των ανηλίκων παιδιών τους.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

3 YouTube Updates για Livestreams, Memberships Gifting και Shorts

Το YouTube αποτελεί αγαπημένο μέσο για creators και brands, λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Η πλατφόρμα ανταποδίδει την εμπιστοσύνη προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει τα εργαλεία και