Τι Είναι το Music Revenue Sharing του Facebook και το Νέο Tab “Feeds”;

Το Facebook επανέρχεται δυναμικά με ένα update στη Home και μία νέα υπηρεσία, το Music Revenue Sharing, που δίνει τη δυνατότητα στους creators να κερδίζουν χρήματα από τα βίντεό τους. 

Νέο Tab “Feeds”, Όπου τα Posts Εμφανίζονται με Χρονολογική Σειρά

Πριν λίγες ημέρες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα εγκαινιάζει το tab “Feeds”, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν τις νέες αναρτήσεις από τους φίλους, τα groups και τις σελίδες που ακολουθούν, με χρονολογική σειρά.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ:

Όπως εξήγησε και ο Matt Navarra, «Η TikTok-ποίηση του Facebook είναι πλήρης. Η αρχική σελίδα του Facebook θα έχει κάθετη ροή που θα δείχνει κυρίως Reels και Stories, ενώ και οι αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια θα είναι περιορισμένες. Εκτός του tab “Feeds”, οι χρήστες θα βλέπουν περισσότερα recommended posts με βάση τον αλγόριθμο του Facebook». 

Δείτε το σχετικό post εδώ:

Music Revenue Sharing: Ένας Νέος Τρόπος για τους Creators να Κερδίζουν Χρήματα Μέσω της Δημοφιλούς Μουσικής

Το Facebook παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το Music Revenue Sharing, τη νέα του υπηρεσία, η οποία κάνει πιο εύκολο για τους creators να κερδίζουν χρήματα από τα βίντεό τους που χρησιμοποιούν αδειοδοτημένη μουσική από τον κατάλογο της πλατφόρμας. Αυτή η κίνηση προσφέρει, τόσο στους creators όσο και στους κατόχους μουσικών δικαιωμάτων, έναν νέο τρόπο να κερδίζουν χρήματα από τα βίντεο στο Facebook.

Πώς Λειτουργεί το Music Revenue Sharing;

Με το Music Revenue Sharing, κάθε φορά που ένας creator χρησιμοποιεί αδειοδοτημένη μουσική στα βίντεό του στο Facebook που διαρκούν 60 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, μπορεί να κερδίζει χρήματα σε συγκεκριμένα βίντεο μέσω in-stream ads, με ένα μέρος των εσόδων να επιστρέφει στους κατόχους των μουσικών δικαιωμάτων.

Μέσω της υπηρεσίας, οι video creators μπορούν να δημιουργούν και να μοιράζονται βίντεο με μουσική από έναν μεγάλο κατάλογο αδειοδοτημένων τραγουδιών, χωρίς να ανησυχούν για τα μουσικά δικαιώματα. Οι video creators θα λαμβάνουν 20% revenue share για τα βίντεο που θα επιλέγουν, με ξεχωριστό μερίδιο να πηγαίνει στους κατόχους δικαιωμάτων και στη Meta.

Όλο το περιεχόμενο που δημιουργείται πρέπει να πληροί τα monetization policies του Facebook, τα Community Standards και τα music guidelines. Η μουσική ή τα βίντεο που παραβιάζουν αυτούς τους όρους εξακολουθούν να κινδυνεύουν με κυρώσεις, όπως το demonetization. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το revenue share μπορείτε να βρείτε στο Help Center.

Πώς Γίνεται Επιλογή Creators και Βίντεο;

Οι video creators πρέπει να πληρούν τις 2 προϋποθέσεις για να μπορούν να εκμεταλλευτούν το Music Revenue Sharing: να μπορούν να φιλοξενήσουν in-stream ads και να πληρούν τις προϋποθέσεις για monetization. Επιπλέον, τα διαθέσιμα βίντεο πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

  • Το βίντεο στο Facebook πρέπει να είναι διάρκειας 60 δευτερολέπτων ή μεγαλύτερης διάρκειας και να έχει γίνει uploaded σε μια σελίδα στο Facebook.
  • Το featured τραγούδι πρέπει να καλύπτεται από τη Licensed Music Library, η οποία περιέχει όλα τα διαθέσιμα τραγούδια για το Music Revenue Sharing.
  • Πρέπει να υπάρχει οπτικό στοιχείο στο βίντεο, καθώς η ίδια η αδειοδοτημένη μουσική δεν μπορεί να είναι ο πρωταρχικός σκοπός του βίντεο.

Πριν από το upload οποιουδήποτε video στο Facebook, καλό θα ήταν να ελέγξετε το Licensed Music library, το οποίο περιέχει όλα τα επιλέξιμα τραγούδια που έχουν εγκριθεί για monetization μέσω Music Revenue Sharing. 

Ποια Είναι η Διαδικασία;

Αφού επιβεβαιώσετε τα παραπάνω, η διαδικασία για το Music Revenue Sharing είναι η εξής:

  • Ανεβάστε το βίντεό σας (60 δευτερόλεπτα ή περισσότερο) στη σελίδα σας στο Facebook μέσω του Creator Studio ή απευθείας από τη σελίδα σας.
  • Εάν το τραγούδι είναι διαθέσιμο για Music Revenue Sharing, θα δείτε μια ειδοποίηση στο Creator Studio και στο Support Inbox που το επιβεβαιώνει.
  • Μόλις το βίντεο δημοσιευτεί στη Σελίδα σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα επιβεβαιώνει ότι το βίντεο σας κερδίζει έσοδα.

Οι creators μπορούν να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή στο Creator Studio την πρόοδό τους σχετικά με τα αναμενόμενα έσοδα από τις in-stream ads.

Τέλος, το Music Revenue Sharing έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στους video creators παγκοσμίως. Αρχικά, τα διαθέσιμα βίντεο θα κερδίζουν χρήματα από in-stream ads στις ΗΠΑ, με σταδιακή επέκταση στον υπόλοιπο κόσμο, όπου η μουσική είναι διαθέσιμη στο Facebook τους επόμενους μήνες.

Προτεινόμενα Άρθρα