Τα Τελευταία Νέα από το TikTok

Το TikTok συνεχίζει τις ενέργειες για να κάνει τη χρήση της εφαρμογής του ακόμα πιο εύκολη, πρακτική και ενδιαφέρουσα. Δείτε παρακάτω ποια νέα features έχουν ήδη προστεθεί ή αναμένονται προσεχώς, εφόσον περάσουν τη δοκιμαστική περίοδο.


Ορισμένοι Χρήστες του TikTok Έχουν Πρόσβαση σε In-App Σελίδες Ταινιών και Σειρών που Υποστηρίζονται από το IMDb  

To TikTok σε συνεργασία με το online movie database IMDb παρουσίασαν μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να ταγκάρουν μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά στα video τους. Το link κατευθύνει τους viewers σε μία ειδική σελίδα μέσα στην εφαρμογή με πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη ταινία ή σειρά από το IMDb, καθώς και μια συλλογή σχετικών TikTok video.

Το νέο feature μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους χρήστες που θέλουν να βρουν περιεχόμενο που σχετίζεται με αγαπημένες τους ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, ενώ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει εταιρείες παραγωγής και media να προωθήσουν το περιεχόμενό τους ακόμα πιο αποτελεσματικά εντός της πλατφόρμας. Οι Warner Bros., A24, Netflix και Paramount+ είναι μόνο μερικά παραδείγματα εταιρειών που χρησιμοποιούν το TikTok για να προτρέψουν περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν τις νέες κυκλοφορίες τους.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμη σε χρήστες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Οι Creators Μπορούν να Επιτρέψουν την Προβολή των Video τους Μόνο σε Κοινό 18+

Οι TikTok creators που ανεβάζουν περιεχόμενο κατάλληλο για ενήλικες θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία για τον περιορισμό του κοινού στο οποίο προβάλλονται τα video τους.

Θα μπορούν να περιορίσουν τους χρήστες κάτω των 18 ετών από την προβολή ενός video με ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα περιεχόμενο που δεν παραβαίνει τους κανόνες του TikTok αλλά θεωρείται «οριακό». Σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές του TikTok και τα Community Guidelines συνεχίζουν να ισχύουν και για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο feature.

 

Δοκιμές για Νέο Talent Manager Portal για τους Talent Managers

Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους Talent Managers, αφού έχουν πάρει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τους creators τους, να συνδέονται στο Creator Marketplace και να διαχειρίζονται τις συμφωνίες, να διαπραγματεύονται συμβόλαια εκ μέρους του εκάστοτε creator, να χειρίζονται το feedback και να ελέγχουν τα σχετικά reports και metrics που αφορούν την απόδοση μιας καμπάνιας. Με αυτόν τον τρόπο, ο creator μπορεί να επικεντρωθεί στο content του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του Creator Marketplace, οι Managers θα έχουν πρόσβαση μόνο στους λογαριασμούς Marketplace των πελατών τους και όχι στους προσωπικούς λογαριασμούς των creators στο TikTok

Το TikTok επιβεβαίωσε ότι το Talent Manager Portal βρίσκεται σε στάδιο αρχικής δοκιμής.

 

Sleep Reminders, το Νέο Feature που σε Ειδοποιεί Όταν Είναι Ώρα για Ύπνο

Πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται ότι ξοδεύον πολύ χρόνο στην πλατφόρμα, ειδικά το βράδυ. To TikTok, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμής των “Sleep Notifications”. Μέσω των “Sleep Notifications” οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν είναι ώρα για ύπνο, ενώ ταυτόχρονα τα notifications θα μπαίνουν στο mute για 7 ώρες, όσες είναι και οι προτεινόμενες ώρες ύπνου. 

Τα παρακάτω screenshots από την Watchful.ai δείχνουν ότι η νέα δυνατότητα θα εμφανίζεται κάτω από τις ρυθμίσεις “Screen Time” και οι χρήστες που συμμετέχουν στη δοκιμή θα βλέπουν τη νέα επιλογή “Sleep Reminder”.

To TikTok Τεστάρει Αθόρυβα Ένα Podcast Feature για Αναπαραγωγή Ήχου Όταν η Εφαρμογή Είναι στο Background

Το TikTok μπορεί σύντομα να αποδειχθεί ανταγωνιστής του Spotify καθώς η κορυφαία εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης αρχίζει να δοκιμάζει τη λειτουργία Podcasts.

Το νέο roll out θα δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να ακούνε το audio ακόμα κι όταν η εφαρμογή βρίσκεται στο background. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν χρησιμοποιούν το κινητό τους ταυτόχρονα και για άλλα πράγματα. Τώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς όταν ο χρήστης βγαίνει από την εφαρμογή, ο ήχος σταματάει.

Σύμφωνα με το Insider, αυτή η δυνατότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση που έγινε από την κορυφαία δημιουργό περιεχομένου Emily Skvarch. Όπως θα δείτε στο παρακάτω screenshot η εφαρμογή εμφάνισε ένα σχετικό μήνυμα:

Προτεινόμενα Άρθρα

Το Spotify κάνει update στο σύστημα δικαιωμάτων του

Το Spotify εισάγει νέες πολιτικές για την καλύτερη υποστήριξη των ανερχόμενων και επαγγελματιών καλλιτεχνών. Καθώς οι πληρωμές της πλατφόρμας στη μουσική βιομηχανία συνεχίζουν να αυξάνονται

4 TikTok Updates για Creators & Marketers

Ως Marketing Partners της πλατφόρμας TikTok, η Digital Minds παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε brand αλλά και creator που θέλει να αναπτυχθεί στην πλατφόρμα. Δείτε