Το Spotify Παρουσίασε Περισσότερες Ευκαιρίες και Δυνατότητες για Creators Κατά τη Διάρκεια τoυ Stream On

Καλλιτέχνες, τραγουδοποιοί, δημιουργοί βίντεο και περιεχομένου, podcasters και fans από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη δεύτερη Stream On εκδήλωση του Spotify στο Λος Άντζελες, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων νέα καλλιτεχνικά εργαλεία και creator resources που έρχονται στην πλατφόρμα.

Βοηθώντας τους fans να ανακαλύψουν δημιουργούς και καλλιτέχνες

Μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις από την ίδρυση του Spotify μέχρι σήμερα είναι η νέα, δυναμική διεπαφή σε κινητά που έχει σχεδιαστεί για εις βάθος ανακάλυψη και πιο ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ καλλιτεχνών και θαυμαστών.

Με αυτήν τη νέα εμπειρία, το Spotify δίνει στους θαυμαστές έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στη διαδικασία ανακάλυψης ήχου και στους δημιουργούς ακόμα περισσότερο χώρο για να μοιραστούν τη δουλειά τους. Υποστηριζόμενο από προηγμένες προτάσεις, νέους οπτικούς καμβάδες και έναν εντελώς νέο και διαδραστικό σχεδιασμό, η νέα διεπαφή κάνει την ανακάλυψη νέου ήχου πιο εύκολη από ποτέ και βοηθά τους χρήστες να γνωρίσουν τον επόμενο αγαπημένο τους καλλιτέχνη, podcast ή βιβλίο.

Το νέο Spotify θα κυκλοφορεί σε κύματα στους 500+ μηνιαίους ενεργούς χρήστες του από τις 8 Μαρτίου. Να τι να περιμένεις: 

  • Προεπισκοπήσεις μουσικής, podcast και ηχητικών βιβλίων σε feeds Μουσικής, Podcast και εκπομπών και ηχητικών βιβλίων, ώστε να μπορούν να δοκιμάσουν οι ακροατές πριν από την αναπαραγωγή ή την αποθήκευση. Έρχονται επίσης shortcuts στην κορυφή των feeds των ακροατών, παρέχοντας στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε ορισμένες από τις πρόσφατες και αγαπημένες τους ακρόασεις. 
  • Νέες ροές για ανακάλυψη στην Αναζήτηση που θα επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνούν γρήγορα και εύκολα εξατομικευμένα, σύντομα αποσπάσματα καμβά από κομμάτια σε ορισμένα από τα αγαπημένα τους είδη. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν το τραγούδι σε μια λίστα αναπαραγωγής, να ακολουθήσουν τον καλλιτέχνη ή να το μοιραστούν με φίλους, όλα από ένα μέρος. Ψάχνεις για κάτι άλλο; Εξερεύνησε σχετικά είδη χρησιμοποιώντας το hashtag στο feed, κάνοντας την ανακάλυψη ακόμα πιο εύκολη.
  • Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης αυτή τη δυνατότητα σε δημοφιλείς λίστες αναπαραγωγής όπως το Discover Weekly, το Release Radar, το New Music Friday και το RapCaviar, προσκαλώντας τους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση των κομματιών σε μια λίστα αναπαραγωγής πριν «βουτήξουν» σε αυτήν.
  • Ακριβώς όπως με τη μουσική, τώρα προσφέρεται η αυτόματη αναπαραγωγή καιγια Podcasts. Όταν τελειώσει ένα podcast, ένα άλλο επεισόδιο που ταιριάζει στα γούστα του χρήστη και είναι σχετικό θα ξεκινήσει αυτόματα να παίζει.
  • Ένας εξατομικευμένος AI DJ μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι ακροατές ακούν και ανακαλύπτουν τη μουσική που αγαπούν.
  • Ακόμη, το Smart Shuffle είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δώσεις νέα πνοή σε προσαρμοσμένα επιλεγμένα playlist με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ενεργοποίηση ανάπτυξης κοινού για καλλιτέχνες μέσω νέων και βελτιωμένων εργαλείων

Ακολουθούν μερικές από τις νέες δυνατότητες που θα υπάρξουν σύντομα στην ενότητα Καμπάνιες του Spotify για καλλιτέχνες:

  • Το Marquee είναι μια πρόταση πλήρους οθόνης, με χορηγία μιας νέας κυκλοφορίας που επικεντρώνεται στην προσέγγιση ακροατών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη μουσική ενός καλλιτέχνη. Κατά μέσο όρο, το Marquee είναι 10 φορές πιο οικονομικό στο να κάνει τους ακροατές να μεταδίδουν μουσική στο Spotify από τις διαφημίσεις στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Το Discovery Mode είναι ένα εργαλείο μέσω του οποίου οι καλλιτέχνες και οι ομάδες τους εντοπίζουν priority songs και το Spotify θα προσθέσει αυτό το σήμα στους αλγόριθμους που διαμορφώνουν εξατομικευμένες συνεδρίες ακρόασης.
  • Το Showcase είναι μια κάρτα για κινητά στο ολοκαίνουργιο home feed που θα παρουσιάζει τη μουσική ενός καλλιτέχνη στους πιθανούς ακροατές. 

Τα νέα εργαλεία Concert και Merch Discovery θα βοηθήσουν επίσης τους καλλιτέχνες να διασφαλίσουν ότι οι fans τους δεν θα χάσουν ποτέ άλλο show. Οι ακροατές θα αρχίσουν να βλέπουν προσφορές εμπορικών προϊόντων και καταχωρίσεις συναυλιών σε πολύ περισσότερα μέρη στην εφαρμογή. 

Το Spotify επεκτείνει επίσης το πρόγραμμά του Fans First για να συμπεριλάβει περισσότερους καλλιτέχνες, διασφαλίζοντας ότι οι κορυφαίοι ακροατές λαμβάνουν email και ειδοποιήσεις που τους δίνουν ειδική πρόσβαση σε προπωλήσεις συναυλιών και αποκλειστικά εμπορικά προϊόντα.

H πλατφόρμα παρουσίασε επιπλέον και νέες δυνατότητες και επεκτάσεις προϊόντων που επιτρέπουν σε περισσότερους καλλιτέχνες να εκφραστούν με νέους τρόπους και να δημιουργήσουν buzz στους θαυμαστές. Αυτά περιλαμβάνουν: το Spotify Clips, το οποίο επιτρέπει στους καλλιτέχνες να προσθέτουν βίντεο 30 δευτερολέπτων στα προφίλ και τις σελίδες άλμπουμ τους, ώστε οι θαυμαστές να μπορούν να εμβαθύνουν στις ιστορίες τους ενώ ακούν και τις σελίδες αντίστροφης μέτρησης, οι οποίες παρέχουν στους θαυμαστές τη δυνατότητα να παρακολουθούν την αντίστροφη μέτρηση για μια νέα κυκλοφορία.

Προτεινόμενα Άρθρα

4 TikTok Updates για Creators & Marketers

Ως Marketing Partners της πλατφόρμας TikTok, η Digital Minds παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε brand αλλά και creator που θέλει να αναπτυχθεί στην πλατφόρμα. Δείτε