Έτσι μοιάζει ο πολυαναμενόμενος ανταγωνιστής του Twitter

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Meta έδειξε στους εργαζόμενους μια προεπισκόπηση του επερχόμενου ανταγωνιστή του Twitter κατά τη διάρκεια ενός εταιρικού meeting και κάποια από τα screenshots διέρρευσαν στο διαδίκτυο. 

Η νέα αυτόνομη εφαρμογή θα βασίζεται στο Instagram και θα ενσωματώνεται στο ActivityPub, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό θα επιτρέψει θεωρητικά στους χρήστες της νέας εφαρμογής να πάρουν μαζί τους τους λογαριασμούς και τους ακόλουθούς τους σε άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν το ActivityPub, συμπεριλαμβανομένου του Mastodon.

Η επερχόμενη εφαρμογή, την οποία ο chief product officer της Meta, Chris Cox, ονόμασε «η απάντησή μας στο Twitter», θα χρησιμοποιεί το σύστημα λογαριασμού του Instagram για να συμπληρώσει αυτόματα τις πληροφορίες ενός χρήστη. Η εσωτερική κωδική ονομασία για την εφαρμογή είναι «Project 92» και το δημόσιο όνομά της θα μπορούσε να είναι Threads, με βάση εσωτερικές πληροφορίες του «The Verge». 

Ο Cox είπε ότι υπάρχουν ήδη διασημότητες που έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του DJ Slime, ενώ βρίσκονται σε συζητήσεις και με άλλα μεγάλα ονόματα, όπως η Oprah και ο Dalai Lama. Τέλος, ανέφερε ότι «η κωδικοποίηση ξεκίνησε» τον Ιανουάριο και ότι η Meta θα κάνει την εφαρμογή διαθέσιμη «το συντομότερο δυνατό». 

Το να κάνεις Facebook Reels μόλις έγινε ακόμα πιο εύκολο

Προσθήκη Inspiration Hub στο Professional Dashboard 

Από την έμπνευση μέχρι τη δημιουργία, το Facebook κάνει την παραγωγή των Reels ακόμα πιο διασκεδαστική. Για να εμπνεύσει νέες ιδέες περιεχομένου, πρόσθεσε ένα Inspiration Hub στο Professional Dashboard για να συγκεντρώσει δημοφιλή Reels, hashtags, θέματα και μουσική. Επίσης, το νέο Templates Hub στο Reels Composer εμφανίζει μοντέρνα πρότυπα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα Reels.

Η επεξεργασία των Reels στην εφαρμογή Facebook για κινητά γίνεται επίσης πολύ πιο εύκολη. Το Facebook συγκέντρωσε ήχο, μουσική και κείμενο σε μια ενοποιημένη οθόνη επεξεργασίας, καθιστώντας ευκολότερο να τοποθετήσουμε και να χρονομετρήσουμε τα διάφορα δημιουργικά στοιχεία του Reel μας όπως ακριβώς θέλουμε να εμφανίζονται.

Και από τις επόμενες εβδομάδες, όταν οι δημιουργοί ανεβάζουν video μεγάλης διάρκειας ή ολοκληρώνουν ένα Live σε κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορούν να δημιουργήσουν έναν Reel αποκομμένο από το αρχικό περιεχόμενο που συνδέεται με το αρχικό video. Όσον αφορά συγκεκριμένα τα Lives, έχει γίνει update στο Clips to Reels feature, ώστε το Facebook να επιλέξει αυτόματα τα κλιπ υψηλότερης ποιότητας από το Live και να τα διαμορφώσει εκ νέου σε έναν Reel που μπορούν εύκολα να δημοσιεύσουν οι creators.

Περισσότερα ​​insights που θα βοηθήσουν στην δημιουργία περιεχομένου 

Το Professional Dashboard εξακολουθεί να είναι ένας κόμβος για insights, εργαλεία και επαγγελματικούς πόρους για τους δημιουργούς ProMode και Pages. Τώρα, όμως, το Facebook εισάγει πληροφορίες για Reels που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο στο Meta Business Suite στο Professional Dashboard. Αυτά περιλαμβάνουν πληροφορίες για Page και profile-level reels insights για το reach και τα interactions των χρηστών και πληροφορίες μεμονωμένων Reels, όπως η προσέγγιση νέων ακολούθων και γραφήματα distribution health και retention που δείχνουν πόσο χρόνο παρακολούθησαν οι θεατές.

Τις επόμενες εβδομάδες, η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης νέες μετρήσεις στο Professional Dashboard που θα δείχνουν στους δημιουργούς την απόδοση των λογαριασμών τους πιο αναλυτικά, συμπεριλαμβάνοντας τα επίπεδα αλληλεπίδρασης και κατανάλωσης ανά format, όπως επίσης και αυτά από followers και non-followers κατά μήκος όλου του περιεχομένου τους. Να σημειωθεί, ότι εκτός από τους net followers, οι creators θα μπορούν να δουν επιπλέον πόσους ακολούθους απέκτησαν και έχασαν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Βελτιστοποίηση της μουσικής στα FB Reels

Η Meta δοκιμάζει επίσης τη βελτιστοποίηση της μουσικής στα Facebook Reels, προκειμένου να παρέχει πιο δημιουργικά και ελκυστικά εργαλεία για single image Reels ads. Όπως μπορείς να δεις σε αυτό το παράδειγμα, η διαδικασία, όταν εγκριθεί, θα επιτρέπει την αυτόματη εφαρμογή δωρεάν μουσικής από τη βιβλιοθήκη της συλλογής ήχου Meta στη single image ad.

Οι διαφημίσεις μεμονωμένης εικόνας από μόνες τους δεν εκμεταλλεύονται το πραγματικό engagement value του φορμάτ, αλλά η έρευνα της Meta δείχνει ότι η προσθήκη μουσικής μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Γνωρίζουμε ότι οι διαφημίσεις Reels τόσο με μουσική όσο και με φωνή εμφανίζουν στατιστικά σημαντικό υψηλότερο μέσο όρο θετικής απόκρισης +15 βαθμών από εκείνες χωρίς ήχο και γι’ αυτό θέλουμε να διευκολύνουμε την πηγή, την επιλογή και την προσθήκη μουσικής κατά τη διάρκεια της δημιουργικής παραγωγής μίας καμπάνιας», ανέφερε σε δηλώσεις της η εταιρία.

Είναι ένας low fi τρόπος να αξιοποιήσεις τη δημοτικότητα των Reels και η προσθήκη απλής μουσικής ή/και κίνησης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση του engagement.

Πώς η Meta βοηθάει τους δημιουργούς να κερδίσουν περισσότερα χρήματα

Η Meta μείωσε ορισμένες από τις απαιτήσεις καταλληλότητας δημιουργίας εσόδων για το Stars, έτσι ώστε περισσότεροι δημιουργοί που μόλις ξεκινούν να μπορούν να κερδίζουν χρήματα μέσω της υποστήριξης των θαυμαστών τους. «Τώρα οι δημιουργοί πρέπει να έχουν 500 ακόλουθους (μείωση από 1.000) τις τελευταίες 30 ημέρες (μείωση από 60)», δήλωσε η εταιρεία σε ανάρτηση της.

Επιπλέον, έχει εισαγάγει έξτρα μπόνους για τους δημιουργούς για να κερδίσουν περισσότερα στο «Πρόγραμμα μπόνους απόδοσης» που ανταμείβει τους δημιουργούς για το δυνατό engagement του περιεχομένου τους στο Facebook.

Να σημειωθεί επίσης, ότι στο Facebook, η Meta έχει μειώσει και τις απαιτήσεις καταλληλότητας για διαφημίσεις συνεργασίας, έτσι ώστε οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν Pages να μπορούν να δώσουν στους brand partners τους την άδεια να προβάλλουν διαφημίσεις από την Facebook Page τους. 

Προτεινόμενα Άρθρα

LinkedIn: Tι Είναι τα Collaborative Articles;

Πολλά από τα  feature του LinkedIn εμφανίζονται στα ξαφνικά, χωρίς καμία μεγάλη ανακοίνωση ή αξιοπρόσεκτη εισαγωγή. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τα collaborative