Τέλος Εποχής για το Instagram Live Shopping και Νέα Αρχή για τα Broadcast Channels

Η εστίαση του Instagram στο να προσφέρει αξία στους χρήστες του και μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης συνεχίζεται. Δείτε τι νέο έρχεται και τι δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο το επόμενο διάστημα στην πλατφόρμα.

Το Instagram Live Shopping Σταματά τη Λειτουργία του το Μάρτιο

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, μέσα στο Μάρτιο οι creators δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν tag προϊόντα μέσω των livestreams τους. Αυτή η είδηση έρχεται να συμπληρώσει την απομάκρυνση του shopping tab από το Instagram Feed που ανακοινώθηκε το προηγούμενο διάστημα, με την πλατφόρμα να διαβεβαιώνει τους χρήστες που προβάλλουν τα καταστήματά τους στο Instagram ότι θα μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Εξάλλου, το Instagram θα συνεχίσει να επενδύει σε εμπειρίες shopping για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις μέσω feed, stories, Reels, διαφημίσεων κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα livestreaming features της πλατφόρμας.

Νέα Broadcast Channels για να Εμβαθύνετε τις Σχέσεις σας με τους Followers

Τα Broadcast Channels είναι το νέο messaging εργαλείο του Instagram που επιτρέπει στους creators να απευθυνθούν μαζικά στους followers τους και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους. Πρόκειται για ένα δημόσιο, “one-to-many” εργαλείο που μέσω αυτού οι creators μπορούν να κρατούν ενημερωμένους τους χρήστες τους εύκολα και γρήγορα.

Όπως βλέπετε στο παρακάτω παράδειγμα, οι creators μπορούν να χρησιμοποιήσουν κείμενο, εικόνες, video και ηχητικά notes για να μοιραστούν με τα communities τους τα τελευταία νέα τους, behind-the-scenes στιγμές ακόμα και να δημιουργήσουν polls για να λάβουν feedback από τους fans τους.

Πηγή:www.instagram.com/blog

Πώς λειτουργούν τα Broadcast Channels;

Εφόσον ένας creator αποκτήσει πρόσβαση, μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το εργαλείο μέσω του Inbox. Αφού στείλει το πρώτο μήνυμα μέσω του Broadcast Channel του, οι followers θα λάβουν ένα και μοναδικό notification για να μπουν στο κανάλι. Έπειτα, μόλις το κανάλι είναι live, οι creators έχουν τη δυνατότητα να το προωθήσουν και μέσω του προφίλ τους με το link του channel ή μέσω των Stories χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο αυτοκόλλητο “join channel”. 

Τέλος, τα Broadcast Channels βρίσκονται σε φάση δοκιμών και αν και αναμένεται να επεκταθούν είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε ελάχιστους creators στην Αμερική. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα το συγκεκριμένο feature πρόκειται να δοκιμαστεί και για το Messenger και για το Facebook.

Προτεινόμενα Άρθρα

Το Spotify Εισέρχεται στην Αγορά των Audiobooks

Οι ακροατές του Spotify στις ΗΠΑ θα μπορούν να αγοράζουν και να ακούν περισσότερους από 300.000 τίτλους audiobooks, καθιστώντας την πλατφόρμα έναν πραγματικό προορισμό για