Τι Αλλάζει στην Πλατφόρμα και Ιδέες για Πασχαλινές TikTok Καμπάνιες

Το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά παραγωγικό για την πλατφόρμα του TikTok αφού ανακοίνωσε μία σειρά από νέα μέτρα και features που αφορούν όλους τους χρήστες της πλατφόρμας σχετικά με τα Policies, αλλά και το περιεχόμενο.

Extra Bonus: ο οδηγός του TikTok για να γίνετε “eggsperts” στις πασχαλινές καμπάνιες.

Σημαντικά Updates για Creators και Brands

 • Promote: Φέρνει Περισσότερες Ευκαιρίες για Προώθηση του Organic Content
  Μέσω του Promote οι χρήστες του TikTok μπορούν ανεμπόδιστα να μετατρέψουν το οργανικό περιεχόμενό τους σε διαφήμιση κάνοντάς το πολύ πιο εύκολο για επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και creators να απευθυνθούν σε νέα κοινά. Κάνοντας χρήση των targeting και boosting features του Promote, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στο προφίλ τους, να μετατρέψουν τους viewers σε εν δυνάμει πελάτες (leads), να ενισχύσουν τα creator marketing budgets τους και να κάνουν καλύτερη στόχευση στα κοινά που θέλουν να προσεγγίσουν. Περισσότερα για το Promote του TikTok εδώ.

 • Refresh: Δυνατότητα Reset της Σελίδας For You
  Σύμφωνα με πηγές, η πλατφόρμα τεστάρει τη δυνατότητα για “Refresh” της For You σελίδας. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά, ο αλγόριθμος του TikTok αξιοποιεί data, όπως το ιστορικό παρακολούθησης των χρηστών και τα interactions του και βάσει αυτού επιλέγει και «σερβίρει» το περιεχόμενο στη For You. Με βάση το νέο feature και πατώντας το κουμπί “Refresh” ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει video με βάση τη χρήση που έκανε μετά την επανεκκίνηση, δηλαδή το refresh.
   
 • Δοκιμές για Paywall Feature
  Ακόμα ένα feature που φημολογείται ότι εξετάζει η πλατφόρμα είναι αυτό του Paywall. Πρόκειται για μία νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους creators να χρεώνουν την πρόσβαση στα δημοφιλή video τους από $1 έως το ποσό που επιθυμούν, ακολουθώντας τα χνάρια του Instagram με το subscriber-only content.
   
 • Προσθήκη Νέων Topic Feeds στη Homepage
  Μπαίνοντας στο TikTok ορισμένοι χρήστες βλέπουν πλέον την ανανεωμένη homepage η οποία εκτός από τα κλασικά video feeds “Following” και “For You” περιλαμβάνει πλέον και τα παρακάτω feeds που αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες περιεχομένου:
  1.Sports
  2.Fashion
  3.Gaming
  4.Food

  Μέσω των νέων feeds, οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να περιηγούνται στις κατηγορίες περιεχομένου και στο content που τους ενδιαφέρει, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται να προστεθούν και άλλες κατηγορίες.

Πηγή: Digital Information World

 • Sounds for Business: Νέα Δωρεάν Συλλογή Audio Elements για τα Brands
  O ήχος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία engaging TikToks που τραβούν το ενδιαφέρον του κοινού. Μάλιστα σύμφωνα με την πλατφόρμα το 68% των χρηστών δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να θυμάται ένα brand αν χρησιμοποιεί audio elementsΤο συγκεκριμένο feature έρχεται να δώσει μία λύση στα brands, τα οποία δεν μπορούν έτσι απλά, χωρίς άδεια, να αξιοποιούν τα trending tracks και audio elements της πλατφόρμας στο περιεχόμενό τους, όπως οι απλοί χρήστες, δίνοντάς τους περισσότερες επιλογές για δωρεάν προς χρήση audio elements μέσω του Commercial Library του TikTok. Αυτά θα περιλαμβάνουν πληθώρα audio elements, voice-over clips, μουσική και άλλα.Σύμφωνα με το TikTok:

          «Το TikTok συνεργάζεται με την Elias Audio Branding, θυγατρική της Universal Production Music, για το λανσάρισμα του TikTok                   Sounds for Business. Αυτή η συλλογή προσαρμοσμένων ήχων έχει σχεδιαστεί ως template για εύκολη δημιουργία περιεχομένου. Με                 έναν συνδυασμό μουσικής, φωνής και άλλων κατευθυντικών ηχητικών cues, οι ήχοι φτιάχτηκαν για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις                   όλων των μεγεθών να δημιουργήσουν γρήγορο, συναρπαστικό και δημιουργικό περιεχόμενο για την κοινότητα του TikTok.»

 • Έμπνευση για τις Πασχαλινές Καμπάνιες από το TikTok

  To παρακάτω Infographic περιλαμβάνει χρήσιμα audience insights, trending hashtags και case studies κατευθείαν από την πλατφόρμα για να εμπνεύσουν αποτελεσματικές καμπάνιες στο TikTok την περίοδο του Πάσχα:
  Πηγή: TikTok for Business

Σημαντικά Updates που Αφορούν τα Policies

 • 3 Προειδοποιήσεις για τον Αποκλεισμό Λογαριασμών που Παραβιάζουν τους Κανονισμούς της Πλατφόρμας
  Βάσει του νέου update που αφορά το σύστημα moderation που εφαρμόζει το TikTok στην πλατφόρμα, οι χρήστες που παραβιάζουν τα community guidelines θα λαμβάνουν μία προειδοποίηση όταν κατέβει το περιεχόμενό τους, ενώ οι πολλαπλές προειδοποιήσεις θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό.Αποδέκτες αυτού του moderation θα είναι όσοι κάνουν σχόλια που παραβιάζουν τους κανόνες σε posts και livestreams και όσοι παραβιάζουν συγκεκριμένα Policies σχετικά με τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.Σύμφωνα με το TikTok, ο αριθμός των προειδοποιήσεων που θα οδηγεί σε αποκλεισμό θα ορίζεται αναλόγως την παράβαση. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις προώθησης ή απειλής βίας, οι χρήστες θα αποκλείονται άμεσα μετά την πρώτη προειδοποίηση.
 • Fact-checking σε Περισσότερες Γλώσσες
  Στην προσπάθειά της να κάνει περισσότερες ενέργειες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα, το TikTok προσθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και διευρύνει μέτρα που εφαρμόζει σχετικά με το fact-checking.Σύμφωνα με την Caroline Greer, Director of Public Policy and Government Relations στο TikTok η πλατφόρμα θα επεκτείνει το fact-checking πρόγραμμά της σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβάνοντας περισσότερη γλωσσική κάλυψη.

Προτεινόμενα Άρθρα

3 YouTube Updates για Livestreams, Memberships Gifting και Shorts

Το YouTube αποτελεί αγαπημένο μέσο για creators και brands, λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Η πλατφόρμα ανταποδίδει την εμπιστοσύνη προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει τα εργαλεία και