Νέοι τρόποι ανακάλυψης και εξατομίκευσης των Facebook Reels

Στο Facebook μπορούμε να ανακαλύψουμε άτομα, περιεχόμενο και εμπειρίες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά και τις προτιμήσεις μας. Τα Reels αποτελούν μέρος αυτού, ενώ συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, με τους χρήστες να τα μοιράζονται περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια φορές κάθε μέρα, αριθμός που διπλασιάστηκε τους τελευταίους έξι μήνες.

Ανακάλυψη

Σήμερα, η εφαρμογή έρχεται να μας συστήσει νέους τρόπους να ανακαλύψουμε βίντεο σύντομης μορφής που μας αφορούν, καθώς και νέα στοιχεία ελέγχου που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε την εμπειρία βίντεο στο Facebook. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ορισμένα updates για τον τρόπο εμφάνισής των reels στο Facebook Watch. Από εδώ και πέρα θα εμφανίζονται στην κύρια πλοήγηση στο επάνω μέρος του Facebook Watch για πιο γρήγορη πρόσβαση, διευκολύνοντας την ανακάλυψη δημιουργών, τάσεων και περιεχομένου που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά μας. Επιπλέον, όταν παρακολουθούμε βίντεο στο Facebook, θα μπορούμε πλέον να κάνουμε scroll απρόσκοπτα ανάμεσα σε reels και βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Εξατομίκευση

Show more, Show less: Παρόμοια με άλλα εργαλεία εξατομίκευσης του Facebook, η εφαρμογή θέλει να μας δώσει περισσότερο έλεγχο στα reels που βλέπουμε προκειμένου να αντικατοπτρίζουν όσο περισσότερο γίνεται τα ενδιαφέροντα μας. Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να ενημερώσουμε τους τύπους reels που θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο ή λιγότερο κάνοντας κλικ στο three-dot menu στο κάτω μέρος του video player και επιλέγοντας Show more ή Show less. Θα αρχίσουμε επίσης να βλέπουμε αυτήν την επιλογή κάτω από όλα τα reels και τα βίντεο στο Watch feed μας. Η επιλογή του Show more θα αυξήσει προσωρινά τη βαθμολογία κατάταξής του συγκεκριμένου reel και παρόμοιων με αυτό reels. Αντίστοιχα, η επιλογή του Show less θα μειώσει προσωρινά τη βαθμολογία κατάταξής του.

Contextual labels: Το Facebook παρουσιάζει νέες ετικέτες στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Reels για να εξηγήσει γιατί βλέπουμε συγκεκριμένα reels –  για παράδειγμα, επειδή έκανε like ένας φίλος μας.

Tools

To Meta προσθέτει μια σειρά από νέα εργαλεία στα Reels καθώς προσπαθεί να συμβαδίσει με το TikTok. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες επεξεργασίας, longer uploads και τη δυνατότητα προώθησης reels στα Facebook feeds. Η εταιρεία προσθέτει ξεχωριστά εργαλεία επεξεργασίας για desktop, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών αποκοπής βίντεο, ώστε οι δημιουργοί να μπορούν εύκολα να πάρουν τμήματα από lives και άλλα μορφές βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας και να τα μετατρέψουν σε reels. Το Facebook αποκτά επίσης νέα εργαλεία προγραμματισμού και ήχου για πιο εύκολη δημοσίευση και επεξεργασία reels από επιτραπέζιους υπολογιστές.

Οι αλλαγές έρχονται καθώς το Meta έχει καταστήσει τον ανταγωνισμό με το TikTok μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του. Ο Mark Zuckerberg είπε ότι η προσέλκυση νεότερων χρηστών – οι οποίοι ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στο TikTok, όχι σε εφαρμογές που ανήκουν στο Meta – είναι o κύριος στόχος της εταιρείας. Και ότι τα Reels θα είναι «εξίσου σημαντικά για τα προϊόντα μας όσο και τα Stories».

Προτεινόμενα Άρθρα

3 YouTube Updates για Livestreams, Memberships Gifting και Shorts

Το YouTube αποτελεί αγαπημένο μέσο για creators και brands, λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Η πλατφόρμα ανταποδίδει την εμπιστοσύνη προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει τα εργαλεία και

Το TikTok Shop κυκλοφορεί επίσημα στις ΗΠΑ

Μετά από μήνες δοκιμών που ξεκίνησαν τον περασμένο Noοέμβριο, το TikTok κυκλοφόρησε επιτέλους το TikTok Shop στις ΗΠΑ, όπου έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια χρήστες.