Τι αλλαγές θα φέρει για τους creators το YouTube;

Το YouTube θα σταματήσει να αφαιρεί ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία στις ΗΠΑ το 2020

Το YouTube θα σταματήσει να αφαιρεί περιεχόμενο που κατηγορεί ψευδώς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 για «απάτη, λάθη και δυσλειτουργίες». Η πλατφόρμα έκανε γνωστό το γεγονός μέσω δηλώσεων την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Ωστόσο, η απόφαση της αυτή επικρίθηκε γρήγορα από πολέμιους της παραπληροφόρησης.

Η ανακοίνωση του video website που ανήκει στην Google είναι μια αξιοσημείωτη απόκλιση από την πολιτική της τον Δεκέμβριο του 2020, μέσω της οποίας προσπάθησε να περιορίσει τους ψευδείς ισχυρισμούς – που προωθήθηκαν κυρίως από τον τότε Πρόεδρο Donald Trump – ότι η ήττα του από τον Joe Biden οφειλόταν σε «κλοπή» των ψήφων του. 

«Η ικανότητα ανοιχτής συζήτησης πολιτικών ιδεών, ακόμη και εκείνων που είναι αμφιλεγόμενες ή βασίζονται σε διαψευσμένες υποθέσεις, είναι ο πυρήνας μιας λειτουργικής δημοκρατικής κοινωνίας – ειδικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου», αναφέρει το YouTube σε blog post. «Θα σταματήσουμε να αφαιρούμε περιεχόμενο που προωθεί ψευδείς ισχυρισμούς ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες απάτες, λάθη ή δυσλειτουργίες στις προεδρικές εκλογές του 2020 και σε άλλες προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».

Η ενημερωμένη πολιτική του YouTube, η οποία τίθεται σε ισχύ αμέσως, έρχεται καθώς οι τεχνολογικές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν ένα βασικό ζήτημα στο υπερπολωμένο πολιτικό περιβάλλον της Αμερικής: Πώς να καταπολεμήσετε την παραπληροφόρηση χωρίς να περιορίσετε την ελευθερία του λόγου;

Το YouTube μειώνει τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο monetization program του

Το YouTube μειώνει τις απαιτήσεις πρόσβασης των δημιουργών στα εργαλεία δημιουργίας εσόδων στο πλαίσιο του YouTube Partner Program (YPP). Η εταιρεία επεκτείνει το πρόγραμμα θυγατρικών αγορών της σε δημιουργούς με έδρα τις Η.Π.Α. που είναι μέρος του YPP και έχουν περισσότερους από 20.000 συνδρομητές.

Η πλατφόρμα που ανήκει στην Google είπε ότι οι νέες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για το πρόγραμμα συνεργατών είναι:

  • 500 συνδρομητές.
  • 3 δημόσιες μεταφορτώσεις τις τελευταίες 90 ημέρες.
  • Eίτε 3.000 ώρες παρακολούθησης τον περασμένο χρόνο είτε 3 εκατομμύρια Shorts views τις τελευταίες 90 ημέρες.

Παλαιότερα, οι προϋποθέσεις ήταν:

  • Tουλάχιστον 1.000 συνδρομητές.
  • Eίτε 4.000 ώρες παρακολούθησης τον περασμένο χρόνο είτε 10 εκατομμύρια Shorts views τις τελευταίες 90 ημέρες.

Εάν οι δημιουργοί πληρούν το νέο όριο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν μέλη του YPP και να αποκτήσουν πρόσβαση σε tipping tools  όπως το Super Thanks, το Super Chat και τα Super Stickers, σε subscription tools όπως channel memberships και τη δυνατότητα να προωθήσουν το δικός τους merch μέσω YouTube Shopping. 

Τα κριτήριο της μεταφόρτωσης 3 videos σε 90 ημέρες είναι βέβαια αμφιλεγόμενο, καθώς οι long video creators  ενδέχεται να μην έχουν υλικό για να παράγουν πολλά video κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές.

Το YouTube εφαρμόζει αυτά τα νέα κριτήρια καταλληλότητας στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα. Αργότερα θα το επεκτείνει και σε άλλες χώρες όπου το YPP είναι διαθέσιμο.

Το YouTube κάνει ακόμα πιο εύκολο για τους δημιουργούς να επιλέξουν το τέλειο thumbnail

Το YouTube δημοσιοποίησε ότι πραγματοποιεί πρώιμες δοκιμές μιας λειτουργίας που ονομάζει «Test & Compare», η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να ανεβάζουν έως και τρία thumbnails για ένα μόνο video και να αφήνουν το YouTube να πειραματίζεται στα παρασκήνια καταλήγοντας σε αυτό που έχει την καλύτερη απόδοση.

Σε ένα  a video announcement, το YouTube αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τη λειτουργία με «μερικές εκατοντάδες δημιουργούς», αλλά σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια beta έκδοση τους επόμενους μήνες σε μερικούς χιλιάδες πριν από μια ευρύτερη κυκλοφορία το επόμενο έτος.

Το YouTube λέει ότι αυτή η λειτουργία, η οποία είναι συχνά γνωστή ως δοκιμή A/B, ήταν «top requested feature» από τους χρήστες του. Το thumbnail ενός video παίζει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση των θεατών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πίεση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό. Ένα στιγμιότυπο οθόνης της υπό ανάπτυξη δυνατότητας αυτής δείχνει πώς η λειτουργία Test & Compare θα αναφέρει τον «χρόνο παρακολούθησης» κάθε thumbnail ως ποσοστό μόλις ολοκληρώσει μια δοκιμή A/B.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

3 YouTube Updates για Livestreams, Memberships Gifting και Shorts

Το YouTube αποτελεί αγαπημένο μέσο για creators και brands, λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Η πλατφόρμα ανταποδίδει την εμπιστοσύνη προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει τα εργαλεία και

Το Spotify Βάζει Έναν AI DJ στην Τσέπη σας!

To Spotify συνεχίζει να επενδύει στη δημιουργία εξατομικευμένων μουσικών εμπειριών-οι playlists “Discover Weekly” και “Wrapped” είναι κάποιες από αυτές- λανσάροντας ένα νέο feature που αξιοποιεί