Νέα Facebook Features που Βοηθούν τους Creators να Συνδεθούν με τους Fans τους

Το Facebook εξακολουθεί να προχωρά σε σημαντικές αλλαγές που θα κάνουν την πλατφόρμα πιο ελκυστική στους Creators και θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργούν original content και εκεί, όχι μόνο στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Δείτε παρακάτω τις κινήσεις της πλατφόρμας:

Δοκιμάζει τα “Subscribers-Only” Posts

Το Facebook δοκιμάζει μια νέα επιλογή δημοσίευσης για τους creators. Συγκεκριμένα, θα τους επιτρέπει να κάνουν μία δημοσίευση στην οποία θα δίνουν πρόσβαση αρχικά μόνο στους συνδρομητές τους για ένα επιλεγμένο χρονικό διάστημα (24 ώρες, 48 ώρες ή μια εβδομάδα). Έτσι, οι subscribers αποκτούν νωρίτερα πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο, δίνοντας κίνητρο για περισσότερα subscriptions.

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το παράδειγμα, που δημοσιεύτηκε από τον Jonah Manzano, ορισμένοι χρήστες έχουν τώρα πρόσβαση σε ένα διακόπτη “Early Access for Subscribers” στις ρυθμίσεις της ανάρτησης, ο οποίος τους επιτρέπει να περιορίσουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη ανάρτηση για ένα επιλεγμένο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, ο creator θα πρέπει πρώτα να έχει συνδρομητές, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη εύχρηστο εργαλείο στην προσπάθεια της Meta να γίνει πιο ελκυστική για τους creators, ώστε να δημοσιεύουν περισσότεροι από αυτούς πιο συχνά στις εφαρμογές της και να κρατούν τους θαυμαστές τους ενεργούς.

Προσθέτει Νέα Pages Features για να Βοηθήσει τους Creators να Συνδεθούν με τους Fans τους και να Γίνουν πιο Ορατοί σε Ένα Νέο Κοινό

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook παρουσιάζει μια νέα ρύθμιση για τους creators που κάνει το περιεχόμενο αποκλειστικά διαθέσιμο στους top fans και τους subscribers. Οι creators μπορούν να επιλέξουν την επιλογή αυτή πηγαίνοντας στα Audience settings τους και επιλέγοντας το “Top Fans”, όταν κάνουν νέο post.

Creators Endorsements

Η εταιρεία λανσάρει επίσης τα “Creators Endorsements“, τα οποία δίνουν στους creators τη δυνατότητα να προβάλλουν ο ένας τον άλλον και να προσκαλούν τους followers τους να ακολουθήσουν έναν άλλο creator που τους αρέσει. Μόλις ένας creator που ακολουθείτε υποστηρίξει έναν άλλο creator, θα λάβετε ένα notification που θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ακολουθήσετε τον προτεινόμενο creator.

Rising Creator Labels

Επιπλέον, το Facebook προσθέτει τα “Rising Creator Labels” για να διευκολύνει τους χρήστες να ανακαλύπτουν ανερχόμενους creators στην πλατφόρμα.

Πώς λειτουργεί;

Οι creators που έχουν κερδίσει μια θέση στο κορυφαίο 1% των ανερχόμενων creators σε μια δεδομένη εβδομάδα, θα λαμβάνουν ένα notification. Το Facebook σημειώνει ότι το Label δείχνει ότι το περιεχόμενο ενός creator έχει λάβει έντονη συμμετοχή από το κοινό, ενώ πληροί τα guidelines ποιότητας, πρωτοτυπίας και ακεραιότητας. Το Label θα εμφανίζεται στο Page του creator και στα feeds των χρηστών κάτω από ένα “Discover more rising creators to follow” carousel, προκειμένου να βοηθήσει τον creator να αυξήσει το κοινό του.

Νέα Templates για Posts και Stories

Παράλληλα, το Facebook παρουσιάζει νέα templates για posts και stories για τους creators, ώστε να γίνεται αυτόματα το mention στους νέους top fans. Τα νέα templates έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους creators να δείξουν εύκολα την εκτίμησή τους για την υποστήριξη των οπαδών τους.

Το template έχει ως εξής: “Big shoutout to my newest top fans!” και στη συνέχεια απαριθμεί μερικούς από τους νέους top fans του creator. Η πλατφόρμα λέει επίσης ότι τα templates θα βοηθήσουν στην αύξηση του engagement.

Composer Selector

Τέλος, το Facebook δίνει στους creators που χρησιμοποιούν iOS πρόσβαση σε έναν composer selector στο navigation bar τους, ώστε να μπορούν να φτιάξουν γρήγορα ένα Story, ένα Reel ή να κάνουν ένα live. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα, αν αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τους creators που χρησιμοποιούν Android.

Παρουσιάζει τα Community Chats στο Messenger και το Facebook

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σταδιακά η δοκιμή των Community Chats στο Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ένα Facebook Group, να ξεκινούν chats και audio channels και να προσκαλούν άλλους να συμμετάσχουν στο νέο τους group, όλα μέσα από την εφαρμογή. Παράλληλα, τα Community Chats θα επεκταθούν σταδιακά σε ακόμη περισσότερα Facebook Groups.

Γιατί Community Chats;

Τα Community Chats επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται με κοινότητες σε πραγματικό χρόνο γύρω από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να αλληλεπιδρούν με πολλαπλές μορφές, όπως κείμενο, ήχος και βίντεο. Η εμπειρία συνδυάζει απρόσκοπτα το Messenger και τα Facebook Groups για να επιτρέψει στους ανθρώπους να συνδέονται όταν, όπου και όπως θέλουν. Οι διαχειριστές μπορούν πλέον να ξεκινήσουν μια συζήτηση για ένα θέμα και να λαμβάνουν απαντήσεις στη στιγμή, αντί να περιμένουν τους χρήστες να σχολιάσουν μια δημοσίευση. Και, αντί να περιηγούνται σε πολλαπλά θέματα σε μια ενιαία ομαδική συνομιλία του Messenger, ο χρήστης που δημιουργεί το Community Chat μπορεί να οργανώσει τις συνομιλίες σε κατηγορίες, ώστε τα μέλη της ομάδας να βρίσκουν εύκολα ό,τι τους ενδιαφέρει περισσότερο. Για παράδειγμα, ένα fan group συγκροτήματος θα μπορούσε να έχει μια κατηγορία “Breaking News” με συνομιλίες αφιερωμένες στις κυκλοφορίες νέων άλμπουμ, στα tour dates και στις δραστηριότητες του συγκροτήματος.

Image showing the user interface of the Women Who Surf Group and community.

Πώς λειτουργούν;

Δείτε για παράδειγμα πώς η Vanessa Yaeger, διαχειρίστρια του Facebook Group “Women Who Surf”, χρησιμοποιεί τα Community Chats για να συγκεντρώσει σε real time τα μέλη της για μια αυθόρμητη online συνάντηση.

Μέσω των Community Chats οι creators μπορούν να βοηθήσουν τις κοινότητές τους να συνδεθούν με διάφορες επιλογές. Ενδεικτικά:

  • Μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία για τα μέλη της ομάδας γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, μια συνομιλία για μια εκδρομή ή συνάντηση, μια συνομιλία με βίντεο για να ανακοινώνουν ενημερώσεις σε όλη την ομάδα και μια συνομιλία μόνο για τους διαχειριστές για να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους διαχειριστές και τους συντονιστές.
  • Οι διαχειριστές μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν audio channels ώστε τα μέλη της ομάδας να μοιράζονται ζωντανά σχόλια ή να λαμβάνουν βοήθεια σε real-time για ό,τι χρειάζονται. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το βίντεο μόλις βρεθούν στο audio channel. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής ενός Facebook Group για φοιτητές μπορεί να δημιουργήσει audio channels για ομάδες μελέτης κατά τη διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων και οι συμμετέχοντες μπορούν να ενεργοποιήσουν το βίντεο για ζωντανή διδασκαλία. Τα Community Chats είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη μιας ομάδας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των Community Chats, μπείτε στο Facebook Community Blog.

Image showing the user interface for a community chat.

Δεδομένης της πιο δημόσιας φύσης των Community Chats, η πλατφόρμα έχει αναπτύξει μια ισχυρή σειρά εργαλείων για να βοηθήσει τους διαχειριστές να διαχειρίζονται εύκολα τόσο τη συνομιλία όσο και τα audio experiences. Αυτό περιλαμβάνει δυνατότητες moderation, όπως αποκλεισμός, σίγαση ή αναστολή μελών της ομάδας και αφαίρεση μελών ή μηνυμάτων, καθώς και το Admin Assist, το οποίο επιτρέπει στους διαχειριστές να ορίσουν custom κριτήρια που θα αναστέλλουν αυτόματα χρήστες, θα αφαιρούν μηνύματα που έγιναν report και θα εμποδίζουν την αποστολή μηνυμάτων από μη επιλέξιμους συντάκτες ή που περιέχουν παραβιαστικό περιεχόμενο. Τα μέλη των Community Chats μπορούν επίσης να αναφέρουν μηνύματα στους διαχειριστές της ομάδας ή της Meta, να αποκλείουν χρήστες ή να εγκαταλείπουν μια συνομιλία ανά πάσα στιγμή.

Image showing the user interface for an admin and moderator chat within Community Chats.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ελέγχους απορρήτου και ασφάλειας στα Community Chats.

Προτεινόμενα Άρθρα