Τέλος η Διαφημιστική Στόχευση Εφήβων με Βάση το Φύλο σε Facebook και Instagram

Με την παραδοχή ότι οι έφηβοι δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια, όπως οι ενήλικες, να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης των online data τους σε σχέση με τις διαφημίσεις, η Meta προχώρησε σε νέους περιορισμούς σε σχέση με τη διαφήμιση σε εφήβους.

Ήδη από το Φεβρουάριο η εταιρεία καταργεί τη δυνατότητα των διαφημιζόμενων να στοχεύουν σε παιδιά στο Facebook και στο Instagram με βάση το φύλο τους, αν και θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλικία και την τοποθεσία τους. Σύμφωνα με τη Meta, η στόχευση ηλικίας και τοποθεσίας είναι απαραίτητη για την προβολή κατάλληλων διαφημίσεων από άποψη ηλικίας και τοποθεσίας.

Όμως, αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι οι διαφημιστές δεν θα μπορούν πλέον να στοχεύουν σε εφήβους με βάση το in-app engagement, όπως για παράδειγμα με βάση τις σελίδες που τους αρέσει να ακολουθούν στο Instagram και στο Facebook.

Επιπλέον, από τον Μάρτιο, οι έφηβοι θα έχουν ακόμα περισσότερα διαθέσιμα εργαλεία για να ελέγχουν, με έναν τρόπο, το είδος των διαφημίσεων που βλέπουν. Πιο συγκεκριμένα, μέσω των Ad Preferences θα μπορούν να επιλέξουν τις θεματικές για τις οποίες θέλουν να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν πλήρως οι διαφημίσεις για ορισμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι θεματικές αυτές περιλαμβάνουν ευρύτερες κατηγορίες ενδιαφέροντος, όπως μακιγιάζ ή celebrities, καθώς και πιο αόριστες κατηγορίες, όπως το “self-love”.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το Spotify Εισέρχεται στην Αγορά των Audiobooks

Οι ακροατές του Spotify στις ΗΠΑ θα μπορούν να αγοράζουν και να ακούν περισσότερους από 300.000 τίτλους audiobooks, καθιστώντας την πλατφόρμα έναν πραγματικό προορισμό για