Η Meta φέρνει νέα AI εργαλεία στο Instagram

Στο πλαίσιο του Connect conference της Meta στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε πολλά generative AI features που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα σε ορισμένους δημιουργούς περιεχομένου και influencers.

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη γενετική τεχνολογία AI της Meta – με το όνομα Emu – για να επεξεργαστούν εικόνες στο Instagram. Ο Zuckerberg δήλωσε επίσης η τεχνολογία Emu χρειάζεται δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει εικόνες και ότι η διάθεση αυτών των photo-editing και generative AI εργαλείων της στο Instagram θα γίνει περίπου στα τέλη Οκτωβρίου. 

Εκτός από τα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, η Meta κυκλοφορεί ήδη αυτοκόλλητα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία Emu και Llama 2. 

Ακολουθεί μια πλήρης σύνοψη των νέων χαρακτηριστικών AI που θα φέρει η Meta στο Instagram:

  • Νέα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών στην εφαρμογή Instagram. Ακολουθώντας το viral παράδειγμα του ΤikTok, το Instagram θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται φωτογραφίες είτε με «restyle», το οποίο αλλάζει το καλλιτεχνικό στυλ μιας εικόνας, όπως η μετατροπή μιας φωτογραφίας σε πίνακα ακουαρέλας, είτε με «backdrop», που επιτρέπει στους χρήστες να αντικαταστήσουν το φόντο μιας εικόνας. Οποιαδήποτε, όμως, εικόνα επεξεργάζεται με αυτά εργαλεία θα το αναφέρει.
  • Αυτοκόλλητα που δημιουργούνται από AI για χρήση σε DM. Αντί να μένει στα προφορτωμένα αυτοκόλλητα ή emojis που υπάρχουν ήδη στο Instagram, η Meta κυκλοφορεί ένα νέο εργαλείο που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικά αυτοκόλλητα χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Τα AI αυτοκόλλητα θα είναι διαθέσιμα σε λειτουργίες του Instagram όπως DM και ιστορίες, καθώς και σε άλλες εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Messenger και τη λειτουργία ιστοριών του Facebook.

Προτεινόμενα Άρθρα