Το Spotify Εξαγόρασε το SONANTIC AI, το Οποίο Δημιουργεί Ανθρώπινες Φωνές από Κείμενο

Το Spotify ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη Sonantic, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει δημιουργήσει μια μηχανή τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία πολύ ρεαλιστικού ήχου, αλλά και προσομοίωσης ανθρώπινων φωνών από κείμενο.

Μπορεί να μην γνωρίζετε την εταιρεία Sonantic, αλλά ίσως έχετε δει τη δουλειά της. Η εταιρεία ιδρύθηκε για την κατασκευή υπηρεσιών ρεαλιστικής φωνής με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για gaming και entertainment και η τεχνολογία της βοήθησε να «ζωντανέψει» η φωνή του Βαλ Κίλμερ στο “Top Gun: Maverick”. Ο διάσημος ηθοποιός δεν μπορεί να μιλήσει με ευκολία λόγω της περιπέτειας του με τον καρκίνο του λαιμού και έτσι, για το sequel της ταινίας, η Sonantic προσομοίωσε τη φωνή του με AI τεχνολογία.

Αudio-based Recommendations και Descriptions 

Πίσω στο Spotify, ένα παράδειγμα που δίνει η πλατφόρμα για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία είναι να χρησιμοποιήσει φωνές τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει περισσότερα audio-based recommendations και descriptions σε users που δεν κοιτάζουν τις οθόνες τους – για παράδειγμα, για όσους οδηγούν (μέσω υπηρεσιών όπως το Car Thing, που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος) ή ακούν ενώ κάνουν άλλες δραστηριότητες και δεν μπορούν να κοιτάξουν μια οθόνη.

Προτεινόμενα Άρθρα

4 TikTok Updates για Creators & Marketers

Ως Marketing Partners της πλατφόρμας TikTok, η Digital Minds παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε brand αλλά και creator που θέλει να αναπτυχθεί στην πλατφόρμα. Δείτε